De 7 kunstværker

Gå i historiens spor

Alrø markerer sig nu atter på landkortet som en aktiv og anderledes ø. Det sker med skabelsen af syv store kunstværker, som flere af øens borgere har været med til at lave.

Det er Lene Henriksen - også kendt som tartelet-mester på Café Alrø - der står bag initiativet. Hun er stenkunstner og vil nu realisere en gammel drøm om at lave en permanent kunstudstilling på øen. Kunst, som markerer fællesskab og giver både øboerne og de besøgende nye oplevelser.

Syv kæmpe sten er indkøbt, og de skal omdannes til kunstværker i samarbejde med øens beboere, som får mulighed for at prøve kræfter med det kreative element ved at skabe de effekter, der skal monteres i og på stenene.

-      Vi har ingen Bilka eller Metrostation på Alrø, men vi har højt til loftet, uspoleret natur og et fantastisk fællesskab på øen. Med de syv kunstværker vil jeg synliggøre, at øen er aktiv og vise kunst på en anden måde, siger Lene Henriksen.

Nogle af idéerne til stenene er at udstyre dem med alt fra en jernnøgle til en havfrue, pileflet og gæs, fortæller Lene Henriksen.

Kunstværkerne skal placeres med første sten lige efter dæmningen – den sidste bliver ved Café Alrø, hvor der bliver mulighed for at se billeder fra hele arbejdsprocessen med en smartphone

Opdateret af:
Destination Kystlandet info@kystlandet.com
Destination Kystlandet