Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

Green Key_V3

Green Key godkendt

Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

Strandvej 1, 6400 Sønderborg

Vis kort
Se kalender og priser: Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

Bemærk venligst

Vær opmærksom på, at du ikke kan anvende Small Danish Hotels gavekort til betaling på dette hotel.

  • Jylland
  • Sønderjylland
  • City Break
  • Badehotel

Hotellets faciliteter

  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Gratis internet
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 9 km
  • Tog: 2.5 km
  • Badestrand: 0.1 km
  • 95 Værelser

Nyd en lækker drink i baren

Hotellet er en del af alliancen med Best Western Hotels & Resorts.

Dette smukke hotel, som ligger direkte ved stranden i historiske omgivelser, er det perfekte valg til konferencer, festligheder og afslappende weekendture. Nyd en afslappende gåtur langs strandpromenaden, tag en forfriskende dukkert fra badebroen, eller start dagen med morgenmad og en betagende udsigt over Flensborg Fjord. Hotel Sønderborg Strand kombinerer det bedste fra bylivet og naturidyllen, idet det ligger ved stranden i naturskønne omgivelser med udsigt fra de fleste værelser og samtidig kun få hundrede meter fra Sønderborg centrum.

Værelser med udsigt
Hotellet byder på 95 velindrettede værelser i forskellige kategorier, der alle har en moderne og skandinavisk stil. Mange af værelserne har en betagende udsigt over fjorden, der tilføjer en ekstra charme til opholdet.

Ta’ en dukkert
Mange af vores gæster sætter pris på den fantastiske beliggenhed ved Sønderborg Strand, der indbyder til afslappende gåture langs strandpromenaden. De mere eventyrlystne gæster kan endda tage en forfriskende dukkert og springe i vandet fra badebroen, som ligger lige udenfor hotellet. Det er en perfekt mulighed for at nyde naturen og det krystalklare vand i umiddelbar nærhed.

Sæsonbetonede delikatesser
Restauranten på hotellet byder på en ekstraordinær udsigt over Flensborg Fjord og Als Sund, der skaber en unik atmosfære under måltidet. Når vejret tillader det, kan gæsterne nyde deres mad udendørs på den store terrasse, der er indrettet som en park. Køkkenet har en tydelig filosofi om kun at anvende de fineste råvarer i deres sæsonafhængige og delikate retter, hvilket sikrer en kulinarisk oplevelse af højeste kvalitet.


Diskret bar
Hvis man ønsker at nyde en forfriskning, tilbyder hotellet en charmerende og hyggelig bar, der er placeret i en mere privat atmosfære og indbyder til hyggelige stunder. Baren byder på et bredt udvalg af lækre drikkevarer, der tilfredsstiller enhver smag.

Ferier, fester og konferencer
Hotellets unikke beliggenhed og omfang gør det til en attraktiv destination for forskellige formål, herunder ferier, møder, konferencer og større fester. Lokalerne er fleksible og kan imødekomme op til 498 personer til festlige begivenheder, samtidig med at hotellet kan rumme op til 230 overnattende gæster. Sønderborg centrum ligger blot 250 meter væk, og her finder man en charmerende gågade med et væld af specialforretninger samt et indkøbscenter med 50 butikker.

Find vej

Strandvej 1
6400 Sønderborg

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  • Foto: Kim Toft Jørgensen

    Slotsmøllen

    0,08 km

    Møllen er opført i 1875 og er placeret højt og flot med en imponerende udsigt over havnen.

    Møllen er typen rund gallerihollænder. Undermølle og overmølle i hvidkalket grundmur. Hatten er bådformet og beklædt med pap. Vingerne er monteret med klapper og møllen krøjer med vindrose.

    Bygget som kornmølle og i drift indtil ca. 1926, ved vindkraft. Møllen fortsatte dog en årrække derefter ved motorkraft.

    Møllen lå oprindelig på samme grund som Sønderborg Slot og har fået navn efter dette.

    Den ejes idag af Sønderborg kommune, og kan kun ses udefra.

    Læs mere : Slotsmøllen
  • Foto: ©Vibeke Fonnesberg Foto:Kim Toft Jørgensen

    Inge Adriansens Bænk - Forundringsparat

    0,11 km

    Forundringsparat er en meget rammende betegnelse for Inge Adriansen (1944-2017) og Vibeke Fonnesberg har skabt en sigende skulptur i bronze, der favner grænselandets kultur og historie.

    For Inge Adriansen har, i de 45 år hun var ansat på Museet på Sønderborg Slot, forsket og holdt foredrag om alt fra hertugdømmer til det sønderjyske kaffebord og været forfatter samt medforfatter på mangt en bog om lokal- og kulturhistorie.

    Her sidder så skulpturen af denne sirlige dame på bænken - Inge Adriansen, Ph.d. i folkeminde-videnskab, museumsinspektør, slået til ridder af Dannebrog i 2006 og udnævnt til adjungeret professor på Syddansk Universitet i 2007, folkekær forsker og foredragsholder.

    Denne store mangeårige indsats blev hyldet i 2022, hvor man den 4. december kunne afsløre den skulptur, som hun selv har godkendt, på bænken ved strandpromenaden i Sønderborg.

    ”Med tak og i respekt for en livslang forskning i grænselandets kultur og historie”

    Læs mere : Inge Adriansens Bænk - Forundringsparat
  • Foto: Helen Dalvig

    Helens Galleri og Billedværksted

    0,19 km

    Helens Galleri og Billedværksted, Voldgade 2B (i gården), Sønderborg.

    Over 200 stk. akvareller, acrylmalerier og artmoney.

    Åben efter aftale

     

    Læs mere : Helens Galleri og Billedværksted
  • Foto: Karen Willesen

    Karen Willesen's Showroom

    0,25 km

    Jeg er oprindelig uddannet designer fra TEKO i Herning og på Århus Kunst Akademi, siden 2007 har kunst til dels været min fuldtids beskæftigelse.

    Nerven i mit arbejde er at skabe moderne abstrakte og ekspressive malerier og derved gøre mine værker dristigt. Mit mål med kunsten er at skabe værker, der er medrivende, sanselige og gør indtryk. Moderne malerier, der huskes - også længe efter oplevelsen i udstillingslokalet.

    Jeg arbejder med olie på lærred og i ekspressive farvekombinationer, hvor små elementer, historier og stemninger kommer frem. Når værkerne bliver skabt, sker det spontant, emotionelt, intuitivt, fabulerende - og i et højt energiniveau, hvor mit drive tydelig kommer til udtryk på lærredet.

    Naturens skiftende årstider og lysets bevægelse pirrer min trang til at fastholde det ukontrollerbare, inspirerer mig ustandselig. Det gør at jeg konstant er i forandring i søgen af det næste penselstrøg.

    Udover naturens evige kilde til min inspiration er jeg meget optaget af tidens trend, nye vibrationer og tendenser der er på vej. Mine 18 år i modebranchen gør at jeg har en særdeles god fornemmelse for netop dette.

    GALLERIER OG UDSTILLINGER
    Art Herning, Galleri Knud Grothe Charlottenlund,
    Galleri Dencker + Schneider ART GALLERY Berlin, Galleri X Rungsted,
    Galleri Hofmann Hannover DE, Nordisk Ministerråd København,
    Oticon A/S Ballerup, Aarhus Universitets Hospital, Sydbank Aabenrå.

    UDSMYKNINGS OPGAVER
    Broager Sparekasse Sønderborg, Domhuset Sønderborg, PWC Vejle, Advokaterne.com Aarhus, Bech-Bruun advokaterne København.

    Læs mere : Karen Willesen's Showroom
  • Foto: VisitSønderborg

    Dronning Dorotheas Kapel

    0,27 km

    Dronning Dorothea sad i enkesæde på Sønderborg Slot efter Kong Christian III´s død i 1559 på Koldinghus. I årene 1568-70 fik Dronning Dorothea indrettet et renæssance kirkerum i nordfløjen på Sønderborg Slot.

    Fløjaltertavlen er fremstillet omkring 1550-60 af Frans Floris, Antwerpen. Døbefonten er fremstillet af sort kalksten, flammet marmor og figurer af alabast, den blev bestilt af Christian III i 1557 hos Cornelius Floris, Antwerpen.

    Efter Dronning Dorotheas død i 1571 overtager Hertug Hans den Yngre Sønderborg Slot og fra hans tid stammer prædikestolen, herskabsstolene og de tre figurer på orgelet, disse dele er udført af en lokal billedskærer, Niels Tagesen.

    Fra Hertug Hans´s tid stammer også det utrolig smukke portalepitafiet, der omkranser den aflåste dør ind til krypten med den hertuglige familie.

    Epitafiet udført i sort marmor og alabast viser Hertug Hans den Yngre, knælende med sine 8 sønner på den ene side af et opstandelsesrelief og på den anden side knæler hans første hustru Elisabeth af Braunschweig-Grubenhagen samt deres 6 døtre.

    Kirken har kun betjent de adelige og efter hertugfamilien forlader slottet i 1667 ender de regelmæssige kirkelige handlinger og den sidste kendte handling er bisættelsen af Louise Augusta i 1843.

    For åbningstider se Museet på Sønderborg Slot.

    Du kan læse mere om slotskirken på denne PDF fra Nationalmuseet

    Læs mere : Dronning Dorotheas Kapel
  • Foto: VisitSønderborg

    Sønderborg Slotspark

    0,27 km

    Åben park ved Sønderborg Slot, som er smukt beliggende ud til Alssund. Parken fører direkte ud til dejlig strandpromenade, som fører til byens lystbådehavn og videre til et dejligt skovområde.
    Læs mere : Sønderborg Slotspark
  • Foto: VisitSønderborg

    Sønderborg Slot

    0,27 km

    Borgen er grundlagt før 1200 og blev 1550-70 ombygget til et firefløjet renæssanceslot.

    Museet belyser Sønderjyllands historie fra middelalderen til nutiden, med hovedvægt på krigene 1848-50, 1864, 1914-18, samt folkeafstemningerne og Genforeningen 1920.
     
    Store, kulturhistoriske samlinger med møbler, tekstiler, håndværk og sønderjydsk kunst.

    For åbningstider se "Museet på Sønderborg Slot".

    Læs mere : Sønderborg Slot
  • Foto: © Thomas Havning Fotograf: Conni Ernst

    Mindesten fra 1. Verdenskrig

    0,72 km

    Mindestenen på Kirketorvet er tegnet af arkitekt Thomas Havning (1891-1976) og rejst i 1923.

    På monumentet er nævnt 192 navne, såvel tyske som danske, på faldne i 1. Verdenskrig (1914-18). Bemærk også stenens top, der minder om en sarkofag.

    Hvert år på tidspunktet for fredsslutningen – den 11. november kl. 11 – lægges der kranse ved mindestenen.

    Hent APP´en "Verdenskrigens Spor" og lær mere om Sønderjylland under 1. Verdenskrig.

     

    Læs mere : Mindesten fra 1. Verdenskrig
  • Foto: Kim Toft Jørgensen/Sønderborg Kommune

    Dybbøl Mølle - Danmarks nationalsymbol

    1,88 km

    Tvende gange skudt i grus

    Uvejr, krige og kortslutning har taget ”livet” af den nuværende mølles forgængere, så den mølle der står på Dybbøl Banke i dag er faktisk den femte på stedet.

    1744 - 1800
    Den første mølle står i 56 år inden den rammes af lyn under et uvejr og nedbrænder.

    1800 - 1849
    Den næste mølle brænder efter bombardementer i Første Slesvigske Krig (1848-50) også kendt som Tre-års krigen.

    1853 - 1864
    På grund af krigen må bygningen af den tredje mølle udsættes og efter ca. 11 år raser kampene atter rundt om møllen.
    Den Anden Slesvigske Krig eller Krigen 1864 forvandler Dybbøl Banke til en slagmark og møllen bliver igen offer for bombardementer og nedbrænder. 

    1864 - 1935
    Efter tabet af krigen i 1864 genopbygges møllen under tysk herredømme. Under industrialismen indføres der strøm i møllen og det fører til en kortslutning, hvor møllen bryder i brand og ikke står til at redde.

    1935 -
    Møllen som du ser den i dag, er en næsten tro kopi af den, der blev bygget i 1864. Den nuværende mølle var i drift frem til 1990, hvorefter den blev indrettet som museum. I kornmagasinet er der udstillinger om Dybbøl Mølles historie i tiden 1744-2020 og om Dybbøl Mølle som symbol. I selve møllen kan du se de gamle kværne og den flotte udsigt fra galleriet.

    Digtet på granittavlen
    På den nuværende mølle sidder en granittavle med et digt af Thordur Tomasson, der henviser til krigene på Dybbøl Banke. Tavlens mange revner skyldes heden fra branden i 1935.

    Tvende Gange skudt i Grus
    Atter rejst som Møllehus
    Vogter for et Mindebo
    Selv en Bavta, dansk og tro.

    Spejd så langt dit Øje når
    Grav ved Grav i Marken står.
    Danske Mænd gav Livet hen
    Troskab holder Skansen end.

    Tåredugget Ærekrans
    Slaar om Dybbøls Navn sin Glans.
    Slægter dø, men Sproget binder.
    Fremtid gror af dyre Minder.

    Hvad gør en mølle til et national symbol på dansk tapperhed?

    Uden krigen i 1864 og slagene der blev kæmpet lige uden for byporten, så havde Dybbøl Mølle blot været en vindmølle som alle andre - læs mere om Dybbøl Mølle som nationalsymbol

    Læs mere : Dybbøl Mølle - Danmarks nationalsymbol
  • Foto: Kim Toft Jørgensen

    Dybbøl Banke

    2,12 km

    Dybbøl Banke og Als var i 1864 scenen for de seneste krigshandlinger på dansk grund.

    Efter Genforeningen i 1920, gav en folkeindsamling penge nok til at opkøbe området, og det blev overdraget til den danske stat som nationalpark. Området opfylder ikke kriterierene i loven om nationalparker af 2007, men kan dog stadig benytte betegnelsen Nationalpark 

    Det smukke område er åbnet for publikum ved omlægning af landbrugsarealer til græsarealer, og ved anlæg af omkring 10 km vandrestier. På turen rundt på Dybbøl Banke kan man se resterne af de prussiske skanser og se mindesmærker og gravsten for de faldne under Krigen i 1864.

    Læs mere : Dybbøl Banke
  • Foto: VisitSønderborg

    Augustenborg Slot

    6,65 km

    Augustenborg Slot er et af de flotteste barokslotte i Danmark.

    I parken kan du se resterne af det selvsamme lindetræ, som gav skygge for H.C.Andersen, da han i sin tid besøgte slottet. Måske var det her, han blev inspireret til eventyret om "Den lille pige med svovlstikkerne".

    I mere end 75 år har dele af Slottet fungeret som psykiatrisk hospital, psykiatrien er efterfølgende blevet samlet i Aabenraa og slottet huser nu Landbrugsstyrelsen, hvorfor der ikke er offentlig adgang.

    I Minimuseet ved klokketårnet får du indblik i hertugfamiliens historie.




    Læs mere : Augustenborg Slot
  • Foto: James Cripps

    Graasten Slot

    12,49 km

    Graasten Slot er mest kendt som sommerresidens for den kongelige familie. 
    Det første Graasten var et lille jagtslot, opført i midten af 1500-tallet. Efter slottet nedbrændte i 1603 opførtes et nyt slot, der højst sandsynligt har ligget hvor den nuværende Graastens sydfløj er placeret.

    Kort før år 1700 byggede storkansler Frederik Ahlefeldt et vældigt barokslot, der imidlertid brændte i 1757.Det eneste der blev reddet var slotskirken. Det nuværende Graasten Slot stammer således fra 1759, hvor en ny sydfløj blev opført og fra 1842 hvor midterbygningen blev bygget.

    I 1935 blev brugsretten til slottet overdraget til daværende Kronprins Frederik og Kronprinsesse Ingrid, senere Kong Frederik IX og Dronning Ingrid. Dronningen besad en stor interesse for blomster og var personligt inde over planlægningen af blomsterhaven ved Graasten Slot frem til hendes død i år 2000. Interessen for blomster blev videreført af hendes datter H.M. Dronning Margrethe II.

    Der er ikke offentlig adgang for publikum i slottets bygninger, med undtagelse af Graasten Slotskirke, der har særlige åbningstider.

    Sommerresidens
    Når kongefamilien har residens på Graasten Slot er området lukket for offentligheden og der er således ikke adgang for publikum i Graasten Slotshave- og Kirke; Slotskirken er dog stadig åben i forbindelse med sommerens aftensang mm.

    Vagtafløsning
    Når slottet er beboet, går et royalt splitflag til tops i stangen på slottets klokketårn og den Kongelige Livgarde stiller op til bevogtning. Hver dag foregår der vagtafløsning af den Kongelige Livgarde. Vagten udgår fra Det Gule Palæ, Ahlefeldtvej 5, hvor garderne stiller op ca. kl. 11.30. Herfra marcheres der gennem Gråsten via Borggade, Torvet og Slotsgade til slottet, hvor vagtafløsningen sker kl. 12.00. I 2023 vil første vagtafløsning foregå den 18. juli.

    Fredags koncert
    Når H.M. Dronning Margrethe II er i residens på slottet, deltager den Kongelige Livgardes Musikkorps i fredagens vagtskifte, hvorpå der gives en lille koncert i slotsgården.

    Abdiceringen i 2024

    Under nytårstalen 2023 bekendtgjorde H.M. Dronning Margrethe II sin abdicering og den 14 januar 2024 fik Danmark et nyt kongepar i form af Kong Frederik X og Dronning Mary. Deres konkrete planer for sommerophold på Graasten Slot er endnu ikke offentliggjort. Hvad angår Dronning Margrethe II's planer for sommerferien afventer vi den officielle udmelding.

    Læs mere : Graasten Slot