Juleophold på Montra Odder Parkhotel

Green Key_V3

Green Key godkendt

Inkluderer pr. person pr. ophold:

  • 2 x overnatning
  • 2 x morgenmad
  • 1 x 2-retters middag på ankomstdagen
  • 1 x billet til "Den Gamle By"

Mere om Montra Odder Parkhotel

Montra Odder Parkhotel tilbyder en perfekt kombination af rolige og luksuriøse rammer, ideel til både afslapning og forretningsmøder. Dette 4-stjernede hotel og konferencecenter ligger centralt i de smukke omgivelser i Odder, kun en kort afstand fra Aarhus, og sikrer en mindeværdig oplevelse for alle gæster.

Torvald Køhlsvej 25, 8300 Odder
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Lufthavn: 65,5 km
  • Tog: 600 m
  • Busstop: 600 m
  • Badestrand: 7,4 km
  • Golf: 5,4 km
  • 78 Værelser

Andre ophold påMontra Odder Parkhotel

Attraktioner i nærheden af Juleophold

  • Foto: Destination Kystlandet

    Odder Kirke

    0,42 km

    En af Danmarks gamle landsbykirker

    Nøjagtig som det er tilfældet med rigtig mange andre danske landsbykirker, blev Odder Kirke bygget i 1100-tallet, hvor asatroens og Vikingetidens trækirker blev erstattet af de nærmest evigt holdbare stenkirker med inspiration sydfra. Odder Kirke er bygget i romansk stil, som er den tidligste byggestil blandt de nuværende danske kirker. Kirken er bygget af kvadersten, og der blev benyttet mere end 1.200 typer sten, som manuelt blev slæbt til kirken og hugget til. Der lå med andre ord en kæmpe indsats bag byggeriet af sådan en konstruktion.

    Odder Kirke blev bygget, hvor der i gammel tid var et trafikeret vadested over Odder Å. Den var placeret få hundrede meter fra den daværende landsby, som lå, hvor Torvet i dag ligger. Siden dengang er Odder mangedoblet i størrelse, og kirken er blevet udvidet af flere omgange. Kirken er i dag stadig aktiv som byens sognekirke og hovedkirken i Odder Provsti.

     

    Godsejerens kirke

    Oprindelig tilhørte Odder Kirke den danske konge. I 1661 måtte Danmark afstå Skåne efter en tabt krig, hvilket betød, at flere danskere måtte afstå land. Som kompensation fik den danske rigsdrost Joachim Gersdorff tildelt en masse jord omkring Odder, herunder lokale herregårde, men også Odder Kirke. Hans arvinger har sat et kæmpe aftryk på Odder-området. En af disse var Jens Rodsteen af Rodsteenseje, som arvede kirken, og kirken forblev i Rodsteensejes eje de næste 200 år. I dag kan hans virke tydeligt ses i kirken, da han i 1694 udvidede kirken med et tværskib, der fungerer som hans families gravkapel. Her ligger han og hustruen, Sofie Gersdorff, begravet i en krypt, der er skjult af en trælem. Et stort, fornemt gravminde med græske havguder og delfiner samt parrets buster ærer deres minde i kirkerummet. Også på den tid var det ganske usædvanligt at afbillede andre religioners guder i kristne kirker. 

    Krypten er cirka fire meter høj og bred. På en af kisterne stod i gammel tid en trækasse med et lufthul i toppen. I kassen var der to små indtørrede pattegrise. Det kan synes bizart, men skyldes slægtens overtro. På slægtens herregårde kunne man også se indtørrede dyrelemmer ligge omkring. Disse måtte ikke fjernes, for så ville det efter sigende gå slægten dårligt. Det var St. St. Blichers far, pastor Niels Blicher, som til sin store overraskelse fandt grisemumierne, da han som den eneste fik lov til at kigge ind i krypten.

    I alt er der 22 kister fra slægten i krypten. 13 voksne og 9 børn.

    Først i 1900-tallet overgik kirken til selveje.

     

    Om Odder Kirke

    Odder Kirke fremstår i dag som en smuk, hvidkalket romansk kirke. Den består af oprindeligt kor og skib fra 1100-tallet samt et senmiddelalderligt våbenhus og et kraftigt tårn.

    Det første man møder, er en fornem muret portal fra 1400-tallet ved indgangen til kirkegården. Inde i kirken kan man se fragmenter af kalkmalerier fra 1300-tallet, ligesom kirkens oprindelige, romanske døbefont med rester af maling og guld også har en historisk værdi.

    Kirkens originale gyldne alter står i dag på Nationalmuseet. Det blev i 1640 erstattet af en smukt skåret altertavle fra en af den tids bedste billedhuggere.

    Prædikestolen er fra omkring 1600 med oprindelige malerier.

     

    Vil du besøge Odder Kirke?

    Odder Kirke er åben, når kirkens personale er på kirkegården. Det vil sige på hverdage i arbejdstiden. Kirken er ikke tilgængelig i forbindelse med gudstjenester, ceremonier og andre kirkelige handlinger, medmindre du deltager i disse.

     

    Flere historiske attraktioner

    Kystlandet byder på mange spændende historiske attraktioner. Fra oldtid til industrihistorie. Fra museer til bygningsværker og attraktioner i naturen. På denne side kan du finde inspiration til historisk interessante oplevelser nær Horsens, Odder og Juelsminde. 

    Læs mere : Odder Kirke
  • Foto: Destination Kystlandet

    To på tur - Billedskulptur af Ole Grøn

    0,76 km

    Lokal kunst i gadebilledet

    Den kendte naivistiske Odder-kunstner Ole Grøn har lavet et helt unikt værk, der fortæller historien om Odder og dens store personligheder på en helt ny måde.

    I samarbejde med Odder Museum, Odder Lokalhistoriske Arkiv og lokale borgere er der blevet indsamlet historier og minder om Odder og omegn. Dette har han gjort både ved at dykke ned i bøgerne, men også ved at cykle ud til de lokale landsbysamfund og lytte til borgernes fortællinger. Deraf navnet ”To på tur”.

    De mange fortællinger indfangede Ole Grøn i sine tegninger, som blev omsat til én sammenhængende billedskulptur, som blev indviet i VitaPark i Odder i 2015.

     

    Find cyklen frem

    To på tur er en kombination af kunst, lokalfortællinger og naturoplevelser.

    Hovedværket er billedskulpturen, som står i VitaPark centralt i Odder. Men derudover findes også 10 andre mindre dele af værket, som er placeret i kommunens byer og turistdestinationer, hvor de skaber en naturlig rute i det smukke landskab.

    Det anbefales, at du træder i Ole Grøns fodspor og cykler en rundtur forbi alle værkerne. Så tag cyklen frem og gå på opdagelse i Odders mange historier og smukke natur.

     

    Her kan du opleve To på tur

    • Odder i VitaPark
    • Norsminde
    • Saksild Strand
    • Hou Havn
    • Ørting over for kirken
    • Gylling ved møllen
    • Alrø ved Traktørstedet
    • Sondrup by
    • Hundslund ved kirken
    • Torrild ved kirken
    • Tunø ved gadekæret

     

    Flere kunstoplevelser og cykelture

    På denne side kan du finde inspiration til skulpturer, gallerier og andre kunstoplevelser i regionen omkring Odder.

    Leder du efter andre cykelruter i lokalområdet? Så kig forbi denne side.



    Læs mere : To på tur - Billedskulptur af Ole Grøn
  • Foto: Destination Kystlandet

    Odder Museum

    0,78 km

    Unikt lokalmuseum

    Odder-området er en historisk rig, landbrugspræget egn, der gemmer på mange spændende historier. Centralt i Odder ligger byens museum, der fremviser historien gennem udstillinger om de hverv, aktiviteter og levevis, der har gjort området til det du ser i dag. Museet råder over tre historiske bygninger samt en moderne udstillingsbygning. Det første du bliver mødt af, når du besøger museet, er den store møllebygning. Lad dig ikke snyde af de kolde ydermure, for så snart du træder ind over dørtærsklen til Vand- og Dampmøllens hjerte, føles det som at bevæge sig ind i en tidslomme. Møllen fra 1883 lukkede i 1953 og fremstår i dag som da produktionen stoppede. Tag dig god tid, når du bevæger dig rundt på de tre etager i møllen, og lad dig imponere af den teknik vores forfædre brugte til at producere mel til området. 

    Når du er færdig i møllen, skal du udforske resten af museet. Her gemmer sig historier fra den gamle møller, Danmarks største samling af jagtudstyr og spændende haver. Og så kan du se det enestående Bjørnkær-sæt - et destillationsapparat fra 1300-tallet, der blev fundet ved udgravning af det nærliggende Bjørnkærs ruiner

     

    Hold øje med den aktuelle særudstilling

    Odder Museum afholder skiftende særudstillinger med interessante kulturhistoriske temaer. Hvert år kan du opleve en ny, stor særudstilling. Odder Museum har desuden en lang tradition for at samarbejde med og udstille anerkendte lokale kunstnere. 

     

    Nyd din kaffe på det grønne græsareal

    Du finder ikke et mere idyllisk sted end det grønne areal ved Odder Museum. Køb en kop kaffe og et stykke kringle fra caféen og slap af, mens børn og barnlige sjæle leger ved søens bred og undersøger livet i søen.

     

    Aktiviteter og guidede ture fra Odder Museum

    Hvert år arrangerer Odder Museum et væld af spændende aktiviteter og begivenheder. Du kan opleve alt fra foredrag til aktiviteter for børn og guidede vandringer. Derfor vil en stor del af aktiviteterne foregår udenfor museets fire vægge. På guidede ture kommer du ud i naturen - derud hvor historiens spor er synlige i landskabet. Det kan foregå til lands som for eksempel vandre- eller cykelture, eller til vands med museets kajakker.

    Du kan se kommende events og aktiviteter hos Odder Museum på denne side.

    Odder Museum er en afdeling under Moesgård Museum.

    Læs mere : Odder Museum
  • Bjørnegrotten

    1,82 km

    Besøg en ægte bjørnegrotte

    I den sydvestlige udkant af Odder ligger Rathlousdal Skov, som også går under navnet Dyrehaven. Skoven er i kort gåafstand fra centrum og er et skønt bud på en bynær udflugt i det grønne. Ikke mindst på grund af dens store attraktion Bjørnegrotten, som er et stort hit blandt familiens yngste. Det karakteristiske gamle bygningsværk er i dag noget forfaldent, men det er stadig let at se, hvordan bjørnene har levet. Der er blandt andet et badebassin og en hule, hvor de store bamser kunne gemme sig. På forsiden af bjørnegrotten er der tremmer, som adskilte dyrene fra de forbipasserende i skoven. Husk at tage et billede af børnene, mens de rusker i tremmerne.

     

    Hvorfor ligger der egentlig en bjørnegrotte i skoven?

    Rathlousdal Skov er opkaldt efter godset Rathlousdal, som ligger i den sydlige udkant af skoven. Herregården har gennem tiden haft flere farverige godsejere, som har præget området. En af dem var Emil von Holstein-Rathlou, som havde en stor personlig interesse for eksotiske dyr. I 1878 valgte han at åbne en dyrepark i herregårdsskoven med fri adgang for byens borgere - til stor glæde for lokalbefolkningen. Her kunne man blandt andet se kronvildt og kænguruer på skovturen, men den store attraktion var to bjørneunger som han købte under et besøg i Rusland. Bjørnene voksede sig hurtigt store, fik unger og levede i skoven i 10 år inden godsejeren blev træt af at passe dem, og i sidste ende lukkede dyreparken.

    I dag er bjørnegrotten det eneste vidne om byens gamle zoologiske have.

     

    Tag pandekager med

    En lidt pudsig historie er, at godsejeren fodrede bjørnene med pandekager. Så tag pandekager med på turen, så børnene rigtig kan leve sig ind i rollen som bjørn for en dag.

     

    Hvordan kommer jeg til Bjørnegrotten?

    Ankommer du til Bjørnegrotten i bil, kan du holde i siden af vejen på Kongshusvej, hvor der går en sti ind i skoven. Parkeringen er tæt på stedet, hvor Kongshusvej møder Lundhoffvej. Til fods er der kun 2 kilometer fra Odder Centrum. Nærmeste indgang til skoven er ved Rathousdals Allé. På vores digitale kort kan du se parkeringspladsen og forslag til ruter i skoven. Via gps kan du følge ruterne rundt i skoven. Trænger du til en lang travetur, kan du kombinere med en vandretur i det nærliggende Vejlskoven.

    Læs mere : Bjørnegrotten
  • Foto: Destination Kystlandet

    Økologiens Have

    1,83 km

    Et herligt fristed for hele familien

    I udkanten af Odder by ligger denne besøgshave, som er et stort hit blandt børn og have/naturglade voksne. Sæt god tid af til besøget, for der er masser at opleve på det 20 tønder land store anlæg. Der er i alt 14 forskellige emnehaver samt flere forskellige faciliteter for børn, café og butik. Alt sammen med fokus på økologi og biodiversitet.

     

    De mange haver

    Spredt rundt i Økologiens Have ligger forskellige haver, der hver især byder på forskellige oplevelser, dufte og indtryk.

    I urtehaven vokser 200 forskellige planter i et væld af farver og dufte. Urtehaven er inddelt i tre områder med henholdsvis naturmedicin, tidligere anvendte urter og homøopatiske urter. Du kan lære om urternes anvendelse via information på stedet.

    Kig også ind i frugt- og vinhaven, der har mange kendte og mindre kendte frugttræer. Eller i køkkenhaven, hvor der er hele 34 bede med et væld af grøntsager.  Eller parcelhushaven, hvor du kan finde inspiration til haven derhjemme.

    Er du mere til ren natur, så kig forbi skovhaven, hvor der er en sø, birkelunden eller naturhaverne, hvor der skabes forskellige plantesamfund i diverse naturlige miljøer (eksempelvis steppehave, præriehave, sumphave og skyggehave).

     

    For børn

    I Økologiens Have er der mange søde dyr som gerne vil klappes og snakkes med. Her er både får, geder, ponyer, æsler, køer, grise, høns og fugle. Børn kan bruge timer på at skabe nye venner blandt havens mange dyr.

    Ved markedspladsen ligger en stor overdækket halmlegeplads som børn elsker at hoppe rundt i. Og der er også en mere almindelig legeplads med sandkasse, legeudstyr osv.

     

    Café, butik og plantesalg

    Ved indgangen til Økologiens Have er der café og butik. I Caféen kan du købe is og kolde og varme økologiske drikkevarer. I weekender og skolernes ferie serveres der også hjemmebag og lette frokostretter.

    Sammen med caféen ligger også en lille butik med salg af frø, urter, grøntsagsplanter, havebøger og redskaber.

    Lige overfor caféen er desuden et væksthus, hvor der sælges planter, frø, krukker, buske m.m. Her kan du købe mange af planterne som du har set på din tur rundt i haven. Hvis du står og mangler eksempelvis sommerblomster, stauder, chili- eller jordbærplanter, så kig ind i butikken og find økologisk dyrkede planter til din egen have.

     

    Åbningstider

    På Økologiens Haves hjemmeside kan du se de aktuelle åbningstider samt entré pris. Her kan du også finde information om haven, få råd til din egen have i videnssektionen eller købe frø og andre produkter i webshoppen.

    Læs mere : Økologiens Have
  • Gosmer Kirke

    4,88 km

    Hads Herreds domkirke

    Gosmer Kirkes charmerende tilnavn skal tages med et gran salt. Der er ikke tale om en domkirke, og dens størrelse kan heller ikke måle sig med f.eks. Aarhus Domkirke. Men der er dog tale om en usædvanligt stor landsbykirke, som ved opførslen ikke lå i et område med meget bebyggelse.

    Gosmer Kirke menes at være opført af en lokal stormand sidst i 1100-tallet. Den blev bygget af store granitkvadre, hvilket ikke var normen på Odder-egnen. Man mener derfor, at bygmestre fra opførslen af Ribe Domkirke og Viborg Domkirke tog turen til Gosmer, hvilket kan forklare kirkens størrelse.

    I løbet af middelalderen var Gosmer Kirke ejet af den katolske kirke inden kongen inddrog kirken ved reformationen i 1536. Dette var tilfældet for næsten alle danske kirker. Som andre kirker overgik den til privat eje i 1600-tallet og er senere nærmest blevet synonym med Rathlou-familien – den magtfulde lokale herregårdsslægt, som har sat store aftryk på Odder-området. Margrethe Gersdorff overtog Gosmer Kirke og opførte den nærliggende herregård, Gersdorffslund. Derfor blev kirken en slags stamkirke for familien. Kirken fulgte siden Rathlousdal Gods helt frem til 1925, hvor den overgik til selveje.

     

    Om kirken

    Gosmer Kirke har et ganske karakteristisk udseende udefra, hvor det oprindelige romanske kor og skib i granitkvadre står i stor kontrast til det senere opførte (senmiddelalder) tårn og våbenhus, som er hvidkalket. Man vil også hurtigt lægge mærke til de flotte savtakkede mønstre, som går igen på tag, tårn og våbenhus, som er med til at binde bygningen sammen visuelt. Inden man træder ind i kirken, bør man bemærke den megen stenkunst fra 1100-tallet i murværket. Over syddøren ses et særpræget romansk motiv, hvor en kvinde ammer to løver.

    Kirkens ældste inventar er den romanske døbefont, som formentlig altid har stået i kirken. Den har et smukt udskåret motiv med løver – noget som er karakteristisk for Østjylland, og går under navnet Horsens-typen. Dåbsfadet er fra 1550. Barokaltertavle og prædikestol fra 1600-tallet er udført af Peder Jensen Kolding fra Horsens, hvis smukke værker er at finde i en stor del af områdets kirker. Klokken er fa sidste halvdel af 1400-tallet.

    Generelt har Gosmer Kirke meget interessant inventar af ældre dato.

     

    Familien Rathlou’s gravkapel

    I 1681 døde Gregorius Rathlou, og hans enke, Margrethe Gersdorff, sørgede for, at han blev begravet i et nyopført gravkapel i kirkens tårn, som er ganske tydeligt i kirken med indgang fra skibet via en stor portal med tilhørende mindetavle. Ved Margrethe Gersdorffs død blev det til et egentligt familiegravsted, hvor ejerne af Gersdoffslund og Rathlousdal ligger begravet. Her ligger blandt andet også Christian Rathlou og dennes hustru.

    På skibets nordside findes også et gravkapel for tidligere statsminister Joachim Otto Schack-Rathlou, hans hustru og datter, hvor de er begravet i marmorsarkofager.

     

    Vil du besøge Gosmer Kirke

    Gosmer Kirke er åben, når graverne er på kirkegården. Det er de typisk i dagtimerne på hverdage. Graverne er oftest på kirkegården i perioden, men der gives ingen garanti for, at der er åbent, når du kommer.

     

    Flere historiske attraktioner

    Kystlandet byder på mange spændende historiske attraktioner. Fra oldtid til industrihistorie. Fra museer til bygningsværker og attraktioner i naturen. På denne side kan du finde inspiration til historisk interessante oplevelser nær Horsens, Odder og Juelsminde.  

    Læs mere : Gosmer Kirke
  • Foto: Dorthe Bent

    Dorthe Bent

    5,61 km

    Lokal multikunstner med smuk glaskunst

    I pakhuset ved landsbyen Ørtings gamle stationsbygning har Dorthe Bent sit atelier og galleri. Her laver og sælger hun sine kunstværker, som primært er et varieret udvalg af glaskunst, men også malerier og bronzeskulpturer.

     

    Farverig glaskunst med mange detaljer

    Dorthe Bent specialiserer sig indenfor glaskunst og laver blandt andet unika fade, skåle og borde, hvor glasset både har funktionel og æstetisk værdi. Dorthe Bent arbejder billedmæssigt med glasset, ved at male på glasset og drysse med glaspulver og knust glas. Glasset rummer mangfoldige udtryksmuligheder. Kunstens udtryk kan både være enkelt og rustikt, men også fyldt med mange detaljer.

    I galleriet har du mulighed for at mulighed for at købe glasfade, pyntegenstande af glas, glasbilleder til væggen og glasskulpturer.

    På Dorthe Bents hjemmeside kan du se et udvalg af hendes mange kunstværker i glas. Du er velkommen til at kontakte Dorthe Bent og høre om et bestemt værk kan laves på bestilling.

     

    Skønne landskabsmalerier

    Dorthe Bent laver desuden også billedkunst i form af abstrakte og eksperimenterende landskabsmalerier. Her formidler hun stemning gennem er særlig præsentation af lys og abstrakt brug af mønstre og forskellige lag. Væggene i galleriet er fyldt op med hendes værker, og du kan også se eksempler på malerier med strandmotiv på hendes hjemmeside.

     

    Glaskurser for grupper

    Kunne I tænke jer at prøve kræfter med Dorthe Bents særlige teknik for glaskunst? Hun tilbyder at afholde kurser for grupper på mellem 5 og 8 kursister i sit atelier. På kurset lærer I om koldglassets potentiale ved at skære, male og drysse med knust glas på samme måde som Dorthe Bent gør i sine egne værker.

    Læs mere om priser og booking på hjemmesiden.

     

    En del af Kystlandets Art Map

    Dorthe Bent er en af mange interessante lokale kunstnere, som åbner døren for spændende kunstoplevelser. På denne side kan du hente kortet og få inspiration til gallerier, kunsthåndværkere og workshops i området

    Læs mere : Dorthe Bent
  • Foto: Foto/Medieafdelingen - Moesgaard Museum

    Moesgaard Museum

    13,31 km

    Moesgaard Museum - en international attraktion 

    Moesgaard Museum er en attraktion i international topklasse både i kraft af arkitekturen, udstillingerne, iscenesættelsen og den naturskønne beliggenhed med udsigt til både skov og hav. Moesgaard Museum har tre stjerner i Michelins attraktionsguide.

    Arkitektur og formidling

    Gennem betagende arkitektur og nytænkende formidling får du på Moesgaard Museum en oplevelse i verdensklasse. Fortiden bliver levende, og menneskene bag genstandene træder frem i udstillingerne, så man får en meget bedre forståelse for den fortid, der har skabt vores nutid.

    På besøg i fortiden

    Den imponerende udstilling om Oldtiden giver dig et sus i maven, når de forskellige tidsaldre pludselig står lyslevende foran dig. Du kan gå på opdagelse inde i de gigantiske gravhøje fra bronzealderen eller følge med, når jernalderbønderne laver store våbenofringer til guderne.

    På tur med en viking

    Når du bevæger dig ind i vikingetiden, bliver historien for alvor levende. Her kan du vælge at følge en viking gennem datidens Aarhus, der i vikingetiden hed Aros. Livet som viking bød på mange udfordringer. Både i det daglige liv i Aros, og når de store vikingeskibe skulle på togt til fx Norge eller det eksotiske Konstantinopel, der i dag går under navnet Istanbul.

    Mærk middelalderens mennesker

    I udstillingen "Fri os fra det onde" kan du gå op opdagelse i middelalderens handel og håndværk, kirker og klostre og store kriser som den sorte død, hvor ca. hver tredje indbygger døde. Samfundet var i forandring, men middelalderen var også en tid, hvor krig og ufred hærgede, og hvor kirkens magt var almægtig. I udstillingen følger du middelalderens mennesker gennem dåben, jordens skabelse og det kristne dogme, dødssynderne, fristelserne og ind i skærsilden.

    Evolutionstrappen

    Evolutionstrappen på Moesgaard Museum er en central del af arkitekturen, som sender dig på en rejse tilbage i tiden. Her møder du din familie - hele 7 menneskearter med Lucy på ca. 3,2 millioner år som den ældste. De er alle syv meget livagtige figurer, der er anatomisk korrekte rekonstruktioner af vores forfædre. Så kig forbi, kig dine forfædre i øjnene og lad dig imponere af et fantastisk møde.

    Skiftende udstillinger

    Moesgaard Museum har løbende nye udstillinger. Netop nu kan du gå på opdagelse i udstillingen "De Dødes Liv", hvor du kommer med på en rejse rundt i verden og ser, hvordan de efterladte mindes og ærer deres afdøde slægtninge. Du kan også opleve udstillingen "De første indvandrere", der har fokus på oldtiden.

    Særlige åbningstider

    Se åbningstider her. Museet holder åbent på udvalgte mandage, fri- og helligdage.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #moesgaardmuseum #visitaarhus #visitaarhusregion

    GRATIS ADGANG FOR BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR

    Læs mere : Moesgaard Museum
  • Foto: Mads Jensen

    Kirkeskoven

    16,81 km

    Kirkeskoven er en del af de samlede Marselisborg Skove og ligger syd for Mindeparken og Marselisborg Slot.

    Planter fra hele verden i Forstbotanisk Have

    I skoven finder du også den kønne Skovridergård, der blev opført i 1840. Ved siden af Skovridergården ligger Forstbotanisk Have, også kaldet Forsthaven, der indeholder mere end 900 forskellige træer og buske fra hele verden i en charmerende, mangfoldig blanding. Tag en spadseretur under de majestætiske gamle ege- og bøgetræer, der giver haven sit forunderlige, troldeagtige præg. Du kan læse meget mere om Forstbotanisk Have og se et kort over området her.

    Du kan også med fordel besøge skoven om vinteren, hvor havens mange rododendroner og andre stedsegrønner planter gør, at du også får en grøn oplevelse trods frost og sne.

    Rådyr og flotte fugle

    Skoven har et rigt fugle- og dyreliv, og hvis du er heldig, kan du se rådyr, egern, spætter og ugler. Haven indeholder også flere damme, hvor du kan møde ænder, blishøns, grønbenet rørhøne og fiskehejrer. 

    Det er ikke tilladt at plukke eller samle planterne i haven.

    Let at komme til

    Det er muligt at parkere ved den gamle skovriderbolig på Skovridervej.

    Søværnets Operative Kommando har en sendestation i Kirkeskoven, og dele af skoven er derfor indhegnet.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #kirkeskoven #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Kirkeskoven
  • Foto: Francesca Dolnier

    Marselisborg Dyrehave

    16,89 km

    Klap Bambi og kom helt tæt på de smukke dyr

    Dyrene er nemme at finde mellem træerne og på bakkerne, mens I går tur. Og du kan komme helt tæt på dådyrene og hjortene og klø dem bag øret. Tidligere har man gerne måttet fodre dyrene, men de har bedst af kun at få det foder, dyrehaven giver dem. Følg iøvrigt de anvisniger, parken giver ift. fodring og omgang med dyrene.

    Du kan også opleve vildsvin i parken, men de har deres egen indhegning, hvor du på afstand kan følge deres færden.

    Husk madpakken

    Dyrehaven er åben fra solopgang til solnedgang og ligger i Thorskoven, der er en del af Marselisborg Skovene med masser af plads til leg og gode vandreture. Husk madpakken, for der er masser af borde og bænke, hvor I kan nyde lidt medbragt frokost eller en lækker snack.

    Nyd parken og vis hensyn

    Af hensyn til dyrene må du ikke tage hunde med, cykle, jogge, lave orienteringsløb eller samle kastanjer og agern, da det er dyrenes foder. Du må til gengæld gerne fotografere, filme, kælke og stå på ski om vinteren. Dyrehaven er let at komme til, og der er gode parkerings muligheder.

    Gå på opdagelse i Aarhus' grønne områder og dejlige skove.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #marselisborgdyrehave #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Marselisborg Dyrehave
  • Foto: VisitAarhus

    Forstbotanisk Have

    17,01 km

    Haven er anlagt i 1923, og ud over hvad der er plantet gennem tiden, indeholder den også flere majestætiske, gamle ege- og bøgetræer fra tiden før havens anlæg. Træerne danner en slags overetage i haven og bidrager til det forunderlige, troldeagtige præg, der kendetegner Forsthaven.

    Et bynært udflugtsmål

    Forstbotanisk Have ligger ikke længere væk fra byen, end at du sagtens kan hoppe i kondiskoene eller vandrestøvlerne og begive dig afsted. Haven ligger i det sydlige Aarhus i skjul af Marselisborg Slot og slotspark og Mindeparken, som er ideelle at besøge, når du er i området. Natur- som bymennesker kan få sig en stor oplevelse i nogle helt specielle, anderledes naturomgivelser.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #forstbotaniskhave #visitaarhus #visitaarhusregion

     

    Læs mere : Forstbotanisk Have
  • Foto: Johan Gjøde Foto: Aarhus i Billeder

    Den Uendelige Bro

    17,18 km

    Fra midlertidigt til permanent kunstværk

    Da ARoS-udstillingen Sculpture by the Sea fandt sted i 2015, kunne besøgende opleve massevis af kunstværker langs Tangkrogen. Et af dem var arkitekt Niels Povlsgaard og Johan Gjødes kunstinstallation Den uendelige Bro. Om de to herrer har skabt en ny genre for broer er uvist, men i hvert fald var den endeløse bro blandt de populæreste værker under vandreudstillingen.

    Da Sculpture by the Sea lukkede ned, ønskede mange aarhusianere, at broen kom tilbage. Det ønske var Aarhus Byråd med på, og værket er derfor blevet en fast del af Varna Strand.

    Et besøg værd

    Hvad enten du har lyst til at trække i badetøjet og hoppe i vandet eller spadsere rundt og rundt og nyde synet af hav, strand og skov, er Den Uendelige Bro et fantastisk sted at tilbringe en dag med venner og familie.

    Den cirkelformede brokonstruktion af træ løber fra strandkanten og ud i Aarhus Bugten og er et skønt udflugtsmål på din ferie i Aarhus.

    Broen er tilgængelig fra maj til oktober

    Broen står fra april og frem til oktober, hvorefter den pilles ned for at blive genopført til foråret igen året efter. Hvis du har spørgsmål til de præcise datoer, er du velkommen til at sende en mail til Aarhus Kommunes Idrætscentre på info@vigirbyenpuls.dk eller læse mere her.

    Vil du vies på Den Uendelige Bro?

    Aarhus Kommune tilbyder vielser på Den Uendelige Bro, hvor I selv kan vælge, om vielsen skal foregå på stranden, inde i midten af broen eller på broen ude i vandet. Vil I vide mere om at blive viet på Den Uendelige Bro eller andre steder uden for Rådhuset, kan I besøge Aarhus Kommunes hjemmeside eller kontakte kommunens vielseskontor på tlf. +45 89 40 22 22.

    Adgang til Den Uendelige Bro

    Den Uendelige Bro bliver taget ned i vinterhalvåret og bliver i 2024 sat op igen i uge 17. Dvs. at broen igen står klar fra ca. den 26. april 2024.

    I sommerhalvåret er der adgang til broen døgnet rundt.

    Se, hvad andre deler på Instagram

    #denuendeligebro #visitaarhus #visitaarhusregion

    Læs mere : Den Uendelige Bro