Skagen Odde Naturcenter

Gå i historiens spor

Centerets naturudstilling fortæller om oddedannelsen og de særlige træk der gør Skagens natur helt unik. Dertil kan man komme tæt på de arter der er hjemmehørende på Skagens Odde.

Der er daglige aktiviteter med naturvejlederen for både børn og voksne.

Desuden skiftende udstillinger inden for kunst og design og mulighed for at købe kunst med hjem.

Bygningen er tegnet af den verdenskendte danske arkitekt Jørn Utzon, hvis arbejde centeret også huser en udstilling omkring.

Daglige aktiviteter:

Mandag-fredag kl. 11.00 & lørdag-søndag kl. 12.00:
Naturen netop nu. Naturvejlederen går en tur på heden med start fra centeret. Turen slutter samme sted.

Alle dage Kl. 13.00:
Mød den plettede afrikanske hornugle. Naturvejlederen femviser og fortæller om ugler i Spørgehjørnet. Kom helt tæt på, og oplev centerets egen plettede hornugle Tøzen

Udstillinger 2020:

Plesner & Bindesbøll – to arkitekter i Skagen. Udstillingen er en lokalhistorisk udstilling om Ulrik Plesner og Thorvald Bindesbøll indflydelse på Skagens arkitektur, og er et samarbejde mellem Foreningen Onsdagsskolen og Lokalhistorisk Arkiv Skagen, Kystmuseet.

Som introduktion til udstillingen har Emil Bandholm Hansen filmet Skagen fra oven, og bygningerne med sin drone. Han har forsøgt at give et samlet billede af arkitekturen som den er nu, og har skabt et samlet overblik over den by og arkitektur, vi alle kender.

Vi har (sådan set) ikke noget imod naturen. Kunstnerne Jens-Peter Kellermann, Peter A.G. Nielsen, Lars Ravn, Torben Stæhr & Zi Fan Meier i år gået sammen om en udstilling der skildrer naturen gennem maleri, fotografi, skulpturer og poesi.

Opdateret af:
Destination NORD - Frederikshavn info@destination-nord.dk
Destination NORD - Frederikshavn