Parnas Natur & Aktivitetspark

Gå i historiens spor

Restaurant ParnasHuset

Restaurant ParnasHuset finder du i Sorøs naturskønne omgivelser og vi inviterer dig hermed indenfor i vores åbne og lyse lokaler. Vores restaurant ligger afsides fra vejen, så du kan trygt lade de små løbe og lege selv i Hulebyen eller ved Parnasdyrene. Når vejret tillader det, kan du også nyde din velkomstdrink eller mad udenfor på den store sydvendte terrasse. Vi synes, det er den ideelle blanding af tilgængelighed og friluftsoplevelse.
Læs mere om Restaurant ParnasHuset hér

Parnas Huleby

Når man besøger Restaurant ParnasHuset er det oplagt samtidig, at besøge Parnas Huleby og de mindre beboere på Parnas; nemlig gederne, hønsene og de to minigrise.
Læs mere om hulebyen hér

Historien om Parnas

I den græske mytologi er Parnasbjerget hjemsted for de 9 muser for kunst og videnskab. Historien om Parnas ved Sorø kan dateres tilbage til 1700-tallet, hvor Trolde Margrete serverede te på stedet til forbipasserende gæster.
I 1832 drak H.C. Andersen kaffe i Parnashuset sammen med B.S. Ingemann, og over tid udviklede Parnas sig til at være et af Sjællands største traktørsteder, der på sit højdepunkt havde plads til 1.200 spisende gæster og havde besøg af en lang række af berømte optrædende; heriblandt Kai Normann Andersen, Liva Weel og Oswald Helmuth, for blot at nævne et par stykker.

Parnas havde sin storhedstid fra 1938 – 1970, hvor lynet slog ned i Parnashuset den 13. maj. Da fjernsynet i slutningen af 60’erne var blevet hvermandseje holdt det flere og flere gæster hjemme, og der var efter lynnedslaget ikke kræfter og vilje til at fortsætte Parnas.
I 45 lange år stod Parnasgrunden herefter tom, men genopstod i 2015 som Parnas Natur & Aktivitetspark, og med det helt nybyggede ParnasHuset i centrum for en lang række af nye aktiviteter på området. 
Læs mere her

 

Opdateret af:
Destination Sjælland info@desj.dk
Destination Sjælland

Hoteller

i nærheden