Sagn om den vilde jæger Grev Ott

Gå i historiens spor

DEN VILDE JÆGER GREV OTT

I Grund Skov siges det, at der ligger en skat gemt nede i nærheden af Vejle Fjord. I skoven ligger Guldhøj, som har fået navnet, fordi det forlød, at Grev Ott havde gemt masser af guld i højen.
Grev Ott er for længst død og det siges, at når man graver i Guldhøj for at finde skatten, viser der sig en høj, slank jæger i grønne klæder. Han er ledsaget af en mængde hunde, der myldrer frem fra alle sider. Det er den vilde jæger, Grev Ott selv, der dagligt rider der omkring for at jage. 
Han var en fandenivoldsk og gudsforladt sjæl og engang gik han til alters i Ørum kirke, tog det indviede brød (oblaten) ud af munden i stedet for at synke det, satte det på et ligtræ og skød til måls efter det.
Siden den tid fandt han aldrig ro, men måtte jage ustandseligt. Da han lå på sygelejet, blev præsten hentet for at hjælpe ham over på den anden side, men den syge sagde, at han kun havde ét ønske: At jage i skovene til evig tid. 
Endnu den dag i dag jager han i Rosenvold og Ørumgård skove, indtil han forsvinder over Hostrup Mark, efterfulgt af en flok glammende hunde. 

Opdateret af:
Kystlandet: VisitJuelsminde turist@visitjuelsminde.dk
Kystlandet: VisitJuelsminde

  • Sagn om den vilde jæger Grev Ott
  • Grund Skov
    7140 Stouby
  • Tlf. (+45)