Brundby Stubmølle

Gå i historiens spor

Brundby Stubmølle er én af de kun 16 stubmøller, der er tilbage i Danmark, og er, om ikke Danmarks ældste, så i hvert fald den næstældste stubmølle i Danmark.

Brundby Stubmølle malede sit første mel i begyndelsen af 1600-tallet. Dengang var det godt nok indbyggerne på øen Endelave, der kunne nyde godt af melet, for det var først i 1683, at møllen blev solgt til Samsø og dermed foretog et mindre øhop. Stubmøllen blev stillet op på Dansebjerg syd for Brundby, hvor den malede løs i 130 år, hvorefter den i 1817 flyttede til sin nuværende bopæl på Kolhøj. Møllen malede korn indtil 1939. 

Ved stubmøllen i Brundby er der en formidabel udsigt til Ballen.
Du kan altid besøge Brundby Stubmølle på egen hånd, men ønsker du en fremvisning, skal du komme i åbningstiden.

Grupper kan bestille ekstra åbning på mobil 23264711. Kr. 250,00 DKK.

Fem instaspots på Samsø

Er du på jagt efter smukke motiver på Samsø? Sammen med øboerne har vi samlet fem smukke spots, der alle har en særlig betydning for Samsø - og som gør sig særligt godt på Instagram. Stubmøllen i Brundby er ét af dem!

Vind personligt minde fra din Samsø-ferie

Hvis du alligevel lægger vejen forbi Brundby Stubmølle, kan du lige så godt deltage i vores konkurrence om at vinde dit eget billede trykt som plakat.

Sådan deltager du

  1. Besøg Brundby Stubmølle og tag et billede.
  2. Upload billedet til din Instagram-profil med #instaspotsamsø.

Det var det - nu er du med i konkurrencen. Du kan også tage billeder ved vores fire andre instaspots og dermed øge dine chancer i konkurrencen.

Præmie
Præmien er, at vi trykker dit billede som plakat i 50 eksemplarer. Du får et eksemplar tilsendt, og vi uddeler resten gratis fra turistinformationen i Tranebjerg.

[question] Konkurrencevilkår[/question]
[answer]

  • Du skal være 18 år for at deltage i konkurrencen.
  • Du skal have en åben Instagram-profil for at deltage i konkurrencen.
  • Du skal bruge #instaspotsamsø på Instagram for at deltage i konkurrencen.
  • Gevinstchancen afhænger af hvor mange andre, der vælger at besøge vores instaspots og evt. deraf deltager i konkurrencen.
  • Inden for de første 14 dage af det nye år udvælger lokale fotokyndige det bedste billede, og vinderen får besked i en Direct Message på Instagram med det samme.
  • Præmien er én trykt plakat med eget billede som motiv, som vi sender til dig kvit og frit til en adresse, du selv vælger. Der kan laves aftale om at sende yderligere plakater mod betaling af porto.
  • Vi trykker kun dit billede, hvis vi kommer i kontakt med dig. Hvis vi ikke hører fra dig inden for 24 timer, finder vi en ny vinder.

[/answer]

Konkurrencen er en del af projekt ØHigh5, som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 

Del dine billeder med #instaspotsamsø #instaspotsamsoe

[instagram-feed layout=carousel carouselrows=1 num=3 carouselarrows=true order="top" type="hashtag" hashtag="#instaspotsamsø,#instaspotsamsoe"]

Opdateret af:
VisitSamsø visit@samsoe.dk
VisitSamsø