Lille Vildmosecentret

Gå i historiens spor

Du kan i udstillingerne høre om, hvorfor mosen er et af de ældste landskaber i Danmark, om menneskets forhold til mosen gennem tiden samt lære mosens dyr og planter bedre at kende. I centrets egen biograf kan du se forskellige naturfilm, og de modige kan prøve at flyve i ørnesimulatoren.

Udstillingerne er delt op i fire dele:

  • Mosens tilblivelse
  • Mosen og menneskene
  • Mosens planter og dyr
  • Oplevelser i mosen

Når du køber adgang til centret får du ud over udstillingerne også adgang til naturlegepladsen, Vildmosegaard, parken, vildsvinefolden, madpakkerummet og udsigtstårnet.

Tæt på Nordens kæmper

Se Lille Vildmosecentrets innovative formidlingsområde med Nordens Kæmper – ørn, trane, vildsvin, krondyr og elg - som omdrejningspunkt. Ved brug af alle sanser er der mulighed for at tage på en spændende oplevelsestur rundt i ’Det Vilde’, bl.a. til toppen af Dødens Tårn. Der er lagt op til en spændende og lærerig oplevelse for gæster i alle aldre.

Tørvetoget

Smalsporsbanen er ca. 750 meter lang og går fra Møllesøgaard, perronen ved centret, til trinbrættet ”Birkesø”. Lokomotivet og vognene, som tilsammen udgør det, vi kender som Tørvetoget, er bygget af de frivillige kræfter på Remisen i Dokkedal, og toget kørte sin første tur d. 24. juni 2012. Toget kører med centrets gæster i alle ferier, weekender og på helligdage.

Lille Vildmosecentrets historie

Lille Vildmosecentret åbnede i 2006 efter at have været undervejs i knap 10 år og i 2007 bliver mosen fredet. Dette gør Lille Vildmose til Danmarks største naturfredningsområde. I 2016 kunne centret således fejre deres 10 års jubilæum, og der blev importeret elge fra Norge, så der nu igen bor elge i mosen.

Læs mere om Lille Vildmosecentret

Opdateret af:
Destination NORD - Aalborg info@destination-nord.dk
Destination NORD - Aalborg