Unik samling med millioner år gamle fossiler

Gå i historiens spor

Se nogle af verdens ældste fossiler i privat samlers hjem

Dinosaurer, elefanter fra før mammuttens tid og "frosne lyn". Det er bare nogle af de unikke fortidsfund, du kan opleve hos "Fossile smykker" i Ring ved Brædstrup.

Poul Skov Christensen har valgt at indrette sit hjem til museum, hvor han deler synet af de fantastiske fortidsfund, han har samlet gennem utallige rejser i bl.a. Asien og Afrika. Og han lover, at der er noget for enhver smag.

Det er som at kigge ind i fortidens hemmeligheder, når du træder indenfor i et ellers helt almindeligt hus og får et glimt af genstande fra en verden, som den så ud for flere tusind – endda flere millioner år siden.

Især to områder gør samlingen speciel. Det er elefantsamlingen og helleristningerne fra Sahara.

 

Elefantsamlingen

I loftet hænger kæmpe stødtænder på 3,5 meter med en vægt på hele 75 kilo.

Elefantsamlingen rummer intet mindre end 10 elefantarter ældre end mammutten. Det vil sige rester efter elefanter, som er mellem en og tre millioner år gamle.

Oplev også en af verdens største (3,5 meter) og ældste stødtænder fra en mammut samt udskæringer, figurer og perler af en million år gamle elfenben.

 

Helleristninger fra Sahara

10-15.000 år gamle helleristninger fra Sahara pryder også samlingen. Poul har 19 helleristninger, og de er op til dobbelt så gamle som de ældste pyramider. Helleristning er et billede eller symbol hugget ind i f.eks. sten.

Der dukker hele tiden nye genstande op, som fortæller om fortidens historie.

Bl.a.

  • tusindvis af dinosaurtænder
  • et fossile hestehoved – 3-5 mio. år gammelt og måske verdens ældste
  • fiskegrupper fra Juratiden, der eksisterede for 200-145 mio. år siden
  • hajtænder, trilobitter og ammonitter
  • meteorjern, meteorsten og "frosne lyn".

 

1000 år gamle smykker og perler

Ud over de mange forsteninger kan du også overalt i huset se smykkesten, der har mange tusind år bag sig. Bl.a. ravsmykker, smykker med topas, diamanter, opaler, forskellige mineraler og ægte perlekæder.

Samlingen består af både færdige kæder eller sten, så man kan lave sin egen kæde.

 

Kig forbi

Alle er meget velkommen til at besøge Poul. Det er helt gratis at kigge forbi, men måske kommer du hjem med en flot dinosaurtand, en smuk opal eller et mange millioner år gammelt fossil. For det er nemlig muligt at købe nogle af genstandene med hjem.

 

Åbent efter aftale

Kontakt Poul på +45 50340940 og hør, hvornår det er muligt at kigge ind og besøge hans samling.

Opdateret af:
Destination Kystlandet info@kystlandet.com
Destination Kystlandet