Fiskeri og Søfartsmuseet

Åbningstider

  • Gælder i perioden 01/09-2022 - 31/12-2022
  • Mandag 10:00 - 17:00
  • Tirsdag 10:00 - 17:00
  • Onsdag 10:00 - 17:00
  • Torsdag 10:00 - 17:00
  • Fredag 10:00 - 17:00
  • Lørdag 10:00 - 17:00
  • Søndag 10:00 - 17:00

Fiskeri og Søfartsmuseet

Gå i historiens spor

Fiskeri- og Søfartsmuseet er Danmarks museum for relationen mellem land og vand. Vores unikke rammer sætter stemning for møder og events på et kulturelt niveau og inspirere til nytænkning og fordybning – Vi skaber oplevelser man taler om.

Vi imødekommer erhvervslivets ønsker om at kunne afholde private møder i nye rammer. Vores Nyindrettede mødelokale, Albatros, som tidligere var museets bibliotek sætter en moderne ramme om erhvervsmøder og hyggelige middage. Mødelokalet er indrettet med moderne AV der giver trådløs fremvisning af præsentationer hvor flere brugere kan være koblet op på samme tid.

Skal der pustes lidt liv i mødet eller inspireres til nytænkning er vi gerne behjælpelige med aktiviteter og undervisning som vores kreative formidlingsteam konstant er i udvikling omkring.  Eller måske kan et fagligt oplæg fra museets inspektører give et natur- eller kulturhistorisk indblik i et givent emne. 

Få et spændende oplæg til et udvalg af Fiskeri- og Søfartsmuseets mange forskellige arbejdsområder. Nyd jeres frokost med byens bedste udsigt over Vadehavet, Fanø, Grådyb samt indsejlingen til Esbjerg Havn.

Spis godt
Vi laver menuer, afstemt efter sæsonen og altid med de bedste lokale råvarer, fra de fantastiske lokale fødevarer producenter. Nøgleord er økologi og bæredygtighed. Her er noget for enhver smag. I MS Smag tilberedes alt fra bunden. Vi sylter og bager alt selv. Sæsonvis sanker og indsamler vi direkte fra naturens eget spisekammer.

Vores kærlighed til havet betyder naturligvis at der altid er de lækreste fiskeanretninger og vi vover påstanden om, at MS Smag giver dig byens bedste udsigt. Fra de store panoramaruder kan du lade blikket glide ud over det grønne areal, forbi statuen af Martin Spangsberg og videre ned til strandbredden, hvor Svend Wiig Hansens flotte hvide skulpturer “Mennesket ved Havet” skuer ud over indsejlingen til Esbjerg Havn.

I godt vejr og ved god sigtbarhed kan du se Fanøs kystlinje, Skallingen og de imponerende havmøller på Horns Rev.

Sociale sammen
Oplev en sælfodring og se museets mange udstillinger.
I forbindelse med gruppearrangementet kan I vælge, om I ønsker en introduktion til museets arbejdsområder eller en rundvisning ”bag kulisserne”. 
Introduktionen giver et spændende indblik i museets mange og specielle arbejdsområder. Det være sig arbejdet med saltvandsfisk, sæler i Vadehavet, hvaler i Danmark, Vadehavet, fiskeriets og søfartens historie.
Rundvisningen er en mulighed for at opleve museet på en måde, som de færreste er forundt. Her komme man på rundtur gennem museets kældre, hvor der bl.a. findes knoglemagasin, ”fiskekarantæne” og teknikområde.
Til rundvisning bag kulisserne er gruppestørrelsen pr. tur max. 20 personer.
Er jeres gruppe større, laver vi flere ture.
Turen er svært tilgængelig for kørestole, men vi finder altid en løsning.

FN Verdensmål
13
 - Klimaindsats
14 - Livet i havet
17 - Partnerskaber for handling

Opdateret af:
Vadehavskysten, Ribe / Esbjerg info@vadehavskysten.dk
Vadehavskysten, Ribe / Esbjerg