Kragerup Gods, Ruds Vedby

Natur og aktiviteter i skønne omgivelser

Kragerup Gods, Ruds Vedby

Natur og aktiviteter i skønne omgivelser

Gæsteanmeldelser
784 anmeldelser
Læs seneste anmeldelser

Booking

Ankomst
{{ ctrl.state.searchParams.arrival | date:'dd-MM-yyyy' }}
Ankomst
Afrejse
{{ ctrl.state.searchParams.departure | date:'dd-MM-yyyy' }}
Afrejse
Antal børn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} barn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} børn
Antal børn
Du kan først tilføje børn, når der er minimum 2 voksne.
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].name }}
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].strapline }}
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].longDesc }}
Betingelser
Ingen ledige opholdstyper
{{ ctrl.formError }}
Angiv ankomst/afrejse og antal voksne for at fuldføre booking
Den valgte kombination er ikke mulig

Beskrivelse

Kragerup Gods på Midtsjælland skriver sin historie tilbage til 1327, og blandt godsets ejere gennem århundrederne finder vi en række af Danmarks største adelsmænd, bl.a. admiral Peder Skram i 1500-tallet og kong Christian 4.s kansler Christian Friis i begyndelsen af 1600-tallet. Christian Friis opførte en ny hovedbygning med voldgrav, og den hvælvede kælder fra denne bygning findes stadig.

Siden 1801 er godset gået i arv i familien Dinesen, der bl.a. tæller forfatteren Karen Blixen, som i sine unge dage jævnligt kom på familiebesøg på Kragerup. Den nuværende midtfløj er fra 1800, og sidefløjene blev ombygget i 1838-40. Da Erik Dinesen overtog Kragerup i 1960, var det signalet til store forandringer: Parken blev omlagt, og hovedbygningen blev moderniseret fra A til Z. Siden 1986 har Kragerup været drevet af Erik Dinesens datter Birgitte Dinesen, der er 8. generation på Kragerup.

Fantastisk nyt wellness-område

Hun forklarer, at Kragerup er et gods og ikke et slot. Selvom hovedbygningen ligger på en ø med en voldgrav omkring og absolut ligner et slot, må man nemlig kun bruge betegnelsen slot, hvis der har strømmet kongeligt blod gennem familiens årer. Det er også hende, der fortæller, at der er en hvid dame, som spøger i hovedbygningen. Men hun er af den venlige slags og sammen med uglerne værner hun om godset og familien.

Kragerup er et unikt sted at tage på weekendophold, fejre bryllup eller holde møder og konferencer, bl.a. i det gamle kornmagasin på loftet i sydfløjen og i Vognporten.

Værd at vide

Der er indrettet i alt 43 værelser i hovedbygningen, herskabsstalden og det gamle mejeri. Den gamle hvælvingskælder, godskøkkenet, spisestuen og havestuen er renoveret og anvendes som møde- og selskabslokaler. Der er gratis adgang til spa-området for alle gæster. Børn er velkomne i wellnessområdet mellem 10.00-14.00.
Godset har også en gårdbutik med spændende gaveartikler. Weekendophold, miniferie og kokkeskole. Der er mulighed for forskellige aktiviteter lige fra gå - og løbeture i skoven og parken til gruppearbejde i en kano på voldgraven. I parkens trætoppe i 25 meters højde kan man teste sig selv i ekstremsporten Kragerup Go High, og der er også en paraglidingbane med optræk. Go High er en af Sjællands mest udfordrende klatreparker og består af en ca. 6 km lang klatrepark beliggende i trætoppene. Klatreparken har 6 klatrebaner med varierende sværhedsgrader og sammenlagt 3.500 meter svævebane, hvoraf den længste er på 408 m. Det giver jer både et adrenalin-kick samt en fantastisk udsigt over skov, sø og Storebæltsbroen.