Karen Blixen Museet - Karen Blixens soveværelse

Gå i historiens spor

Karen Blixens soveværelse 
17. maj – 29. december 2019

 

”Det er ikke slemt at dø, det er godt. Jeg har i sin tid set mange mennesker dø … og nu føler jeg selv, at døden er ikke en afbrydelse af livet, men en afrunding af det.”

                                  

Karen Blixen i et radiointerview (1958)


 

Karen Blixens soveværelse på Rungstedlund åbnes nu for første gang for offentligheden. Karen Blixens fyrretræsbeklædte soveværelse befinder sig på 1. sal med udsigt over Øresund. 

 

Værelset var førhen broderen Thomas Fasti Dinesens drengeværelse, og det blev sammen med Ewalds Stue Karen Blixens lejlighed, da hun kom tilbage fra Kenya i 1931. Hun brugte det frem til sin død i 1962. Her vågnede hun til udsigten over Øresund, og her tilbragte hun også sin allersidste tid.

 

Væggene er beklædt med mørkebrune bejdsede fyrretræspaneler. Sengen er engelsk og i mahogni. Sengetæppet og de matchende gardiner er i hør, med orientalske motiver af blandt andet fugle, og det hele er fundet i Rungstedlunds gemmer.

De to grønne keramikfugle over sengen havde Karen Blixen med sig hjem fra Kenya. Maleriet til højre for sengen er malet af Clifford Wright og er en gave fra kunstneren. Gulvtæppet er af persisk uld.

 

Oplev Blixens soveværelse iscenesat af kurator John Christensen. Lyst og let sætter det fantasien i gang. Her sad Karen Blixen i teaterbelysning og lagde sin maske, hvid med sort kohl om øjnene. Herfra gjorde hun klar til sin store turné i Amerika, inden sygdommen svækkede hende.

 

Fotograf: Danny Gudnitz

Opdateret af:
Hørsholm Bibliotek glu@horsholm.dk
Hørsholm Bibliotek