Det Nye Bandholm Badehotel

Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

Havnegade 37, 4941 Bandholm

Vis kort
Se kalender og priser: Det Nye Bandholm Badehotel
  • Sydsjælland
  • Sjælland
  • Badehotel
  • Weekendophold
  • Miniferie
  • Spa og Wellness
  • Gastronomi
  • Dansk Kroferie

Hotellets faciliteter

  • Handicapvenligt
  • Gratis internet
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 150 km
  • Tog: 8 km
  • Busstop: 200 meter
  • Badestrand: 50 meter
  • Golf: 8 km
  • 42 Værelser

Ophold og overnatninger påDet Nye Bandholm Badehotel

Nyd Lollands gastronomiske perle

På Det Nye Bandholm Badehotel bliver jeres besøg mindeværdigt. Her er solstrejf, bølgeskvulp og luksuriøs hygge. Det er netop dét, der er kendetegnende for den særlige, danske tradition at bo på et badehotel.

Bandholm Badehotel er en historisk perle. På Bandholm Havn lå oprindeligt en kongeligt privilegeret kro, der allerede i 1692 bød handlende velkommen, når rejsen gik gennem det lollandske vand og land. Nu hviler det smukke, hvide badehotel i landskabet og byder gæster velkommen til.

Under jeres ophold vil I opleve et højt niveau af service. I kan forvente et luksuriøst værelse, gastronomi i særklasse og smukke omgivelser. Tag et forfriskende dyp i Smålandshavet fra Danmarks ældste badeanstalt, få varmen i vores sauna, lad jer forkæle med vores nye nordiske spa-koncept eller tag på oplevelse i lokalområdet. Vores baghave er Danmarks smukkeste safaripark, og genboen er golfbanen.

Bandholm Badehotel er kort sagt værd at rejse efter. Gå på opdagelse i de smukke lokaler, som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen. Her er ro til at lave alt og ingenting inden den lollandske stjernehimmel luller jer i søvn, som gæster er blevet det her de seneste 330 år.

Lad Lolland lokke og nyd det smukke landskab til fods, på cykel eller i bil.

Høj gastronomi på Lolland nordkyst

Bandholm Badehotel er Lollands gastronomiske perle. Chefkokken har arbejdet på de bedste danske Michelin restauranter, og med sit eget præg kombinerer han det bedste fra Michelin-restauranterne med sit lokale kendskab til området. Råvarerne på Lolland-Falster er af utrolig høj kvalitet, og med det som base sammensætter køkkenet helt unikke smagsoplevelser. Ingredienserne vil være fra lokale leverandører: friskfanget fisk fra Langø, økologisk mel fra Lammehaven og frugt fra Lolle frugt i Sakskøbing.

Som gæst har du mulighed for at booke et ophold som er kombineret med en menu, som serveres i vores Brasserie Alba. Brasseriet er indrettet i den smukke havestue, hvor man har direkte adgang til vores hyggelige terrasse. Under maden kan du nyde et glas vin fra vores velassorteret vinkort, og lade blikket glide uforstyrret ud over Smålandshavet mens aftenen går på hæld.

Hvis Brasserie Alba ikke stiller trangen til gourmetoplevelser, så kan man vælge at bestille en 4- eller 7-retters menu, som serveres i vores velroste og anerkendte restaurant Essence. Fra den stemningsfulde restaurant kan man nyde synet af vores personlige billedvæg, som formidler vores historie eller nyde den betagende udsigt til stranden.

Om sommeren er vores terrasse hyggeligt indrettet, og I har rig mulighed for at nyde en drink i solens stråler. I er også velkommen til at tage plads i vores bar/lounge-område.

Alle vores værelser er nyrenoverede, og er indrettet smagfuldt med stemning af badehotel og historie. Vært: Allan Agerholm

Attraktioner i nærheden af Det Nye Bandholm Badehotel

  • Foto: Visit Lolland-Falster

    Bandholm Kirke

    1,11 km

    Bandholm Kirke har en megen smuk beliggenhed med udsigt over smålandshavet.

    Den er bygget i røde sten og har siddepladser til ca. 350.

    I stedet for altertavle er der i korvæggens vinduer anbragt glasmalerier hvoraf det midterste forestiller Nadverens Indstiftelse.

    Præsten: 54788160   jsb@km.dk

    Menighedsrådsformand: (+45) 54 78 95 87/(+45) 25 38 90 87  lpchr@mknet.dk
    Læs mere : Bandholm Kirke
  • Foto: Knuthenborg Safaripark

    Knuthenborg Safaripark

    1,92 km

    Et besøg i Knuthenborg Safaripark er en oplevelse for hele familien. Dyrenes betagende tilstedeværelse kan bjergtage enhver. Knuthenborg Safaripark har en vision og et mål om at skabe de absolut bedste omgivelser for vores dyr, hvorfor Knuthenborgs anlæg er Europas største af sin slags. Parken tager også imod vilde dyr, der ikke har haft de bedste vilkår. De seneste ankomne rescue dyr er afrikanske løver, der blev evakueret ud af Ukraine. Knuthenborg huser desuden også de fire pensionerede cirkuselefanter Ramboline, Lara, Djungla og Jenny og den tidligere cirkustiger Kenni.

    Limpopoland 

    Limpopoland kan udfordre alle barnlige sjæle med Danmarks største naturlegeplads, vandrutsjebane, tømmerflåder, svævebane, klatretårne og vandland. Imens kan de mere voksne sjæle læne sig tilbage og nyde en kop kaffe, bufflewaffle eller tage en lur på en af Limpopolands mange bænke.

    Dinosaurskoven

    Dinosaurskoven vil overraske og forbløffe dig med dinosaurernes livagtighed, størrelse og lyde! I kan hugge ægte fossiler ud af 60 millioner gamle kalkbrud fra Faxe Kalkbrud og øve jer på palæontologiens svære kunst at udgrave skeletter. De livagtige dinosaurer er placeret midt i et vidunderligt botanisk univers ved Svanesøen, hvor I kan se mere end 50 forskellige specielle træ- og plantearter. Dinosaurskoven giver jer blod på tanden til at blive klogere på fortidens giganter, som er muligt i Evolutionsmuseet.

    Evolutionsmuseet

    I Evolutionsmuseet kan I gå på opdagelse i fortidens mystiske dyr, der alle er ægte skeletter, som har ligget millioner af år i mørket og nu er tilbage i lyset. Evolutionsmuseet revolutionerer den hidtidige museumsoplevelse ved at skabe et fantastisk lyd- og lysunivers med et strejf af lugt fra fortidens monstre. Evolutionsmuseet er placeret midt i Knuthenborg Safaripark, fordi fortidens mystiske dyreliv skaber større forståelse af de fascinerende levende dyr i parken lige udenfor museets vægge.

    Knuthenborg vil så gerne give jer den bedste oplevelse, så derfor behøver I ikke tage madpakken med, fordi i parken kan I nyde bæredygtig luksusmad af lokale råvarer af den højeste kvalitet, imens I følger dyrenes færden.

    Det kan være svært at opleve det hele på en dag, så tag en overnatning sammen med alle de vilde dyr i Knuthenborg. Du får mere tid til at opleve, men du får også en oplevelse vildere, når I går i seng med savannens vilde dyr lige på den anden side af teltdugen eller med tigre bag en 2 cm panoramarude. I kan overnatte i 6 forskellige slags camps, som er placeret ved Savannen, Elefantsletten, Tigerskoven, Løvskoven, Abeskoven eller I kan overnatte i de historiske huse.

    Læs mere : Knuthenborg Safaripark
  • Foto: Pia Jensen

    Blanshaven

    4,72 km

    Blanshaven er en 15 år gammel have med over 1500 forskellige planter. Der er afdelinger med store rododendron, småbladede rododendron, store staudebede og op til flere rosenafdelinger. Herudover er der engbed, orkideer samt en stor sø med frøer og fisk. Og en af Havens absolut største anlæg, som er  det alpine anlæg.

    Der er planteskilte ved næsten alle planter.

    Masser af siddepladser så den medbragte mad kan nydes. Til de små er der stor trampolin, som må anvendes.

    Entré 25 kr. Børn u/20 år: Gratis

    Al færdsel i haven og brug af trampolin er på eget ansvar.

    Åbningstider: Alle dage fra kl. 9.00 – 19.00 i perioden 1. maj til 11. oktober.

    Entré: 25 kr. for alle over 20 år. Alle under den alder er gratis.

    MobilePay: 6051 5965 eller penge i pengekassen ved hoveddøren.

    Læs mere : Blanshaven
  • Foto: Visit Lolland-Falster

    Østofte Kirke

    5,5 km

    Østofte Kirke er bygget af røde munkesten.

    Apsis, kor og skib er opført i romansk tid før 1200.

    Fra gotisk tid stammer tårnet og et våbenhus, som senere er taget i brug som ligkapel.

    I 1656 opførtes på skibets nordlige side en stor korsarm.

    Kirken åben ca. kl. 08.00-15.00 kontakt graveren først Charlotte Feltsen tlf. (+45) 54 78 96 41

    Læs mere : Østofte Kirke
  • Foto: Visit Lolland-Falster

    Askø Museum

    6,34 km

    Askø Museum er et lille ø-museum med fokus på lokalhistorie fra netop de to små forbundne øer Askø og Lilleø. Museet ligger som en del af præstegården, og indeholder først og fremmest en fysisk samling af arbejds- og landbrugsredskaber fra tiden omkring 1850-1950.

    Landbrug og fiskeri var dengang den vigtigste indtægtskilde, men de gentagne stormfloder gjorde det til en barsk og fattig tilværelse.

    Museets hjemmeside indeholder desuden en lang række digitale skrifter og fotos fra øernes historie.


    Det er muligt at besøge på museet udenfor normal åbningstid, såfremt det er aftalt på forhånd. Museet åbningstider findes på hjemmesiden.

    Læs mere : Askø Museum
  • Foto: Tom Björklund

    Stiftsmuseet i Maribo

    6,8 km

    I Lola-udstillingen tager stenalderpigen Lola dig med tilbage til den tid, hun levede i, for ca. 5700 år siden. Scenografien præsenterer først byggepladsen ved Femern-tunnelbyggeriet, som er dér, hvor de arkæologiske fund blev gjort, og siden føres man ind i et stenalderunivers, der viser de forskellige fund og fortæller om Lolas verden og videre 500 år op gennem tiden. På den måde får vi fortællingen om tiden fra de sidste jægere og frem til de første bønder på Lollands sydkyst.

    En lille begklump med en stor historie! Det helt særlige ved denne klump er, at vi for første gang har udtrukket et komplet billede af et menneskes DNA fra noget, som ikke er knogler eller tænder. Det har bragt os helt tæt på ét af stenalderens mennesker: en pige, Lola, der levede på Lollands sydkyst for ca. 5700 år siden.

    Museum Lolland-Falster har også den fineste samling af krucifikser fra middelalderen. Kom helt tæt på dem og bliv klogere på middelalderens tro i udstillingen ’OMG’. Krucifikserne er meget dramatiske og forestiller den lidende Kristus på korset.

    Vær opmærksom på, at der på Museum Lolland-Falsters udstillingssteder er begrænsede adgangsforhold for folk med funktionsnedsættelse.

    Læs mere : Stiftsmuseet i Maribo
  • Foto: KonceptLab

    GoMystery – løs mysteriet om branden i Maribo

    7,03 km

    I Maribo hærgede der for mange år siden en frygtelig brand, som aldrig blev opklaret – indtil nu?

    I Go Mysterys ”Mysteriet om den store brand” bliver I præsenteret for en række beviser, som I skal bruge til at løse gåderne og ultimativt det store spørgsmål om, hvem der stod bag branden i Maribo. Men det bliver ikke let, og I skal derfor arbejde sammen og bruge jeres omgivelser til at løse opgaverne.

    Go Mystery er en selvguidet byoplevelse, som sender jer gennem Maribo, hvor I vil støde på særlige bygninger, steder og kunstværker, som I normalt ikke ville lægge mærke til.

    Go Mystery kan opleves, når det passer jer året rundt. Så længe I er klædt på til vejret, kan I se frem til nogle spændende timer.

    I kan også tage på mysterieture i:

    • Nykøbing F.
    • Marielyst
    • Frederiksdal

    Så uanset hvor I befinder jer på Lolland-Falster, så er der en Go Mystery-oplevelse i nærheden.

    Turen skal løses i grupper på 2 til 5 personer, I skal forvente at sætte 2-3 timer af til opgaven og gå omkring 3 km.

    Afhentning: Vinhuset, Torvet 4, 4930 Maribo

    Læs mere : GoMystery – løs mysteriet om branden i Maribo
  • Foto: Lynge Nielsen

    I Kaj Munks fodspor

    7,07 km

    Kaj Munk blev født i Maribo i 1898. Han mistede tidligt begge sine forældre og kom derefter i pleje – og senere adopteret af – sin mors barnløse kusine Marie Munk og hendes mand Peter Munk.

    Forældrenes gravsted med en gravsten udformet som en træstub er bevaret på Maribo kirkegård (gravsted nr. 1168).

    I Opager nær Vejleby markerer en mindesten Kaj Munks barndomshjem. Stenen står i dag ved et nybygget hus, der har samme placering som Kaj Munks barndomshjem (Kaj Munks Vej 11, 4920 Søllested).

    I Maribo kan der ses en mindeplade på den ejendom, der ligger dér, hvor Kaj Munk blev født (Torvet 11). Her lå Garvergården, hvor Kajs biologiske forældre boede. Der er også en mindeplade på ejendommen, hvor Kaj Munk gik i skole (Kaj Munks Gade 6).

    På torvet i Maribo står en helfigur statue af Kaj Munk (Torvet 1).

    Kaj Munk vaklede voldsomt mellem at ville virke som præst eller digter. Han afsluttede dog sin teologiske embedseksamen i 1924 og var derefter sognepræst i Vedersø i Jylland indtil sin død i 1944.

    Han skrev utallige digte, skuespil, rejsebeskrivelser og kronikker og skildrer sin store kærlighed til sin fødeø i digtet Den blå Anemone. Læs mere om Kaj Munks forfatterskab her.

    Kaj Munk var særdeles aktiv i samfundsdebatten. Han viste tydeligt sin modstand mod den tyske besættelse både i samfundsdebatten og i sit litterære virke. Den 4. januar 1944 blev han likvideret af den tyske besættelsesmagt.

    Læs mere om Kaj Munk her.

    Læs mere : I Kaj Munks fodspor
  • Foto: @felecool

    Maribo Domkirke

    7,16 km

    Kirken blev oprindelig opført i 1400-tallet som del af et dobbeltkloster med placering mellem et nonnekloster og et munkekloster.

    Da Maribos gamle landsbykirke brændte i 1596, blev klosterkirken byens nye kirke. I 1803 ændrede kirken status til domkirke.

    Kirken har været underlagt forskellige ombygninger gennem tiderne. Men i 1890’erne blev kirken ført tilbage til sin oprindelige form, så kirken i dag står som et bud på, hvordan den kan have set ud som klosterkirke i middelalderen.

    I dag ses de originale rester af nonnernes kloster udenfor kirken. En stenbelægning indikerer, hvor murerne fra det gamle kloster har ligget.

    Besøg Domkirken
    Domkirken er åben for besøg hele ugen kl. 9.00 – 17.00.

    Rundvisning for grupper kan arrangeres ved henvendelse til kirkekontoret.

    Leonora Christina
    Christian d. 4.s datter Leonora Christina boede på Maribos kloster fra 1685 til 1698.

    Hun blev begravet i klosterkirken, men kort tid efter gravlæggelsen blev hendes lig dog fjernet.

    Leonora Christinas gravsten og krypten med hendes kiste kan stadig ses i Maribo Domkirke.

    Ved domkirkens vestgavl er der også rejst en mindesten for kongedatteren.

    Læs mere : Maribo Domkirke
  • Foto: Visit Lolland-Falster

    Sakskøbing Vandtårn

    10,73 km

    Saxine (også kendt som Det smilende vandtårn) er et 33 meter højt vandtårn beliggende i Sakskøbing på Lolland. Tårnet er byens vartegn og blev opført i 1908 af Christiani & Nielsen, men smilet kom først på i 1982, hvor arkitekt Flemming Skude dekorerede det. Smilet blev i 2013 opmalet, så det fremstår som det blev malet i 1982. 
    Over indgangspartiet hænger en model af Sakskøbings byvåben, mens taget er prydet med et spir med vindfløj udformet som en saks lig dem på våbnet.
    Læs mere : Sakskøbing Vandtårn
  • Foto: Visit Lolland-Falster

    Danmarks mest ørige søer

    11,43 km

    Maribosøerne er et af Danmarks største ferskvandssystemer med i alt 1140 hektar vandspejl.

    Den største af søerne Danmarks 8. største sø  er Maribo Søndersø på 852 hektar. Den består af tre bassiner, og er med sine 13 regulære øer, 6 småholme og 3 hængesæk øer, uden sammenligning Danmarks mest ørige sø. Røgbølle Sø er på 200 hektar, Hejrede sø på 50 hektar og Nørresø på 40 hektar.

    Der er offentlig adgang til øerne Hestø, Fruerø og Præstø. De andre øer er privatejede af godserne Engetofte og Søholt. Den største af øerne er den 17 hektar store ø Borgø, som er den eneste af øerne i Søndersø, der har været beboet i nyere tid. Mange af de mindre øer er meget vigtige ynglefugle-lokaliteter.

    Naturpark Maribosøerne ligger i et storslået herregårdslandskab, omkranset af marker, eng-, mose- og skovarealer. For fugle- og naturinteresserede er der mulighed for store oplevelser.

    De mange ruter rundt om søerne indbyder til at opleve naturen både til lands og til vands – fx på cykel, i kajak eller med Turbåden Anemonen (maj - september).

    Find områdets ruter i Naturlandets app her.

    Få inspiration til flere unikke naturoplevelser på Sydhavsøerne her.

    Læs mere : Danmarks mest ørige søer
  • Foto: Visit Lolland-Falster

    Museum Polakkasernen

    17,9 km

    Af de godt 30 lignende polakkaserner, der blev opført på Lolland og Falster, er dette den bedst bevarde. Bygningerne fik betegnelsen kaserne, fordi de rummede et stort antal arbejdere og ofte lå fjernt fra øvrige bebyggelser.

    Museet rummer en stor samling af markredskaber, papirklip fra roepigerne og en meget omfattende samling katolske fotografier. De udstillede genstande er primært skænket af polske efterkommere, for mange af sæsonarbejderne endte med at blive og bosætte sig permanent på især Lolland. Det vidner mange af de poske stednavne og efternavne om.

    Polakkasernen i Tågerup ved Rødby, der er fredet, er tegnet af arkitekten H.C. Glahn, Nykøbing Falster for det nærliggende gods Lungholm, og museet er det eneste af sin art i Europa.

    Museet har modtaget den fornemme polsk internationale pris ”Historiens Vidner” og støttes blandt andet af det polske kulturministerium, det polske udenrigsministerium og Den polske Ambassade i Danmark.

    Læs mere : Museum Polakkasernen