Tothavens besøgsgård, ismejeri og café

Gå i historiens spor

Velkommen til den hyggelige familie besøgsgård Tothaven.

Besøgsgård
På den gamle bondegård er der malkegeder, ponyer, æsler, uldgrise, kunekunegrise, mokusænder, løbeænder, kalkuner, honningbier, høns, kaniner og katte. Der er altid mange søde dyreunger at kæle med, og de unge engagerede dyrepassere hjælper jer og fortæller gerne om dyrene. Her kan I opleve gården og dyrene i jeres eget tempo. Vær med når gederne bliver malket, hop i halmen, slap af i hængekøjerne under lindetræerne, spis jeres madkurv i haven, nyd en is, kaffe eller et stykke hjemmebagt kage i den lille café. 

Mejeri
Tothavens gårdmejeri har en mindre produktion af gedeoste, gedemælks yoghurt og pindeis. Alle mejeriprodukter er baseret på friskmalket gedemælk fra de 15 malkegeder der er på marken. Der malkes 8 måneder om året, fra april til november.

Her er mælken bedst da gederne har mulighed for at være meget ude og spise græs. I 2 måneder inden og 2 måneder efter gederne har fået kid er de helt fri for at blive malket. Når kiddene er 3 måneder flytter de hjemmefra og ud til et stort naturområde på Melby Overdrev hvor de hjælper med at holde trævæksten nede.

I det lille mejeri 50 meter fra gedernes stald bliver mælken nænsomt pasteuriseret hvorefter den bliver omdannet til enten, ost, yoghurt eller is. Der produceres 4 forskellige oste, en drænet yoghurt og en række forskellige pindeis både på basis af gedemælk og sorbetis. Desuden produceres der dulce de leche på gedemælk, gedemælks sæber og bivoks creme. Alt sammen produkter, der kan købes i gårdbutikken og caféen. 

Tothaven har også sit eget lille gård mejeri, hvor der produceres håndlavede pindeis og oste af mælken fra gårdens malkegeder. Smag på isen, osten og de andre hjemmelavede lækkerier i caféen og gårdbutikken. Læs mere om mejeri på gården.

Gårdbutik
Den lille selvbetjenings gårdbutik ved vejen, er åben alle dage hele året fra solopgang til solnedgang. Her kan du købe ost, is, æg, gedemælkssæber og bivokscreme.

Åbningstider 
Tothaven er åben alle weekender, helligdage og skoleferier kl 14-17 fra påske til efterårsferien. (Mandage i sommerferien er der dog lukket).  

Entré til besøgsgården
Kr. 50.- (Børn under 2 år: gratis). En træktur på en af gårdens ponyer: Kr. 20.- Du kan ikke medbringe din egen hund hos Tothaven pga. de mange fritgående dyr.

 

Opdateret af:
VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
VisitNordsjælland