Hotel Dalgas, Brande

Gæsteanmeldelser
0 anmeldelser

Hotel Dalgas, Brande

Gæsteanmeldelser
0 anmeldelser

Booking

Ankomst
{{ ctrl.state.searchParams.arrival | date:'dd-MM-yyyy' }}
Ankomst
Afrejse
{{ ctrl.state.searchParams.departure | date:'dd-MM-yyyy' }}
Afrejse
Antal børn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} barn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} børn
Antal børn
Du kan først tilføje børn, når der er minimum 2 voksne.
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].name }}
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].strapline }}
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].longDesc }}
Betingelser
Ingen ledige opholdstyper
{{ ctrl.formError }}
Angiv ankomst/afrejse og antal voksne for at fuldføre booking
Den valgte kombination er ikke mulig

Et godt udgangspunkt for oplevelser i Midtjylland

Hotel Dalgas ligger midt inde i det jyske hedeland i stationsbyen Brande.

Hotellet blev pr. 1. september 2020 købt af Axel Månsson, kendt som en af landet største producenter af økologiske grøntsager, salat og æg. Reception, restaurant og 14 skønne superior værelser er allerede blevet renoveret og hotellet vil fortsat løbende gennemgå modernisering og forandring.

Den hyggelige restaurant serverer inspirerende mad, som både er en fryd for øjet og for ganen. Der lægges vægt på økologi, kvalitet, danske og lokale råvarer. Menuen skifter med sæsonen, da vi stræber efter at give den bedst mulige smagsoplevelse og sammensætning, hvor kvaliteten af råvarerne er i top og med mindst muligt madspild.

Atmosfæren i huset er præget af vores mål om skabe et hotel, hvor det er rart at være, uanset om du er forretningsmand, montør, turist eller blot på gennemrejse. Vores gæster skal føle sig godt tilpas i et varmt og venligt miljø og blive budt velkommen af et smilende, professionelt og hjælpsomt personale.

Der er rig mulighed for aktiviteter som vandring, cykling, golf m.m. Området byder desuden på kunst, kultur og turistattraktioner i stort omfang.

 • Handicapvenligt
 • Gratis internet

 • Kæledyr
 • Restaurant

 • Gratis parkering

 • Lufthavn: 30 km

 • Togstation: 300 m

 • Busstop: 300 m

 • Badestrand: 50 km

 • Fiskeri: 3 km

 • Golf: 2 km

 • 52 værelser

I Restaurant Urfuglen serveres inspirerende mad

Hotellets navn 'Dalgas' er velvalgt med henvisning til betjenten og vejingeniøren Enrico Dalgas, der stod i spidsen for den hedenske beplantning i sidste halvdel af 1800 -tallet.

Hotellets nye restaurant har også fået et navn, der er knyttet til historien. Den hedder nu Restaurant Urfuglen, opkaldt efter Brandes vartegn siden 1942, nemlig Urfuglen, der pryder både kommunale våbenskjolde og brønddæksler i byen.

I 1968 blev Brande, landskendt i Danmark, - trods sin lille størrelse med kun ca. 5.000 indbyggere. Dette skete, da en række danske kunstnere blev inviteret til at farve byens gavle.

Mange af gavlmalerierne eksisterer stadig - og nye tilføjes stadig - og glæder øjet, når du går på gaden. Udover de eksisterende malerier danner Brande også rammen om den årlige internationale Street Art Festival, hvor internationale gadekunstnere konkurrerer om at male byens torve og fortove med helt unikke kunstværker, der kan nydes frem til vinterens indtræf.

Der er flere fine vandre- og cykelstier i området. Blandt andet Den Skæve Bane, der i dag er en velkendt natursti til vandre-, cykel- og ridning og Harrild Hede med ruter, der går gennem det smukke hedelandskab og ådal. Ydermere findes der store attraktioner som Legoland, Givskud Zoo og det historiske Søby Brunkulslejer inden for en meget kort afstand. Hotellet ligger 50 km fra stranden og 11 km fra nærmeste svømmesø.

Vi glæder os til at byde dig velkommen.