Enghaveparken

Foto: Mellanie Gandø

Vesterbro_MellanieGandø-9

Foto: Ditte Marie Snedker

Enghaveparkens skybrudssikring

Foto: Ditte Marie Snedker

Multibanen i Enghaveparken

Der er givet plads til kultur, historie og klima i Enghaveparken.

Et grønt pusterum for en trængt bydel. Sådan var Enghaveparken oprindeligt tænkt, da den blev indviet på Vesterbro i 1929. Bag parken stod Stadsarkitektens kontor, og et velkendt navn fik her lov, at ligge navn til flere af parkens elementer. Arne Jacobsen står nemlig bag både pavilloner, indgangsparti og musikscene. Alle dele, der på fineste vis er bevaret og genopført i den ”nye” park.

I 2019 genåbnede Enghaveparken, og foruden dens velbevarede nyklassicistiske udtryk, kan man nu opleve parkens nyligst tilførte funktion. Skybrudssikring. Bag projektet står tegnestuen Tredje Natur, og de har sammen med Københavns Kommune og HOFOR skabt blot ét af 300 skybrudsprojekter, der forventes gennemført over de næste 20 år. Under parken ligger nu store vandreservoirer, svarende til 10 olympiske svømmebassiner. De skal, sammen med flere af parken synlige områder, opdæmme regnvand, og sikre lokalområdet, når himlen åbner sig.  I alt kan parkens reservoirer rumme 22.600 kubikmeter vand.

Der er tænkt i inkluderende løsninger, og tager man for eksempel Multibanen fungerer dennes skrånede sider både som siddepladser, kørestolsrampe og vandafledning. Der er taget højde for vort klimas uundgåelige udvikling, og samtidigt taget hånd om en bæredygtig brug af det overskydende vand. Det skal bl.a. bruges til opfyldning af fejemaskiner, og det resterende renses til genanvendelse til synlig leg og oplevelse i parken.

Hoteller i nærheden af Enghaveparken

 • Hotel Hebron - SDH Partner Hotel

  1,3 km

  Dette centralt beliggende hotel i København ligger kun få minutter fra den smukke Tivoli forlystelsespark og "Strøget", der er Europas længste gågade.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hebron - SDH Partner Hotel
 • Absalon Hotel

  1,37 km

  Et unikt, moderne og klassisk hotel på Vesterbro midt i København. De dejlige værelser er indrettet med det internationale designmærke Designers Guild. Nye og smukt indrettede badeværelser. Slap af og planlæg din dag i den hyggelige lobby lounge og nyd forfriskninger fra Absalon Bar.

  Læs mere : Absalon Hotel
 • Hotel Astoria - SDH Partner Hotel

  1,47 km

  Hvis du ønsker en central beliggenhed i hjertet af København, kan du med tryghed vælge at overnatte på Hotel Astoria. Hotellet ligger kun få minutters gang fra attraktioner som Tivoli, fremragende restauranter, hyggelige caféer, Strøget og mange andre fantastiske oplevelser.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Astoria - SDH Partner Hotel
 • The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel

  3,15 km

  Hotellet er et luksuriøst tilbud i hjertet af København, der giver dig mulighed for trygt at overnatte, mens du udforsker den pulserende by.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : The Huxley Copenhagen - SDH Partner Hotel
 • Skovshoved Hotel

  10,81 km

  Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

  Læs mere : Skovshoved Hotel
 • Taastrup Park Hotel

  15,25 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  29,84 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel

  32,18 km

  Hotellet er omgivet af imponerende skove, smukke søer og sportsruter, der giver dig en naturskøn oplevelse. Byen og naturen har været en kilde til inspiration for hotellet, der har skabt en charmerende lille landsby med sine snoede alléer, frodige planter og en indbydende atmosfære.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Hillerød - SDH Partner Hotel
 • Marienlyst Strandhotel

  42,27 km

  Marienlyst Strandhotel er et flot hotel helt ud til vandet og med lækre spafaciliteter. Derudover er restauranten Brasserie 1861, bar, lounge, strandspa, casino og store terrasser direkte ud til Øresund med privat strand også noget, hotellet er kendt for. Det ligger tæt på Kronborg Slot og Louisiana.

  Læs mere : Marienlyst Strandhotel
 • Hotel Gilleleje Strand

  53,18 km

  Hotel Gilleleje Strand er et traditionsrigt badehotel fra 1896, som i dag er totalt nyrenoveret. Hotellets 25 værelser er forskellige, men fælles for dem er den pragtfulde beliggenhed: Du bor midt i Gilleleje – og samtidig kun et stenkast fra fiskerihavnens maritime atmosfære og byens yndede badestrand.

  Læs mere : Hotel Gilleleje Strand