Multikunstner Asbjørn Lønvig

Gå i historiens spor

Lokal kunstner med internationalt snit

Asbjørn Lønvig er en alsidig kunstner, der har arbejdet med en lang række forskellige kunstneriske medier inkl. lærred, plakat, collage, gavlmaleri og skulptur.

Han var en af de første i verden til at kombinere kunst med IT i form af kunstarten Digital Art. Dette medførte en del kritik, da det var et markant nybrud i kunstgenren, men han var med til at sætte nye standarder og modtog prisen The World Of Art Award for sin nyskabende kunst.

Asbjørn Lønvig, der internationalt er kendt under betegnelsen ’Lonvig’ har udstillet på utallige museer og gallerier rundt i verden. Han er blandt andet repræsenteret på mere end 25 online gallerier og har udstillet på Museum of Modern Art i New York (MOMA) og Musée Fournaise i Paris.

 

Colorful Simplicity

Lønvigs værker er kendetegnet ved skarpe, smukke farver kombineret med enkle former og motiver. De klare farver står i klar kontrast til hinanden og får motiverne til at fremstå tydeligt i de betagende og livsglade værker.

Du kan se et stort udvalg af Asbjørn Lønvigs tusindvis af værker på hans hjemmeside. Her kan du også få indblik i den karakteristiske stil farverig enkelhed, som præger hans kunst. Lønvigs motto er: ”Colourful Simplicity in Art as in Life”.

 

Lille Fejringhus

Asbjørn Lønvig bor til daglig i Hedensted i det imponerende hus Lille Fejringhus, hvor han foruden privat bolig også har sit atelier. Den store og spektakulære bygning er kreativt indrettet med masser af hans kunst og fungerer også som galleri. Ifølge Asbjørn Lønvig selv er det det mest spektakulære kunstnerhjem i hele verden!

Asbjørn Lønvig åbner gerne dørene op for interesserede. Kontakt ham på forhånd og forhør dig om muligheden.

 

Bonusinfo: Asbjørn Lønvig er manden bag de karakterististke 2 H’er på motorvejen omkring Hedensted. Skulpturerne, som blev pillet ned i 2020, blev hvert år set af 15 millioner mennesker, hvilket muligvis gjorde dem til de mest sete i verden.

Opdateret af:
Destination Kystlandet info@kystlandet.com
Destination Kystlandet