Geografisk Have

Gå i historiens spor

Geografisk Have – tag på grøn opdagelse midt i Kolding

Geografisk Have er en 14 ha stor oplevelsespark og botanisk have med mere end 2000 forskellige træer, buske, planter og dyrefold.

En 100 år gammel have med store gamle træer, skulpturerede buske og en mangfoldighed af stauder, urter og ikke mindst roser kan ses i haven. Du kan opleve den prisbelønnede Rosenhave med over 500 roser, et rosarium med historiske roser og en række vilde roser, indført af Aksel Olsen, havens grundlægger. I Syvdalen venter spændende naturoplevelser med grotter, bæk og kvidrende fuglesang.

Haven har mange gæster i alle aldre. De mindste er især glade for havens dyrefold med klappegeder, ponyer, høns og andre dyr. Der er 2 legepladser og en junglesti, hvor man kan gå på opdagelse.

En helt særlig oplevelse er Kolding Miniby, som er en samling af 400 miniature huse som illustrerer det bymiljø, der var i Kolding by i perioden fra 1860 til 1870. Alle huse er bygget af pensionsister og efterlønnere, som gerne fortæller om dette særlige område i haven.

I idéhaverne kan du få inspiration til din egen have. Der er en økologisk køkkenhave, en naturhave, en krydderurtehave og flere andre haver.

Du har som gæst mulighed for at leje Geografisk Haves helt unikke lokaler i Væksthuset og de forskellige pavilloner til private arrangementer, blandt andet bryllup, forretningsmøder og børnefødselsdage.

Gennem hele sæsonen er der et væld af arrangementer med aktiviteter, rundvisninger, workshops, motion, krydderurter, grill m.m. Der kan altid bestilles særskilte aktiviteter, hvis I er et større selskab.

Du kan tage din egen madkurv med eller besøg vores café Lykkefund, hvor vi sommeren igennem har åben hver dag og frister med lækkerier som konditorkager, have-tapas, økologisk gourmet is og kølige drikke, øl, vand og vin.

Opdateret af:
VisitKolding info@visitkolding.dk
VisitKolding