Harteværket

Gå i historiens spor

Harteværket er Danmarks første større vandkraftværk og er bygget i 1918-1920. Værket blev bygget for at dække det voksende behov for energi til belysning og industri omkring 1. Verdenskrig

Harteværket er i dag et moderne oplevelsescenter, for både voksne og børn. Her er der mulighed for at gå på opdagelse i vand, energi og bevægelse og opdage de kræfter der er på spil når man blander disse ting.
Harteværket ligger meget tæt på Kolding i Kolding Ådal og anses for at være en af Koldings naturperler. Udover at forske i vand og energi indbyder naturen til gå og cykel ture i nærområdet.

Kraftværket er stadig i brug og producerer strøm til Kolding, man kan komme helt ind i tubine hallen og se hvordan vandet laver strøm.
Her er noget for både store og små - en interaktiv sandkasse, en vandlegeplads hvor man selv er med til at få vandet til at løbe de rigtige steder hen og man kan udfordre fysikkens love i vandmaskiner.

Her er mulighed for at spise sin madpakke i madpakkehuset.

Du har mulighed for at booke en rundvisning året rundt, også udenfor vores åbningstid.
Du kan også booke vores mødelokale til erhvervsbrug, få en unik og inspirerende oplevelse i fantastiske rammer.

Åbningstider

  • 1/7-18/8: alle dage kl. 10.00-16.00
  • 19/8-20/10: weekender kl. 10.00-15.30 + torsdage kl. 9.00-15.00 (dog åbent alle dage i uge 42 kl. 10.00-15.00)

Kano

Hos Harteværket har du også mulighed for at leje en kano eller kajak og sejle ned af Kolding å og nyde naturen. Man skal sejle ind til bymidten og kombinerer en tur med kano med en dejlig frokost i midtbyen.  

Opdateret af:
VisitKolding info@visitkolding.dk
VisitKolding