Dronninglund Slot

Gastronomi på slottet

Dronninglund Slot

Gastronomi på slottet

Gæsteanmeldelser
604 anmeldelser
Læs seneste anmeldelser

Booking

Ankomst
{{ ctrl.state.searchParams.arrival | date:'dd-MM-yyyy' }}
Ankomst
Afrejse
{{ ctrl.state.searchParams.departure | date:'dd-MM-yyyy' }}
Afrejse
Antal børn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} barn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} børn
Antal børn
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].name }}
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].longDesc }}
Ingen ledige opholdstyper
Ingen ledige værelser
{{ ctrl.formError }}
Angiv ankomst/afrejse og antal voksne for at fuldføre booking

Opholdstyper

Beskrivelse

Det var Benediktinernonnerne, som engang i 1100-tallet grundlagde et kloster i disse naturskønne omgivelser i Vendsyssel. De kaldte det Hundslund Kloster, og det hører sandsynligvis til landets allerældste. Efter Reformationen i 1536 kom klostret under kronen, og to af landets mægtigste mænd, rigsråderne Corfitz Ulfeldt og Peder Munk har begge ejet det. I 1581 kom herremanden Hans Johansen Lindenow til, og han omdannede det til en efter datidens forhold moderne herregård. Der er stadig rester af både klostret og Lindenows gård, men de nuværende bygningerne stammer dog fortrinsvis fra 1800-tallet.

Dronninglund dukker jævnligt op i Danmarkshistorien ikke mindst i tiden fra 1690 til 1729, hvor det var i kronens eje. Det var Christian 5.s dronning Charlotte Amalie, som residerede her, og det var hende, som gav stedet navnet Dronninglund. Blandt de senere ejere finder vi greve Adam Gottlob Moltke, som anlagde den pragtfulde slotshave.

  • Gratis internet

  • Restaurant

  • Gratis parkering

  • Lufthavn: 1 km

  • Togstation: 25 km

  • Busstop: 1 km

  • Badestrand: 8 km

  • Golf: 1 km

  • 22 værelser

Lev livet som grever og baroner - bare for en nat

I forrige århundrede finder vi blandt ejerne Aalborg-skibsrederen Niels K. Strøyberg, hvis hustru var søster til forfatteren Agnes Henningsen. Hendes søn, den kendte arkitekt Poul Henningsen, kom derfor ofte på Dronninglund og fik måske her inspiration til nogle af sine mange berømte lamper. 

I dag er det gamle kloster og slot et velindrettet og funktionelt hotel og kursuscenter med alle moderne faciliteter. Desuden danner Dronninglund Slot hvert år rammen om op mod 100 bryllupper og utallige fødselsdage, jubilæer etc.

Værd at vide

Dronninglund disponerer over 22 værelser samt riddersal, tårnværelse, vinkælder, pejsestue og forskellige andre lokaler. Slottet betragter hvert arrangement som en eksamen og sætter kvalitet, gastronomi, fleksibilitet og service i højsædet. Slots-weekendophold med 3-retters god gastronomi, gourmetophold med 4-retters gourmetmenu og golfophold. 25 minutter i bil til Aalborg Lufthavn.