Naturnationalpark Fussingø

Gå i historiens spor

Fussingø Skov formodes altid at have været skovområde, hvilket betyder, at der er gamle smukke træer at se. Trods det kuperede terræn er der vandrestier at følge, hvilket gør udflugter lidt lettere. I skoven er der vist forskellige ruter, man kan følge, med gule mærker på træerne.

Oplevelser i det fri

Ønsker man at prøve kræfter med at overnatte i det fri, er der en primitiv overnatningsplads til fri afbenyttelse. Ved Nørreåen er det muligt at fiske, og i den vestlige ende af Fussing Sø er det tilladt at bade. Ved Fussing Sø er der en mindre, offentlig badeplads med gode bademuligheder. Samtidig er der ved søen en fin græsplæne med bænke og borde, drikkevand og toiletter (kun i sommerhalvåret), hvilket indbyder til en hyggelig dag med venner og familie.

Fussingø Slot

I tilknytning til Fussingø Skov finder man Fussingø Slot. Fussingø Slot er et gammelt gods, der omtales så tidligt som 1540, og som indtil 1945 var i privat eje. I dag ejes slottet af den danske stat. Slottet har kun åbent i løbet af året i forbindelse med arrangementer. Der kan dog aftales gruppeundvisninger for 10-15 personer. Slotsparken er åben for offentligheden året rundt.

#fussingø #visitranders #visitaarhusregionen

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus