Skanderborg

Gå i historiens spor

Sæt en time eller to af til en herlig, historisk slentretur i den gamle købstad Skanderborg, der ligger smukt placeret i Søhøjlandet. Kig jer omkring på Slotsbanken og nyd udsigten over søen, hvor den lille kronprins Christian (siden Kong Christian den Fjerde) lærte at sejle. Nyd de fine gamle huse i Borgergade, snup en kop kaffe på en af byens mange caféer og slå endelig et smut ud til Sumpstien – et stykke eventyrlig natur – og Svanesø. Hvis I er en gruppe, kan I booke en dygtig guide på Museum Skanderborg.

Skanderborgs udbud af forretninger – herunder butikscentret Bloms - matcher de fleste storbyer. Her er en farverig blanding af moderne concept stores, familieejede specialforretninger, supermarkeder med både food og nonfood og marskandisere med alt i genbrug.

Kulturhuset i Skanderborg er et besøg værd på shoppeturen. Her er der skiftende udstillinger, café, bibliotek med turistinfo og biograf.

 

Også bytorvene i Galten og Hørning er herlige udgangspunkter for no-stress-shopping. Butikkerne ligger tæt, og I falder hurtigt over nogle gode tilbud. På jeres vej mellem byerne vil I møde skilte med ”honning og marmelade” eller ”nye kartofler”. Bag sådan et skilt gemmer sig ofte en gårdbutik med fødevarer af høj kvalitet, og producenten står selv bag disken.

Opdateret af:
VisitSkanderborg info@visitskanderborg.com
VisitSkanderborg