Slap af ophold 2 nætter på Billum Kro

4,66617645323276 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. ophold:

  • Eftermiddagskaffe/the med kage
  • 2-retters menu og kaffe/the
  • Overnatning
  • Morgenbuffet
  • Velkomstdrink eller dessertvin
  • 3-retters menu og kaffe/the
  • Overnatning
  • Morgenbuffet

Såfremt I har fødevarehensyn eller fødevareallergier, vi skal tage højde for, venligst giv besked om dette før ankomst.

Mere om Billum Kro

Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

Vesterhavsvej 25, 6852 Billum
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Gratis internet
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Ladestik til el-bil
  • Lufthavn: 20 km
  • Tog: 200 m
  • Busstop: 100 m
  • Badestrand: 10 km
  • Fiskeri: 3 km
  • Golf: 5 km
  • 38 Værelser

Andre ophold påBillum Kro

Attraktioner i nærheden af Slap af ophold 2 nætter

  • Foto: Ole F. Gudmundsen

    Billum Kirke

    0,85 km

    Billum Kirke er en af Ribe egnens tufstenskirker. Senromansk apsis, kor og skib. Tårn, sakristi og våbenhus fra senmiddelalderen. Facaden er elegant udsmykket med rundbuede blændinger og halvsøjler (apsis). Enkelte kalkmalerier, bl.a. en våbenfrise på triumfvæggen. En del middelalderlige figurer, dels fra den oprindelige højaltertavle fra o. 1500, dels en korbuekrucifiksgruppe fra o. 1300.
    Læs mere : Billum Kirke
  • Foto: Rasmus Hjortshøj

    FLUGT - Refugee Museum of Denmark

    4,32 km

    FLUGT gør de store tal og statistikker vedkommende og formidler det enkelte menneskes historie. Du vil komme med på en rejse på tværs af tid og sted, hvor du møder de mennesker, der har måttet sige farvel til alt det, de kendte og holdt af. Du følger dem under deres flugt og videre til ankomsten i Danmark frem til drømmen om en ny fremtid.

    Verdenskendte BIG – Bjarke Ingels Group har med udgangspunkt i områdets historie designet FLUGT. I flygtningelejrens hospital, der oprindeligt bestod af 40 små syge- og operationsstuer, har arkitekterne skabt et helt nyt museum med otte store udstillingsrum. En smuk, svungen tilbygning binder de originale længer sammen til én helhed.

    Oksbøllejren – Danmarkshistoriens største flygtningelejr

    I slutningen af Anden Verdenskrig ankom mere end 250.000 civile tyskere til det besatte Danmark efter en dramatisk og voldsom flugt. I krigens sidste måneder gik Den Røde Hærs angreb på Nazityskland i høj grad ud over civilbefolkningen og fordrev millioner af tyskere fra deres hjem. Danmarkshistoriens største flygtningelejr, Oksbøllejren, blev opført i 1945 og husede 35.000 flygtninge, da den var størst. Det er i dette område, museet nu ligger. Og det er her, både inde i museet og ude i plantagen, du vil opleve, hvordan livet i Oksbøllejren var.

    Flygtninge til alle tider

    Flygtningestrømme er ikke kun et historisk fænomen. I disse år oplever verden de største flygtningestrømme nogensinde. Krig og forfølgelse driver mennesker på flugt mod overlevelse, sikkerhed og nye hjem. Det er et emne, der er allestedsværende, og derfor er det ikke kun tidligere tiders flygtninge, du vil møde i FLUGT. I udstillingen FLYGTNINGE TIL ALLE TIDER møder du gennem stærke personfortællinger de flygtninge, der er kommet til Danmark i nyere tid fra blandt andet Rusland, Tyskland, Ungarn, Vietnam, Chile, Libanon, Iran, Bosnien, Syrien, Afghanistan og helt aktuelt Ukraine.

    Lydvandring i den tidligere flygtningelejr

    Udenfor museet kan du tage på vandring ad lejrens originale stier og veje med en guide i ørerne. I plantagen vil du opleve livet i lejren, som det var i 1946. Du vil blandt andet blive budt indenfor i Teather Oxbøl og møde nogle af beboerne i lejren. Bagefter kan du fortsætte din vandring til Flygtningekirkegården ved siden af museet, hvor op mod 1800 tyskere ligger begravet. Kirkegården besøges hvert år af op mod 20.000 efterkommere.

    Læs mere : FLUGT - Refugee Museum of Denmark
  • Foto: Gitte Lindeborg

    Marbæk - naturområde ved Esbjerg

    6,62 km

    Området, som i dag er en naturpark for Esbjerg og Varde, er i landskabelig henseende meget værdifuld og særpræget. Det afvekslende terræn giver gode muligheder for forskellige former for friluftsliv. Området er ligeledes en del af Nationalpark Vadehavet.

    Marbækgård er beliggende nord for det kunstigt anlagte søområde og fuglereservat. Søerne blev anlagt i årene 1972-79 og udgør 20 ha. Syd for søområdet ligger "Spejderøen" med hytter, og ved Sjelborg strand ligger restaurant Rødhætte. Stier for gående, cyklende og ridende: Stierne er et net af mark- og skovveje.

    Arkæologi
    I Marbæk Plantage findes agerskel fra ældre jernalder. Og midt i plantagen, øst for vejen mellem Sjelborg og Myrthue, er der ryddet et område, hvor disse agerskel kan ses. Husrester fra jernalderen findes også ved Myrthue og i udkanten af Sjelborg plantage. I Myrthue er der bevaret tre hustomter, hvor husenes ildsteder og brolagte stalde stadig kan ses. Mellem husene er der brolagte stier.

    Myrthuegård
    Natur- og Kulturformidlingsstedet fortæller Marbækområdets interessante historie.

    Se folder med afmærkede ruter i Marbæk

    Hytter og shelters i Marbæk
    Der findes flere hytter i området, der udlejes, ligesom der er shelters ved området kaldet Øen. Information om hytterne og shelterne fås ved Esbjerg Kommune.

     

    Elsker du at tage billeder? Se fotospots ved Marbæk

    Læs mere : Marbæk - naturområde ved Esbjerg
  • Foto: Destination Vadehavskysten

    Hjerting Strandpark - tæt på Vadehavet

    9,32 km

    I parken kan opleves strand, strandeng, mose, hede, skov og overdrev. Flere steder har man udsigt over vandet, som bl.a. kan nydes fra de særlige skovturstæpper af træ, der står opstillet flere steder i parken.

    Parken er også et besøg værd om aftenen, hvor den slyngede sti fra Sanatorievej til vandet er belyst med lysende kugler.

    I parken er opstillet en stor skulptur af den portugisiske kunstner Rui Chafes

    Læs mere : Hjerting Strandpark - tæt på Vadehavet
  • Foto: Varde Kommune

    Minibyen i Varde

    9,94 km

    Varde Miniby er en miniatureudgave af Varde by, som den så ud omkring år 1860. Byen er bygget i størrelsesforholdet 1:10, og hver eneste bygning er opført som en tro kopi af den oprindelige. På trods af at Varde er en gammel by, er det en minimal del af de oprindelige bygninger der stadig står i dag, da Vardenserne histoisk set har haft dårlige oplevelser med ild. I byen, står mere end 300 bygninger i lilleputudgave, alle sammen opført af de såkaldte mini-murere. Disse mini-murere består af 12 pensionerede, dygtige og fingersnilde mænd, som året rundt mødes for at bygge de små, millimeter nøjagtige kopier af de gamle bygninger. Bygningerne opgøres med hjemmestøbte tag- og mursten, vinduespartier, bindingværk og nedløbsrør. 

     

    Læs mere : Minibyen i Varde
  • Foto: Mike Bink

    Tirpitz

    12,49 km

    Tirpitz, Blåvand – arkitektur i verdensklasse

    På opdagelse i udstillingerne

    Ikke blot arkitekturen, men også udstillingerne er noget helt særligt. De hollandske oplevelsesdesignere Tinker Imagineers, der har vundet adskillige priser i Europa, har designet udstillingerne med fokus på oplevelser for hele familien.

    Den skjulte vestkyst


    Tag med på en tidsrejse, der starter hos mammutterne på den store slette, hvor der nu er vesterhav. Rejsen fortsætter til det tidlige Blåvand med troldkarle og smuglerkro, forbi havets helte og helt frem til 1970’ernes blomstrende campingliv.

    Havets guld


    Et smukt skatkammer rummer én af Europas fineste ravsamlinger, og giver plads til fordybelse. Mød også ravsamleren, der fortæller om, hvordan man selv finder rav. Bliv fascineret at ravets egenskaber i ravskoven, og lær at kende forskel på rav – og gule sten.

    En hær af beton


    Anden Verdenskrig handlede ikke kun om beton og kanoner, men var først og fremmest en verdenstragedie, der ramte helt almindelige mennesker – også på den danske vestkyst. Mød nogle af disse skæbner i udstillingen, der er bygget op som et bunkerlandskab.

    Tirpitz-bunkeren


    Den gamle bunker ligger som et vidnesbyrd om Anden Verdenskrigs omfattende konsekvenser. Som en enorm betonklods fuld af hemmeligheder kalder den på, at man går på opdagelse i de smalle gange. Også her gemmer der sig et væld af gode historier.

    Læs mere : Tirpitz
  • Foto: Strand-Galleriet

    Strand-Galleriet Vejers

    13,15 km

    Strand-Galleriet er beliggende i det naturskønne Vejers Strand, og ligger kun 150 meter fra Vesterhavet.

    Her finder du det hvide galleri, som er ejet af parret Lone og Anders Møller. Deres vision er at skabe og udbygge værdifulde relationer til gavn for kunstner og kunder.

    Strand-Galleriet er et uhøjtideligt galleri med et bredt udvalg af kunst i god kvalitet. Galleriet kan hjælpe dig med kunst, glas, keramik, skulpturer og sten. Derudover er der også mulighed for vejledning af indretning og farvevalg.

    Hvis et af gallerierts flotte værker falder i din smag, har du mulighed for at få leveret billeder på prøve i dine egne omgivelser, og du kan derfor altid låne billeder med hjem. Hvis du ønsker det, har du også mulighed for, at Strand-Galleriet kan komme forbi dig med udvalgte billeder og kunstnere. Dette tilbud gælder i hele landet.

    Besøg Strand-Galleriet og bliv inspireret!

    Læs mere : Strand-Galleriet Vejers
  • Foto: Blåvand Zoo

    Blåvand Zoo

    13,48 km

    Hver dag i sæsonen er der fodringer og fremvisninger. Prøv blandt andet at røre ved en slange eller at se løverne blive fodret. Zoo’en har som den eneste i Danmark hvide løver.

    Blåvand Zoo har bl.a. cafeteria, legeplads, toiletter med pusleplads og er handikapvenlig.

    Læs mere : Blåvand Zoo
  • Foto: Vardemuseerne

    Blåvandshuk Fyr

    16,94 km

    Blåvandshuk Fyr er nok den mest iøjnefaldende bygning i Blåvand med dets 39 meter høje fyrtårn, der med en egen barsk charme markerer Danmarks Vestligste Punkt, Blåvands Huk. Fra toppen er der en formidabel udsigt over Horns Rev og verdens største havmøllepark.

    Fyrtårnet blev bygget i 1900 til afløsning for det gamle vinkelfyr fra 1888. Takket være sin beliggenhed på en høj klit er lyskildens højde over havet 55 meter. Selve lyskilden er ret beskeden, idet den udgøres af en elektrisk fyrlampe på 1000 watt 220 volt. Den fantastiske skarpe lysstråle, der kan ses 50-60 km ud over havet, frembringes af et roterende linseapparat, der også ved hjælp af afskærmninger fremkalder fyrkarakteren, 3 blink hvert 20. sekund.


    Besøg www.vardemuseerne.dk/museum/blaavandshuk-fyr/ for priser, åbningstider og billetter. 

    Læs mere : Blåvandshuk Fyr
  • Foto: Destination Vadehavskysten

    Dyrehaven i Nørreskoven - skovområde med hjorte

    15,19 km

    Dyrehaven finder du i udkanten af Nørreskoven, et åndehul med både skov og eng. I området er der mulighed for at se kronhjorte, dådyr og sikahjorte.

    Gode råd til et besøg i Dyrehaven
    Læs informationen ved hovedindgangen og på lågerne til dyrehaven.
    Hold tre meters afstand til dyrene.
    Dyrene må ikke spise af hånden. Smid frugt og grønt på jorden.
    Vær særlig opmærksom fra september til slutningen af november. Her er dyrene i brunst og derfor ekstra sensible.

    Når man gerne vil give dyrene mad, skal maden kastes minimum tre meter væk fra, hvor man står. Dyrene skal ikke inviteres til at tage maden fra hånden. Vil man gerne fodre dyrene, skal det være frugt eller grønt, for brød og spaghetti kan ikke fordøjes i dyrenes maver. Og så er der lige det med posen. Lyden af poser er for dyrene lig med mad, så besøgende skal være opmærksomme fra det øjeblik, hvor posen findes frem.

    Amoriner i luften
    Sensommer er lig med parringstid, også kaldet brunst. Hannerne har travlt med at markere sig over for hinanden og hunnerne. Indtil slutningen af november vil det påvirke stemningen i dyrehaven, og dyrene vil reagere anderledes, end de normalt vil gøre. Det betyder også, at de ikke forholder sig til de menneskelige besøgende, som de plejer. Når dyr og mennesker går fejl af hinanden, kan der opstå uheldige situationer.

    Parkering
    P-plads lige overfor Spangsbjerg Hospital.

    Læs mere : Dyrehaven i Nørreskoven - skovområde med hjorte
  • Foto: Destination Vadehavskysten

    Nationalpark Vadehavet

    41,68 km

    Hele det 500 km lange tidevandsområde, der strækker sig fra Blåvandshuk i Danmark gennem Tyskland til Den Helder i Holland, har nu status som verdensarv. Den del af Vadehavet, som ligger i Tyskland og Holand, har været udpeget som UNESCO verdensarv siden 2009.

    Tidevandet gør indtryk, når der to gange dagligt flyttes 1.000.000.000 m3 vand frem og tilbage gennem dybene. Vadehavet er det blanke, stille vand og samtidig det stormende hav på ydersiden af diget. Vadehavet sprudler af liv - i luften, i det lave vand, under og på vadens overflade. Intet andet sted i Danmark møder man så mange fugle i træktiden, forår såvel som efterår - i alt mellem 10-12 millioner. I yngletiden skal man optræde varsomt, da der er fuglereder de mærkligste steder. Øen Mandø sydvest for Ribe vil netop i denne tid give store oplevelser.

    Vadehavets varme og lave vand er samtidig vækstområde for mange af vore vigtigste fiskearter, og her kan især sommergæsten multen mødes i stimer. Vadehavet har i dag Danmarks største bestand af spættet sæl.

     

    Læs mere : Nationalpark Vadehavet