Nordsøen Oceanarium

Gå i historiens spor

Nordsøen Oceanarium følger retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne nøje og har derfor lavet en række tiltag, der skal sikre at både gæster og personale kan føle sig helt trygge hos os. Vi har derfor indrettet udstillingen så trængsel kan undgås, og dermed mindske smittefaren. Det betyder også at der vil være få områder, med begrænset plads/bevægelsesfrihed, som i første omgang vil være lukket.

Vi foretager følgende i udstillingen:

- Udvidelse af udendørs areal så der nu er 6000 m2 ude og 10.000 m2 indendørs
- Afstandsmarkeringer
- Ekstra rengøring
- Ekstra personale
- Særlig skiltning
- Bemandet Informationsdisk
- Opstilling af sprit til hænder og berøringsflader
- Ensretning i visse dele af udstillingen
- Fodringer med visse begrænsninger – aktiviteter bliver tilpasset efter antallet gæster
- Adgangsbegrænsninger i nogle dele af udstillingen

 

Nordeuropas største akvarium byder på et spændende eventyr under havets overflade. De 10.000 m2 indendørs, 5000m2 udendørs, 75 akvarier og mere end 7.000 fisk og andre havdyr, giver en hel dags oplevelser i det våde element. Udforsk de 7 destinationer, dyk helt ned på havets bund, kravl rundt om skibsvraget, fang krabber med de bare hænder og mærk naturens kræfter. Klap en søstjerne på ryggen, stå ansigt til ansigt med en sæl og søg efter Nordsøens guld. Der venter store HAV-oplevelser både ude og inde.

Sælfodring

11.01-12.06: kl. 11 og kl. 15

13.06-23.08: kl. 12 og kl. 16

24.08-30.12: kl. 11 og kl. 15

 

OBS: Ingen klumpfisk i Oceanariet for tiden.

Vi har pt. ikke klumpfisk i Oceanariet. Vores seneste klumpfisk havde dårlige nyrer og døde i januar.

Det er gennem årene lykkedes os at have eksemplarer af klumpfisken i langt størstedelen af tiden, men vi har også tidligere oplevet perioder uden klumpfisk pga. manglende muligheder for at skaffe nye eksemplarer. 

Forklaringen er, at vi på Nordsøen Oceanarium enten får klumpfisk ind fra danske farvande - oftest i efteråret med hjælp fra danske fiskere - eller som alternativ skaffer små klumpfisk fra Sydeuropa, der bliver transporteret til Hirtshals. 

Så snart vores leverandør fra Sydeuropa kan levere nye, vil vi få eksemplarerne fløjet til Danmark. Hvornår det præcist bliver, afhænger af muligheden for at fange dem i det åbne hav i Sydeuropa.

 

Havets kæmper og nuttede rovdyr
I ”Hvalforskerhytten”, er der mulighed for at udforske hvalforskerens spændende verden. I perioder kan du også se det kæmpestore skelet af finhvalen fra Blokhus.
Mød Danmarks største rovdyr, sælerne, tæt på i det store udendørs anlæg, og rigtig tæt på i den 12 meter lange undervandstunnel.

Nordsøens Jægere
- ny udstilling
Tag på eventyr igennem Nordsøens fødekæde, hvor du møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr på den imponerende BIG OCEAN WINDOW, Skandinaviens største interaktive skærm, hvor store hvaler, fiskestimer og farlige hajer udfolder sig. Oplev også den helt nye involverende sæludstilling, hvor du kommer helt tæt på Danmarks største rovdyr.

3 nye unikke akvarier!
I den nye udstilling indgår 3 nye akvarier hvor du kan se både gopler, stimefisk og rovfisk på helt tæt hold. Den unikke udformning af akvarierne, bygget igennem 2 etager, giver en helt særlig sanseoplevelse!

Smag på Nordsøen
På vores spisesteder serveres velsmagende enkle fiskeretter, varieret efter årstidens fisk og skaldyr – friskfanget, sundt og bæredygtigt! Du kan naturligvis også medbringe din egen madpakke.

For børn

Med et ekspeditionspas med sjove opgaver i hånden, kan børnene udforske hver en krog af udstillingen. Ekspeditionen består at 7 forskellige destinationer i Nordsøen, og der hører et stempel med hver sted. Når børnene har fundet de 7 stempler uddeles et diplom og et klistermærke. Prøv også den sjove virtuelle app "Movie Maker" hvor du kan lave din egen ekspeditionsfilm!

Nordsøens butik ”Pakhuset” indeholder et væld af souvenirs, gaveartikler, bøger og meget andet. Kig ind og lad dig friste af de spændende varer.

Åbningstider

Køb rabatbilletter til Nordsøen Oceanarium hos Hirtshals Turistinformation og spring køen over.

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Hirtshals info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Hirtshals