Holsted Å

Holsted Å

Vestergade 23

6670 Holsted

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Sporet ved Holsted Å

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Sporet ved Holsted Å

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Sporet ved Holsted Å

Åen løber videre ud i Sneum å og ender i Vadehavet. Holsted Å er ureguleret dvs. at den har sit naturlige snoede forløb. Åen har meget fint fiskevand, med en god bestand af ørreder. På den sydvendte skråning er der et fredet egekrat, fredningen medfører, at der altid skal være egeskov på arealet. Naturtyperne moser, enge og overdrev langs åen er beskyttet område. Åen og dens omgivelser er også Natura-2000 areal, hvilket vil sige, at det er et internationalt natur-beskyttelsesområde. Området er hjemsted for fiskearterne bæklampret, snæbel, flod-lampret og oddere lever også i området. 

Der er anlagt tre ruter ved Holsted Å på henholdsvis 2,4 km, 3,7 km og 4,7 km. Ruterne er primært trampestier, som også går over private grunde, så vis gerne hensyn. Ruterne er afmærkede med gule, røde og blå trekanter på pæle.  

Odder – en succeshistorie
Ved Holsted Å kan du være heldig at finde fodspor fra oddere – eller ekskrementer. Men du ser næppe en odder, for den er sky og er mest aktiv om natten. Odderen lever af fisk, frøer, små pattedyr, fugle og krebsdyr. Selvom odderen blev fredet i 1967, faldt bestanden til 200 på landsplan sidst i 1980'erne. Nu er der 6-800 oddere i jyske vandløb. Som en tilpasning til livet i vand, har odderen svømmehud mellem tæerne og kroppen er lang og strømlinet.

 

Hoteller i nærheden af Holsted Å

 • Hotel Hovborg Kro

  10,73 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Gram Slotskro

  25,85 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Hedemarken

  27,03 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  27,5 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  28,01 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Sdr.Omme Kro

  36,37 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Billum Kro

  38,14 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Tyrstrup Kro

  39,22 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Agerskov Kro

  44,72 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  44,97 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel