Tranekær Slotspark

Gå i historiens spor

En slotspark fyldt med kunstformen ”Land art”

Slotsparken ved Tranekær Slot er et fantastisk udflugtsmål hele året rundt. Parken og slottet tilhører familien Ahlefeldt-Laurvig, som i 1993 overdrog parkens udsmykning til TICKON – Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur. Siden da har over 20 danske og internationale kunstnere af høj klasse skabt deres værker i selve parken. Det drejer sig om såkaldt Land Art – en kunstform, som indebærer, at de ofte gigantiske kunstværker bygges på stedet af organisk materiale, bl.a. træ, jord og sten. Dermed skabes værker, som på forunderlig vis indgår i naturen, men som samtidig er underlagt naturens nedbrydende kræfter for, på et tidspunkt, helt at forsvinde.

Med andre ord, ud over stor skønhed oplever man livets cyklus i kunstnerisk form. Af samme grund resterer for tiden kun 15 af de oprindelige værker, da ideen er, de ikke skal repareres. I stedet kommer helt nye kunstværker til, i den forbindelse har forskellige fonde været en stor hjælp.

Tranekær Slotspark

Som besøgende i TICKON er der plads til at gå på opdagelse, idet slotsparken total dækker et område på ca. 83 ha. Dog er det stort set i området omkring slots søen, man finder kunstværkerne, som alle er markeret i parkens brochure med kort. Det er spændende at gå på opdagelse i den frodige natur, hvor et kunstværk pludselig kan dukke op. Det åbner øjnene for både natur og kunst. Nogen gange kan man blive helt i tvivl; hvad er naturskabt – hvad er menneskeskabt?

Parken er åben hele året fra solopgang til solnedgang.

Opdateret af:
VisitLangeland visit@langelandkommune.dk
VisitLangeland