Økosamfundet Dyssekilde

Gå i historiens spor

I smuk natur, tæt på vand, ligger den økologisk landsby Dyssekilde. Her bor lige under 200 beboere i rækkehuse, selvbyggede huse og eksperimentelle huse bygget af genbrugsmaterialer.

Alle er velkomne til at besøge den økologiske landsby og se ved selvsyn, hvordan livet kan leves økologisk og bæredygtigt. Ud over de specielle huse kan man også besøge flere kunstnere og Café Torup.

Rundvisninger
Fra april til oktober er der guidede rundvisninger i landsbyen hver anden lørdag i lige uger. Turene begynder klokken 11.15 og varer halvanden times tid. Det koster 50 kroner at være med. Tilmelding er ikke nødvendig, man skal bare møde op på p-pladsen, ved informationsmuren. Læs mere på www.dyssekilde.dk 

ØD byder hver år på mange spændende arrangementer bl.a. en www.bevaegelsesfestival.dk samt en økologisk musik festival www.himmelstorm.dk Du har også mulighed for at handle i  Taraxacum, som er den økolgiske butik i landsbyen, spise på Café Torup eller besøge et hus. Blot du husker at respektere, at området også er private boliger, når du er på besøg.

Torup marked
Hver sommer er der på den nærliggede togstation Dyssekilde, et madmarked, med boder fra de lokale fødevareproducenter. Markedet kan besøges hver lørdag i lige uger i højsæsonen. 

 

Opdateret af:
VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
VisitNordsjælland