Galleri Vejenlyst

Gå i historiens spor

Galleri Vejenlyst opstod da Anders Vejen Andersen og Ingrid Vejen Kristensen forelskede sig i en gammel gård ved Tårup og byttede designlejligheden i København ud med det landlige fynske idyl. 

Her på gården møder du kunst i en af de to bygninger på henholdsvist 300 og 250 m2. Bygningerne bliver for det meste brugt som skyggeunivers og galleri. 

Her er et bredt udvalg, da medierne er billedkunst, fotografi, installationer, papirkunst, keramik, glas, flet, dans, lyd og meget mere. 

Der er skiftende kunstnere der udstiller her, og man kan altid være sikker på at se Anders' egne kunstværker et eller andet sted i bygningerne. 

Ideen med Vejenlyst er blandt andet tænkt som foredrag eller talks, som kan være våret af lyd og bevægelse. 

Lidt om kunstnerparret: 

Et renæssance menneske : Anders både maler, fotografere, laver musik og installationer. Han står bag designlinjen Vejn.  Han har udviklet en række uddannelser indenfor primært den grafiske branche. 

Danserinden: Ingrid er opvokset i Argentina, og er instruktør, koreograf og konceptudvikler. Hun har en cand. mag. i kultur og formidling. De sidste 25 år har hun stået i spidsen for sit eget danse kompagni og har skabt over et halvhundrede danseforestillinger, der både har turneret i Danmark men også i udlandet. Hun har bl.a. også været igangsætter med en lang række tiltag inden for dans og kultur, heriblandt forskningsprojektet "Sans & Dans"

Galleriet har åbent når der er udstillinger, talks eller festivals. Derudover er der åbent efter aftale. 

Find åbningstider, udstillinger m.m. her

Opdateret af:
VisitNyborg / Nyborg Turistbureau visitnyborg@nyborg.dk
VisitNyborg / Nyborg Turistbureau