Jacob Dinesen 2 nætter på Montra Hotel Sabro Kro

Green Key_V3

Green Key godkendt

4,658523 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. ophold:

  • 3-retters middag fredag kl. 18.00
  • 2-retters middag lørdag
  • Fredag: Koncertbillet. Dørene åbner klokken 20.30, koncerten begynder klokken 21.00
  • 2 x overnatning
  • 2 x morgenmad

Mere om Montra Hotel Sabro Kro

Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

Viborgvej 780, 8471 Sabro
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Fitness-faciliteter
  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Handicapvenligt
  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 49 km
  • Tog: 6,2 km
  • Busstop: 0,5 km
  • Badestrand: 15,5 km
  • Fiskeri: 8 km
  • Golf: 6,2 km
  • 88 Værelser

Andre ophold påMontra Hotel Sabro Kro

Attraktioner i nærheden af Jacob Dinesen 2 nætter

  • Foto: VisitAarhus

    Fårup Kirke

    0,93 km

    Kirken, som består af romansk kor og skib med vestforlængelse (o. 1500) samt tårn fra 1880, er speciel ved at have tre nyere stræbepiller fra 1952-53 på hver af skibets langmure.
     
    Åben fra solopgang til solnedgang.

    Læs mere : Fårup Kirke
  • Foto: VisitAarhus

    Geding Sø

    4,78 km

    Nyd den totale stilhed

    Pak fiskestangen og kom helt ned i tempo. Der er et dejligt stort græsareal ned til søen hvor du kan nyde en hjemmebragt madpakke, en lille lur og naturens stilhed. Nyd dagen med en vandretur i området ved Geding Sø samt den flotte vilde natur. 

    Vær opmærksom på at skrænterne ned til den dybe sø er stejle.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #gedingsø #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Geding Sø
  • Foto: Maria Randima

    Botanisk Have

    12,04 km

    De mange rum

    Haven er anlagt i et meget kuperet terræn med mange forskellige rum i forskellige størrelser. Små intime steder i læ og store dejlige åbne plæner. Et vandløb løber gennem hele haven, videre gennem tre søer og helt til Den Gamle By og dens damme. 

    Til glæde for alle

    Botanisk Have er for alle - om du er barn, voksen - bor i Aarhus eller er gæst i Aarhus. Og er du på besøg i Den Gamle By er en tur gennem Botanisk Have en oplagt genvej og oase til det øvrige liv i byen. 

    Gå på opdagelse i de mange planter

    Hvis du er botanisk interesseret, har du også mulighed for at studere en række plantesamlinger fra ind- og udland. Alle planter er forsynet med et navneskilt, både på latin og dansk (hvis planten har et dansk navn). Du kan også læse om planternes oprindelsesland eller region.

    Udforsk Botanisk Have med appen Natureventyr

    Tag turen Bots botaniske rejse sammen. Hent appen Natureventyr, og drag på opdagelse i flotte planter fra forskellige verdensdele.

    Download appen her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #botaniskhaveaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Botanisk Have
  • Foto: Den Gamle By

    Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum

    12,56 km

    2014 – vores tid på museum

    Vores tid er kommet på museum. Dronning Margrethes Gade, som er et øjebliksbillede fra året 2014, er en sivegade med facadeforretninger. Her finder du blandt andet et solcenter, 7-Eleven, en bank, et pizzeria, og det legendariske værtshus Bent J, hvor der stadig lugter af røg og ølsjatter.

    2014-gaden rummer også to lejligheder. Kom indenfor hos singlekvinden Rikke og besøg regnbuefamilien. I hjemmene kan du møde beboerne gennem interviews, hvor de fortæller om deres liv med børn, arbejde og dagligdag.
    2000-2014: Vores tid

    70'ernes Velfærdsdanmark

    Gå tilbage i tiden til 1970’erne i en bydel med gader, lejligheder, butikker, baggårde og værksteder fra dengang. I 70'er-kvarteret kan du blandt andet kigge ind til radio- og tv-forretningen Pouls Radio, minimarkedet, slagteren, farve- og tapethandleren, børnehaven og frisøren. I lejlighederne kan du blandt andet kigge ind til kernefamilien, et kollektiv, et hippiepar og en enlig mor.

    I baggården står en folkevogn og VVS-mandens Citroën – og kig også ind i knallertværkstedet og spejderlokalet eller baggårdstoiletter, der er dekoreret med tidens toiletpoesi.
    1950-1974: Velfærd og frisind

    Populære biler og nye tider i 1920'erne

    Bevæg jer videre over i 1927, hvor byen er blevet moderne med biler, fortove, gadelamper, telefontråde og gavlreklamer. Kvarteret i Den Gamle By har en isenkramforretning, en boghandel, Schous sæbehus, posthus, telefoncentral og flere boliger fra før 1930'ernes krise satte Danmark i stå. Du kan også opleve den autentiske automobilforretning ’Automobilforretning Carl Christensen’ med eget værksted.

    Her finder du flotte, gamle biler, udstillingslokale, butik med reservedele og værksteder til motorrenovering og cykelreparation. Du kommer helt tæt på bilismens barndom og bliver klogere på datidens forskellige, fascinerende køretøjer.
    1900-1927: Moderne tider

    Der var engang før 1900

    Her møder du Den Gamle By i H.C. Andersens tid og tidligere tilbage med bindingsværk og bygninger fra hele Danmark. Den ældste del i Den Gamle By er som en mindre dansk købstad med huse, haver, boliger, butikker og værksteder. Bygningerne stammer fra byer i hele Danmark og er genopført i Den Gamle By.
    1600-1900: Den gamle købstad

    Et levende museum

    Fra april og resten af året kan du møde mennesker, der er klædt, arbejder og gebærder sig som i gamle dage. De laver mad, hugger brænde, laver håndarbejde eller ekspederer kunder i butikken. Stop op og få en snak med bagerjomfruen, gårdskarlen og lirekassemanden, men pas på - måske bliver du sat til at hente vand ved brønden eller bære affald på møddingen.

    Tag en tur med kapervognene eller gør en god handel i de historiske butikker. På Restaurant Gæstgivergården kan du nyde et bredt udvalg af lune og kolde frokostretter samt smørrebrød, som alle tager udgangspunkt i historiske kogebøger.
    Gæstgivergården - find menuen her

    Særudstillinger og mindre museer

    I løbet af året er der temadage, koncerter, aktiviteter for børn og flere særudstillinger. I Den Gamle By finder du også flere mindre museer.
    Se de største highlights her.

    Praktiske oplysniger

    Mange af gaderne er brostensbelagte, hvorfor det kan være svært at komme rundt med barnevogn eller kørestol.

    Du må gerne tage din hund med i Den Gamle By, det er dog ikke tilladt at tage den med ind i huse og udstillinger.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #dengamleby #dengamlebyiaarhus #visitaarhusregion

    GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18 ÅR

    Læs mere : Den Gamle By - Danmarks Købstadmuseum
  • Foto: Naturhistorisk Museum

    Naturhistorisk Museum

    12,68 km

    I skolernes ferier har Naturhistorisk Museum særlige aktiviteter, hvor børn og voksne kan blive klogere på naturens verden.

    Et univers af tilfældigheder

    I den aktuelle særudstilling ”OOPS! Tilfældigt - Heldigt” kommer du med på en dannelsesrejse gennem udvalgte tilfældigheder, der har betyder, at netop du står her i dag. Kom med på rejsen fra Bing Bang, over Månens dannelse samt nedslag af asteroider og meteorer, og til livets oprindelse, kønnet formering og evolution i almindelighed. Det hele med afsæt i fejl og tilfældigheder. 

    Læs mere om udstillingen her.

    Molslaboratoriet

    Midt i den smukke og varierede natur i Nationalpark Mols Bjerge ligger Molslaboratoriet – Naturhistorisk Museums feltstation, der blandt andet er rammen for museets rewilding-projekt.

    Arealerne ved Molslaboratiet er åbne hele året. Gå en tur på egen hånd på de afmærkede vandrestier blandt vilde heste og kvæg – eller få en unik naturoplevelse med museets dygtige guider. Læs mere om ture ved Molslaboratoriet her.

    Om Naturhistorisk Museum

    Naturhistorisk Museum Aarhus er Danmarks næststørste af sin art, både målt på samlinger og udstillingskvadratmeter. Museet har skiftende særudstillinger og permanente udstillinger med over 5.000 forskellige dyr fra hele kloden – mange af dem vises i naturtro omgivelser. Museets formål er at fremme biologisk og naturvidenskabelig forskning og give offentligheden kendskab til videnskabens resultater på det naturhistoriske område.

    Praktisk info

    Der er gratis adgang for børn og unge under 18 år – året rundt.

    Tjek de aktuelle åbningstider på museets hjemmeside.

    Museet er lukket den 24., 25. og 31. december samt 1. januar.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #naturhistoriskmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Naturhistorisk Museum
  • Foto: ARoS

    ARoS Aarhus Kunstmuseum

    13,1 km

    ARoS er et internationalt kunstmuseum midt i Aarhus. Med fem gallerier og en hel etage dedikeret til installationskunst tilbyder ARoS et vigtigt frirum, hvor det er muligt at forstå fortiden, udforske nutiden og forestille sig fremtiden på nye måder.

    Et frirum for kunst og kreativitet

    ARoS’ samling indeholder mere end 8.000 værker, herunder mesterværker af danske og internationale kunstnere.

    Nogle af de mest kendte værker er Olafur Eliasson Your rainbow panorama (2011) og Ron Muecks overdimonsionerede skulptur; Boy (1999).

    The Dome, a Skyspace to the Next level på ARoS

    Fra 2025 kan du også opleve The Dome, a Skyspace by James Turrell, som er lyskunstneren James Turrells mest ambitiøse Skyspace til dato. Den opslugende installation vil cementere ARoS' position som et af verdens førende museer for installationskunst.

    Banebrydende udstillinger og internationalt udsyn

    Hvert år præsenterer ARoS seks til otte store udstillinger med et tilhørende program af offentlige foredrag, debatter og arrangementer. ARoS' internationale udsyn og nytænkende tilgang har ført til banebrydende udstillinger med kunstnere som J.W.M. Turner, Claude Monet, Edvard Munch, Franciska Clausen, Salvador Dalí, Asger Jorn, Per Kirkeby, Barbara Kruger, Isaac Julien, Jenny Holzer, Bill Viola, Mariko Mori, Cindy Sherman og Sarah Sze.

    Kunstoplevelser for alle

    Flere end 600.000 besøgende kommer årligt til ARoS for kunstneriske oplevelser, for at shoppe i ARoS Butik, spise i ARoS Café og Orangeri eller blot nyde dens ikoniske arkitektur og beliggenhed.

    OBS: Dette betyder, at der kun er adgang til museet fra indgangen ved Aros Allé.

    Museet er åbent mandage i juni, juli og august.

    GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #arosartmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : ARoS Aarhus Kunstmuseum
  • Foto: Vor Frue Kirke

    Vor Frue Kirke - tre i én

    13,18 km

    Vor Frue danner sydfløjen til det relativt velbevarede klosteranlæg. Kirken blev oprindeligt kaldt Skt. Nicolai Kirke efter søfarendes helgen og kan efter fundet af dets krypt i 1950'erne dateres helt tilbage til o. 1000.

    Den ældste kirke i Aarhus

    Kirken indeholder tre kirkerum: det store centrale kirkerum, Kryptkirken og Klosterkirken.

    Kryptkirken er Aarhus' ældste kirke fra 1060 og har rødder tilbage fra vikingetiden. Rummet er Nordens ældste hvælvede rum og dermed ca. 1000 år gammel. Kryptkirken lå hengemt og glemt i mange år og blev først genfundet i 1955, hvor den gennemgik en stor renovering. Et besøg i vor Frue Kirke og Kryptkirken er en historisk og helt unik oplevelse, du ikke må gå glip af, når du besøger Aarhus.

    Rundvisninger

    Der er mulighed for rundvisning efter aftale med kirkekontoret.
     
    Søn- og helligdage er kirken kun åben for kirkegængere.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #vorfruekirkeaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Vor Frue Kirke - tre i én
  • Foto: VisitAarhus

    Åboulevarden

    13,28 km

    Nattelivet i Aarhus - det er her det sker!

    Trendy caféer ligger side om side ved åen, hvor du både kan sidde ude og inde. Her kan du nyde din brunch, cappuccino, middag eller blot et glas afkølet vin, mens du oplever den stimulerende effekt fra den pragtfulde å. Når mørket sænker sig, forvandler den hyggelige gade sig til byens sted at gå ud, mens caféernes terrassevarmere sørger for, at du kan nyde aftenen udendørs.

    Stemningen er fuld af pulserende rytmer fra DJ-pultene og diskotekernes live-koncerter, godt hjulpet på vej af de velmiksede cocktails fra en af gadens mange dygtige bartendere.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #aarhuså #visitaarhus #visitaarhusregion

     

    Læs mere : Åboulevarden
  • Foto: VisitAarhus

    Latinerkvarteret

    13,37 km

    En helt speciel atmosfære med shopping og caféer

    Atmosfæren er livlig, cafeerne fyldte og gaderne snævre og brostensbelagte, hvilket danner de perfekte rammer for områdets små, smarte unikabutikker. Tag dig tid og gå på opdagelse i en verden af beklædning og brugskunst.

    Fortorvscaféer og baggårde

    Det er også her, du kan nyde hyggelige udeserveringer enten ved de charmerende brostensbelagte gader eller i stemningsfyldte baggårde. Vælg mellem en rygende varm Café au Lait, en lækker brunch eller en menu serveret af det passionerede og hjertevarme personale.

    Du finder mange små, hyggelige og kreative caféer, kaffebarer og restauranter i de stemningsfyldte baggårde, der ligger side om side bag gadernes mange smukke historiske bygninger.

    Latinerkvarterets navn

    Latinerkvarteret har fået sit navn, efter at mange arkitekter i slutningen af 1960'erne stod for en storstilet restaurering af området. De tog på studietur til Paris og forelskede sig i Venstre Seinebred - og navnet Latinerkvarteret var skabt.

    Du finder Latinerkvarteret ved Domkirken i centrum af Aarhus.

    Se på et kort.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #latinerkvarteretaarhus #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Latinerkvarteret
  • Foto: Frame & Work

    Aarhus Domkirke

    13,52 km

    Aarhus Domkirke - viet til Sct. Clemens

    Domkirkens opførelse blev påbegyndt i 1100-tallet i romansk stil. Der ses stadig rester fra denne kirke den dag idag. I årene 1450-1520 blev kirken udbygget til en gotisk katedral og udstyret med altertavle af Bernt Notke, døbefont og kalkmalerier. Udover gudstjenester benyttes kirken også ofte til kirkekoncerter. Aarhus Domkirke blev senest restaureret i 1999.
    Læs historien her.

    Besøg kirketårnet

    Domkirken i Aarhus er Danmarks længste kirke, og med sine 93 meter rummer den cirka 1.000 siddepladser. Du har mulighed for at komme op i kirketårnet, du skal blot henvende dig til kirketjeneren.
     
    Søn- og helligdage er kirken kun åben for kirkegængere.

    Du kan se kirkens åbningstider lige her.

    Læs meget mere om kirkelivet i Aarhus her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #aarhusdomkirke #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Aarhus Domkirke
  • Foto: Tivoli Friheden

    Tivoli Friheden

    13,95 km

    Besøg Tivoli Friheden midt i hjertet af Aarhus og få sjov, hygge og action i en forlystelsespark, der byder på oplevelser for hele familien!

    Masser af sjove og vilde forlystelser

    I Tivoli Friheden er der plads til alle. Plads til fornøjelserne. Plads til musikken. Og plads til traditionerne. Placeret i hjertet af Aarhus i natursmukke omgivelser finder du den unikke og historiske park, der siden 1904 har været et åndehul og et frirum for byens borgere.

    Uanset om det er sommer, efterår eller jul, kan du i Tivoli Friheden se frem til en uforglemmelig oplevelse, der bringer et smil på læben og vind i håret. Tivoli Friheden er en forlystelsespark, der byder på mindeværdige oplevelser for hele familien.

    Hvad vil du gerne opleve?

    Mærk suset i maven i Himmelrum, få vind i håret i Vindfald eller oplev parken i 65 meters højde i toppen af Hjertekig med udsyn til skov, vand og by. Du kan også glæde dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende timer i vores 8000m2 store klatrepark, hvor du kan klatre, svinge, kravle og svæve rundt i op til 15 meters højde.

    Himmelrum

    Forlystelsen Himmelrum binder dig til kometens hale og kaster dig ud i en brydende 1.080 graders centrifuge af spin, drej, snur og stjerner! Her udfordrer du tyngdekraften, glemmer tiden og mærker livet!

    Bille By for de mindste

    Bille By er en del af parken, der især henvender sig til familier med mindre børn. Her kan du prøve Bisværmen, der kører dig rundt og rundt, eller du kan tage dit helt eget kørekort og suse rundt i de små el-biler.

    Midt på torvet møder du Græshoppen, som hopper og snurrer rundt i en højde op til 11 meter. En sjov forlystelse, der giver sus i maven.

    Solstorm

    Børneforlystelsen Solstorm sender de mindste børn ud i et ukontrollabelt spin på en hæsblæsende rejse omkring solen. Og her er der garanteret sus i maven og høje grin. Så kom forbi og mærk solens kræfter, når Solstorm sender de mindre børn afsted på en eventyrlig rejse mellem universets planeter.

    Sky Tower

    Hvis du er typen, der hele tiden går og venter på det næste adrenalin-kick, så er Sky Tower i Friheden lige præcist det, du har gået og ventet på. Sky Tower er for dig, der har nerver af stål, og bogstaveligt talt ikke er bange for at kaste dig ud i vilde oplevelser.

    Når du står 40 meter over jorden, og kan se ud over hele Aarhus, er det kun de sejeste, der stadig tør tage springet. Foran dig venter det vildeste frie fald, hvor du når op på 90 km/t inden nettet fanger dig. Nu er der kun ét spørgsmål tilbage: Tør du?

    Hjertekig

    Hjertekig er med en højde på 65 meter Danmarks højeste frie-fald-forlystelse. Hjertekig er så markant, at den ændrer Aarhus Skyline. Du kan endda opleve turen i Hjertekig på to forskellige måder - alt efter ønske. Er du en vovehals, er det muligt at få et fald fra fuld højde og opnå en acceleration på 5G. Vil du derimod bare nyde udsigten i ro og mag, kan du tage turen i et stille og roligt tempo, roterende rundt om tårnet hele vejen op og ned.

    Klatrepark

    Tivoli Frihedens store klatrepark er den første af sin slags i en dansk forlystelsespark. Glæd til dig at blive udfordret i 39 træer med 57 platforme og 69 klatemomenter, når du skal kravle rundt i trætoppende i 3-15 meters højde. Klatrebanen består af 5 forskellige baner med forskellige sværhedsgrader, og hele 7 forskellige svævebaner. Glæd dig til timevis af sjove, vilde og udfordrende timer i træernes toppe.

    Og endnu flere forlystelser ...

    Forår i fuldt flor

    Holder du også af tulipaner - mange tulipaner? Det er, hvad der venter dig i et besøg i Tivoli Friheden i foråret. Her vil være intet mindre end 120.000 blomster af tulipaner, men også narcisser, prydløg og kejserkroner pryder overalt, så glæd dig til en fantastisk forårsscene midt i friheden.

    Danmarks største Blomsterfestival

    Hele juli måned kan du se, dufte, mærke og tænke blomster i et helt nyt lys, når Tivoli Friheden inviterer til Danmarks største Blomsterfestival. Du kan glæde dig til at opleve kreative events, lærerige foredrag og inspirerende talks.

    Fed Fredag og Lørdag

    Hvert år arrangerer Tivoli Friheden fede koncerter på fredage og lørdage hen over sommeren. Blandt navnene til Fed Fredag 2024 kan du glæde dig til at høre bl.a. Rasmus Seebach, D-A-D, Artigeardit & Lamin, Birthe Kjær & Queen Machine. Få et overblik over årets koncerter her.

    Hvis du har sæsonkort til parken, skal du reservere plads til udvalgte koncerter. Læs mere om pladsreservation her.

    Ekstraordinære koncerter

    Ud over Fed Fredag og Fed Lørdags konceptet kan du nu også opleve Summer Session koncerter afholdt i samarbejde med Live Nation og koncerter afholdt i samarbejde med United Stage. Oplev store kunstnere som Lukas Graham, Suspekt, Toto, ZZ Top og Nik & Jay.

    Sæsonkort, firmabilletter og lignende giver ikke adgang til disse ekstraordinære koncerter. Da disse koncerter er afholdt i samarbejde med Live Nation og United Stage, kræver det en gyldig koncertbillet.

    Danmarks bedste udendørsscene

    Tivoli Frihedens splinternye scenebygning fra 2022 sikrer en musikoplevelse større end nogensinde før. Foruden at være den kæmpe store scene til årets Fed Fredag og Lørdag koncerter, indeholder den også to nye restauranter, Madscenen & Backstage. Begge restauranter beror sig på social dining konceptet, hvor maden såvel som oplevelsen skal nydes sammen.

    Planlæg hele dagen i Tivoli Friheden

    Med alle de aktiviteter kan du hurtigt blive sulten. Men der er ingen grund til at gå sulten rundt i parken, du kan både give dig i kast med en klassiske burgermenu eller en familievenlige All-You-Can-Eat-buffet. Du er også velkommen til selv at medbringe din egen mad. Rundt omkring i Tivoli Friheden er der en række hyggelige grill-pladser - perfekte til bøffer og picnic.

    Jul for hele familien

    Oplev den magiske julestemning, når hele parken forvandles til et funklende juleland fyldt med lys og julekugler. Der er garanti for, at julestemning vil sprede sig, når i træder igennem den 70 meter lange lystunnel. Oplev også Danmarks højeste juletræ, når Sky Tower forvandles til et 65 meter højt juletræ med hele 2,1 kilometer lyskæder. I kan også tage en skøjtetur under det funklende juletræ, og tage et besøg i julemandens by, omgivet af nisser og alfer.

    Trænger i til en pause, så kan i gå på opdagelse i den hyggelige bodeby. Boderne er fyldte med julelækkerier, både til den søde tand og den helt store sult.

    Se mere om Jul i Friheden her.

    All Inclusive

    Med All Inclusive har du mulighed for at opleve en hel dag i Tivoli Friheden til en fast pris. Tivoli Friheden kalder det selv "All Inclusive", hvor der er entré, turbånd, All-You-Can-Eat buffet, værdikupon til softice, popcorn, candyfloss eller kaffe og en værdikupon til spil og boder med i prisen. Du kan se priser og købe det på Tivoli Frihedens hjemmeside eller ved indgangen til parken.

    *All inclusive kan købes hele sæsonen - gælder dog ikke på Fed Fredage.

    Åbningstider og priser til Tivoli Friheden.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #tivolifriheden #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Tivoli Friheden
  • Foto: Cees van Roeden

    Marselisborg Slot

    14,92 km

    Unik placering med smuk natur og udsigt til Aarhusbugten

    Marselisborg Slot byder på en enestående beliggenhed med fri udsigt over både hav og skov. Slottet ligger afsondret fra omgivelserne, omgivet af en charmerende slotshave i engelsk stil. Haven byder på små søer, en rosenhave, en urtehave og en imponerende samling kunstværker, herunder skulpturer af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik. Slotshaven ved Marselisborg Slot er åben for offentligheden året rundt, undtagen når den kongelige familie opholder sig på slottet.

    Arkitektur med udsøgt særpræg

    Marselisborg Slot er tegnet af den kongelige bygningsinspektør, Hack Kampman. Slottet åbner sig mod vest med et imponerende indgangsparti og to miniaturetårne, der også pryder Toldkammerbygningen i Aarhus centrum. Bygningen er udsmykket med maritime motiver, herunder måger i vinduesudskæringerne og smukt udskårne muslingeskaller i hoveddøren, akkompagneret af en fisk over døren.

    Slotshave og rosenhave

    Den smukt beplantede Slotshave, som også inkluderer en betagende rosenhave, er åben for besøg, når den kongelige familie ikke opholder sig på Marselisborg Slot.

    Besøg haven, når den kongelige familie ikke opholder sig på slottet

    Når den kongelige familie ikke er på slottet, har du mulighed for at nyde en spadseretur gennem de betagende haver og parker. Oplev Marselisborg Slots naturskønne områder og den fredelige atmosfære, når haven er åben for offentligheden.

    Vi er dog ikke altid opdateret om, hvornår den kongelige familie er i Aarhus. Familien benytter Marselisborg Slot både ved officielle besøg og til at nyde ferier i de smukke omgivelser.

    Haven er åben:

    1. april - 30. september: 8:00 - 21:00
    1. oktober - 31. marts: 9:00 - 16:00

    Du kan se kongehusets kalender her, og følge med i, hvornår kongefamilien besøger Aarhus. 

    Vær opmærksom på, at haven er lukket ca. en uge før og en uge efter besøget.

    Vagtskifte

    Når kongefamilien befinder sig på Marselisborg Slot, er der vagtskifte med Den Kongelige Livgarde hver dag klokken 12.00.

    Læs mere her.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #marselisborgslot #marselisborgskov #marselisborg
     
    Der er ikke adgang til selve slottet.

    Læs mere : Marselisborg Slot