Aborrebjerget Dark Sky Stjernespot

Gå i historiens spor

Aborrebjerget er Møns højeste punkt (143 m), og med den åbne 360-graders udsigt er det et af de absolut bedste steder at nyde stjernehimlen på Møn.
Stien op til Aborrebjerg findes i Jydelejet ved den første røde port, som kan ses på højre side af vejsporet ca. 50m fra indgangen.

Prøv at opleve Månenedgangen og se hvor tydeligt Mælkevejen bliver, efter at Månen er forsvundet under horisonten. En stor oplevelse – og et fantastisk sted!

Den tætpakkede stjernehimmel over Møn og Nyord er enestående. Derfor blev Møn og Nyord udnævnt som Nordens første Dark Sky Park og Community. I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen.

Færdsel i området

Dette stjernespot ligger på statens arealer, som er både del af kerneområderne af Møn UNESCO biosfære samt Dark Sky park.
Det er vores fælles ansvar at bevare den unikke og artsrige natur, der giver os unikke oplevelser. Alle har ret til at færdes i naturen, men vi skal tage hensyn til dyr, planter og andre mennesker.

På statens arealer gælder særlige regler for færdsel i naturen, især om natten. Det anbefales at færdes på veje og stier, så voksesteder for sjælden flora og levesteder for dyr og fugle ikke ødelægges. Derudover anbefales stille færden, så dyr og fugle ikke forstyrres. Sørg altid for at du ikke efterlader andet end dine fodaftryk i naturen.

Læs mere om regler for færdsel på statens arealer her: https://mst.dk/friluftsliv/hvad-maa-jeg-i-naturen/

Opdateret af:
Destination SydkystDanmark info@vism.dk
Destination SydkystDanmark

Hoteller

i nærheden