Skjalm Hvide Hotel

Green Key_V3

Green Key godkendt

4,193157 af 5 stjerner

Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

Bygaden 1, 3550 Slangerup

Vis kort
Se kalender og priser: Skjalm Hvide Hotel
  • Nordsjælland
  • Hovedstaden
  • Sjælland
  • City Break
  • Aktiv Ferie og Golf
  • Weekendophold

Hotellets faciliteter

  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Gratis internet
  • Kæledyr
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Lufthavn: 40 km
  • Tog: 4 km
  • Busstop: 25 m
  • Badestrand: 7 km
  • Fiskeri: 2 km
  • Golf: 9 km
  • 64 Værelser

Ophold og overnatninger påSkjalm Hvide Hotel

Nyrenoveret og moderne hotel

Skjalm Hvide Hotel byder på moderne, smagfulde værelser der indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op. I restauranten kan du nyde et skønt måltid og både tjenere og kokke gør deres yderste for at give gæsterne en gastronomisk oplevelse i særklasse. Her finder du den service, der kun er på et familiedrevet hotel. Skjalm Hvide Hotel anbefaler at man reserverer bord på forhånd, hvis man ønsker at benytte sig af restauranten i forbindelse med sit ophold.

Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland i den hyggelige landsby Jørlunde udenfor Slangerup. Alt efter hvad du interesserer dig for, kan du finde nogle interessante udflugtmål, som ligger indenfor rækkevidde. Det kan være at besøge de store attraktioner som Frederiksborg Slot eller Roskilde Domkirke eller de lokale perler som J.F. Willumsens Museum, Jægerspris Slot eller Frederikssund Vikingeboplads. Ikke langt fra hotellet finder du Buresø, der byder på badebro og fiskeri og de omkringliggende skove, der er kendt for at have nogle af landets bedste mountainbike ruter.

Som gæst på Skjalm Hvide Hotel er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser.

I hotellets reception kan du altid få gode idéer til dejlige naturoplevelser, som f.eks. en gåtur langs Fjordstien eller Nordskoven ved Jægerspris, hvor du kan se de tusindårige ege, bl.a. Kongeegen der regnes for Europas ældste levende væsen.

Skjalm Hvide Hotel er opkaldt efter den sjællandske stormand Skjalm Hvide, der bl.a. opførte kirken i Jørlunde, der er kendt for sine kalkmalerier og er en af Sjællands ældste.

Der er kun 40 minutter i bil til centrum af København, og beliggenheden er også ideel, hvis du vil besøge Hillerød, Roskilde og Frederikssund.

Værd at vide

Skjalm Hvide Hotel har 64 værelser, heraf nogle i anneks og nogle med mulighed for opredning til familier. Værelserne har douche, toilet, skrivebord, tv og gratis WiFi. Alle værelser er nyrenoverede og ønsker du lidt ekstra forkælelse kan du reservere en af hotellets 2 suiter. Værter: Sabina, Sarah, Casper og Jesper.

Attraktioner i nærheden af Skjalm Hvide Hotel

  • Foto: Frederikssund Turistbureau

    Snostrup Kirke

    3,75 km

    Snostrup Kirke er opført i slutningen af 1100-tallet på sognets nordligste og højeste punkt med skrånende marker ned mod Skenkelsø sø og med Snostrup by mod syd og vest.

    Fotograf: Jens Kinkel

    Læs mere : Snostrup Kirke
  • Foto: Frederikssund Turistbureau

    Oppe Sundby Kirke

    4,24 km

    Oppe Sundby Kirke er en romansk kirke i Helsingør Stift, som gennem årene er om- og udbygget, så proportioner og harmoni samt helhed smukt er bevaret gennem tiderne.

    Kirkens skib og kor er fra 1100-tallet og er opført af store rå marksten. I hjørnerne af bygningen er der anvendt tilhuggede kampestenskvadre. Skibets langmure og den rundbuede korbue indenfor stammer fra den oprindelige kirke, som havde bjælkeloft. Senere fik kor og skib loft med murede krydshvælv, og omkring 1450 blev skibet udvidet mod vest samt forsynet med et våbenhus.

    Læs mere : Oppe Sundby Kirke
  • Foto: Frederikssund Turistbureau

    Sillebro Ådal

    5,82 km

    Skønt naturområde midt i byen

    Ådalsvej 1
    3600 Frederikssund

    Læs mere : Sillebro Ådal
  • Foto: Frederikssund Turistbureau

    Frederikssund Kirke

    6,11 km

    Kirken er opført i 1200-tallet.
    Sideskib bygget i 1747

    Fotograf Jens Kinkel
    Læs mere : Frederikssund Kirke
  • Foto: Frederikssund Turistbureau

    Hjertestien i Ådalen

    6,21 km

    Ådalen i Frederikssund

    Lige siden vikingetiden har Sillebro Å givet vigtigt ferskvand til den nærliggende landsby Udesundby, der for over 100 år siden blev opslugt af købstaden Frederikssund. Udesundby Kirke er noget nær det eneste, der er tilbage fra den tid, siden middelalderen gav åen mulighed for en møllevirksomhed, en vandmølle, der i sin tid lå tæt ved det sted, biografen ligger i dag. Vandmøllen blev opgivet i 1830'erne og erstattet af en hollandsk mølle på den tæt ved liggende Møllebakke. Åen havde i ældre tid et helt andet bugtet forløb. Den var i mange år byens grænse mod syd, hvor den løb ud i fjorden tæt på den vestlige side af Jernbanegade/Roskildevej.
    Et stykke inde i land dannede åen grænsen mellem Ude- og Oppe Sundby sogne. Længere ind i landet var den også grænsen til Sundby Lille. Gennem tiden har byudviklingen indskrænket Ådalen. Men den er der stadig, hvilket man kan nyde, hvis man følger Hjertestien, der går gennem Grønlien grusgrav samt videre ind i den nye skov, der også har fået navn efter den gamle gård Grønlien.
    Turen starter fra parkeringspladsen lige efter Ågade 16.

    Hjertestein i Ådalen er et samarbejde mellem Skov- og Naturstyrelsen, i Frederikssund Kommune og Hjerteforeningens Lokalkomite i Frederikssund. 
    Folderne fås på Frederikssund Turistbureau og Turistinformationen Rejsestaldne.

    Følg Hjertestiens mærker, turen er på ca. 4,5 km.
    Læs mere : Hjertestien i Ådalen
  • Foto: VisitFjordlandet, Frederikssund

    Willumsens Museum

    7,38 km

    Oplev maleri, skulptur og keramik af J.F. Willumsen samt spændende nutidskunstere.

    J.F. Willumsen bevæger sig inden for naturalisme, symbolisme og ekspressionisme, og må med sine stærke og udtryksfulde farver siges at have sin helt egen stil. Han beskæftigede sig med stort set alle kunstmedier, både maleri, skulptur, keramik, grafik, fotografi og arkitektur, og hans sans for farver, former og fortællinger løber som en rød tråd gennem alle hans værker.

    Willumsens Museum er for alle aldre

    Museet er en farveeksplosion i alle regnbuens farver – lige til at stimulere sanserne hos både børn og voksne. På museet får børnene et positivt møde med kunstens verden, blandt andet gennem familiesøndage, kreaevents og udstillinger for børn. Gå helt tæt på de mange værker sammen med børnene og undersøg, hvilke materialer der er brugt, hvordan de er brugt, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

    Faste udstillinger og særudstillinger

    Museet blev indviet i 1957 på baggrund af et gavebrev fra J.F. Willumsen selv, og gaven omfattende både hans egne værker indenfor maleri, skulptur og keramik og hans store, private kunstsamling, Gamle Samling.

    Willumsens værker samt et udvalg af ældre værker fra hans private samling udgør de faste udstillinger på Willumsens Museum.

    Museet har desuden en lang tradition for spændende særudstillinger, hvor nutidige kunstnere indenfor maleri, skulptur og keramik inviteres til at gå i dialog med Willumsen og hans kunst. 

    Læs mere : Willumsens Museum
  • Foto: Frederikssund Turistbureau

    Kronprins Frederiks Bro

    7,88 km

    Brohistorien ved Frederikssund går langt tilbage. Allerede i 1868 blev den første bro over Roskilde Fjord indviet. Det var en 151 meter lang træbro, der blandt andet bestod af flydepontoner. Broen blev opkaldt efter den daværende Kronprins Frederik, der senere blev til Kong Frederik den VIII.

    Men i takt med, at bilerne begyndte at gøre deres indtog på de danske landeveje op igennem 1920'erne, blev den gamle træbro efterhånden utidssvarende. Frederiksborg Amt besluttede derfor i 1930 at bygge et helt ny bro på stedet, og i 1934 gik byggeriet i gang. Året efter, den 30. oktober 1935, kunne Kong Christian den X sænke de to nye broklapper på broen, og erklære broen åben for biltrafik. Den nye bro beholdt det samme navn som sin forgænger, Kronprins Frederiks Bro.

    Kronprins Frederiks Bro ligner ikke andre danske broer, den er forholdsvis kort; men er samtidig en af Danmarks mest trafikerede og fotograferede broer.

    Broens længde er 151 meter og bredden er 12,1 meter. Gennemsejlingsbredden er 30 meter.
    Det er ikke kun biltrafikken, der har haft broer over Roskilde Fjord ved Frederikssund. Fra 1928 og frem til 1936 lå der syd for Kronprins Frederiks Bro en 300 meter lang jernbanebro, der førte den Midtsjællandske Jernbane over Roskilde Fjord fra Hornsherredsiden og videre mod Slangerup, Hillerød og Helsingør. Da banen blev nedlagt i 1936, blev jernbanebroen fragtet til Aalborg, hvor den stadig udgør en del af den nuværende bro over Limfjorden. Bropillerne fra den gamle jernbanebro og de tilhørende dæmninger kan stadig ses ved Frederikssund.

    Umiddelbart ved brofæstet på Hornsherredsiden finder du Museet Færgegaarden, der rummer lokalhistoriske og kulturhistoriske samlinger fra egnen.

    Åbningstider for Kronprins Frederiks Bro: Se mere via linket.

    Brovagten kan kontaktes på telefon 72 44 72 42 eller VHF kanal 16

    Læs mere : Kronprins Frederiks Bro
  • Foto: VisitNordsjælland

    Ølsted Skulpturpark

    11,73 km

    Ølsted Kulpturpark har en permanent udstilling af skulpturer lavet af Misja Kristoffer Rasmussen. Her kan du opleve skulpturer af mennesker, græske guder og dyr i bronze.

    Sankt Hans Aften kl. 14.00, åbner den nye kunstudstilling "Ølsted International" i skulpturparken i haven ved Ølsted Kro. Den lokale kunstner Misja K. Rasmussen bor og arbejder både i Italien og Grækenland og er ofte hjemme og udstille i Danmark. Som noget nyt har han skabt en skulpturpark i barndomsbyen Ølsted. Mange af værkerne er til salg og der er mindre skulpturer inde i krostuen på Ølsted Kro. Parken er åben hele året fra kl. 9-21.00.

    Nu får parken et stærkt internationalt strejf med udstilling af Misjas egne værker samt de udenlandske kunstneres værker

    De forskellige kunstnere har arbejdet med forskellige materialer såsom marmor, glasfiber, bronze og mange andre materialer. 

    Kunstnere der udstiller i Ølsted:
    • Misja Kristoffer Rasmussen, Danmark
    • Joseph Salamon, Danmark
    • Jan Lohmann, Danmark
    • Matteo Lo Greco, Italien
    • Paola Michela Mineo, Italien
    • Sebastian Bianco, Argentina
    • Sandro Del Pistoia, Italien
    • Urlik Vintersborg, Danmark
    • Giovanni Da Monreale, Italien
    • Thomas Pucci, Italien
    • Marco Piono, Tyskland
    Læs mere : Ølsted Skulpturpark
  • Foto: Frederikssund Turistbureau

    Jægerspris Slot

    12,34 km

    Udforsk et af Danmarks ældste slotte med dets inventar fra Frederik VII og grevinde Danners tid.

    Jægerspris Slot er et trefløjet anlæg, hvis ældste del, Nordfløjen, stammer fra middelalderen. slottet har været jagt- og lystslot for de danske konger i 600 år – fra Valdemar Sejr til Frederik 7. I 1854 blev slottet Frederik 7. og grevinde Danners private bolig.

    På museet kan man blandt andet se stuerne, som blev indrettet efter tidens smag af den mode- og stilbevidste Grevinde Danner, og som har stået uforandrede i over hundrede år.  Slottet er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en samlet helhed. 

    Den smukke slotspark har flere mindsmærker og gravhøje og støder lige op til de store skove, hvor der er fine vandreruter.

    Læs mere : Jægerspris Slot
  • Foto: Frederikssund Turistbureau

    Nordskoven

    12,42 km

    Skoven er mest kendt for sine gamle ege: Kongeegen, Storkeegen og Snoegen. Den ejes af Kong Frederik d. VII´s Stiftelse på Jægerspris, og det er tilladt at gå og cykle i skoven. Er man i bil, kan man parkere ved Skoven Kirke og følge stierne gennem skoven. Ruten går forbi Kongens Jagtpavillon, dernæst Bredvig Mose som henligger uberørt og viser, hvordan området har set ud i oldtiden så de gamleege, og slutter ved P-pladsen.

    Det anbefales at købe et kort over skoven på Jægerspris Rejsestalden.

    Læs mere : Nordskoven
  • Foto: VisitFjordlandet

    Herregårdsmuseet Selsø Slot

    13,87 km

    Selsø blev bygget i 1570’erne af adelsmanden Jakob Ulfeldt, som var en af rigets mægtigste mænd. 

    Herregården lå oprindelig på en holm i en sø med å-forbindelse til Roskilde Fjord, og her lå før den nuværende bygning et mindre middelalderligt borganlæg.

    Ulfeldt-familien solgte Selsø i 1624 og efter skiftende ejere blev godset købt af den driftige adelsdame Berte Skeel i 1682. Meget tyder på, at hun har opholdt sig en del på Selsø, når hun ikke var i sit palæ på Kongens Nytorv i København. Da hun døde uden at efterlade sig arvinger overtog hendes nevøer og niecer hendes righoldige gods, og således endte Selsø i hendes niece Charlotte Amalie Skeel og dennes mand, Christian Ludvig von Plessens eje i 1721.

    Christian Ludvig von Plessen ombyggede Selsø til dets nuværende barok-form. Kun ydermurene og kælderens hvælvinger står tilbage fra Uldfeldts renæssancehus. Interiørerne blev udsmykket efter alle kunstens regler med bemalede og marmorerede paneler, malede gulve og malerier af Hendrick Krock, tidens favoriserede kunstner, der også har udsmykket på Rosenborg, Fredensborg og Frederiksberg Slot.

    I 1801 døde Christian Ludvigs barnebarn og arving, Christian Ludvig Scheel Plessen. Han havde heller ikke brugt Selsø, men hans enke Agathe Johanne, født von Qualen, flyttede ind og benyttede Selsø som enkebolig til sin død i 1829. I hendes tid blev den sydlige ende af huset omdekoreret i empire-stil med perlegrå paneler og fine franske, trykte tapeter.

    Da Agathe døde blev huset forladt og stod indtil 1972 og forfaldt. Rummene blev tømt for møbler og blev brugt til opbevaring af korn, udrugning af fasaner, hundekennel, og til opbevaring af bistader og tørring af vasketøj for godsets ansatte. Denne brug skabte naturligvis forfald i rummene, men var samtidig med til at bevare huset, der (ganske mirakuløst) ikke blev revet ned som så mange andre herregårdsbygninger blev i slutning af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet.

    I 1972 forpagtede ægteparret Bernhard Linder og Grethe Gunnar Nielsen den forfaldne hovedbygning og gik i gang med at restaurere den nænsomt med hjælp fra frivillige og i samarbejde med bl.a. Nationalmuseets bevaringsafdeling. Året efter åbnede Selsø som museum, og huset blev i 1995 overdraget til Den Plessenske Selsø Fond, hvorved museet blev en selvejende institution, der drives med midler fra billetindtægter og tilskud fra Frederikssund Kommune

    Der er parkeringsmuligheder ved Selsø Kirke.

    Der er mulighed for leje slottets lokaler til arrangementer samt reklame- og filmoptagelser. Kontakt Selsø Slot for finde informationer vedrørende dette. 


    Læs mere : Herregårdsmuseet Selsø Slot
  • Foto: Tine Uffelmann & Nikolaj Danielsen

    Frederiksborg Slot - 500 års Danmarkshistorie på Nationalhistorisk Museum

    14,28 km

    Nordens største renæssanceslot

    Frederiksborg har navn efter Frederik 2. som opførte det første slot på stedet. Men det blev hans søn, Christian 4., som opførte det pragtfulde bygningsværk vi ser i dag, Nordens største renæssanceslot.

    Find entrépriser og åbningstider på Det Nationalhistoriske Museum

    Oplev 500 års Danmarkshistorie

    Frederiksborg Slot er hjem for Nationalhistorisk Museum. Gennem malerier, portrætter, møbler og kunsthåndværk fra forskellige stilperioder fortæller museet 500 års Danmarkshistorie.

    På en tur gennem slottes mange smukke sale møder du konger og dronninger, adelige og borgerlige, begivenheder og epoker som alle har været med til at forme Danmarks udvikling og historie.

    Med skiftende særudstillinger af dansk og international karakter, faste søndagsomvisninger og familieaktiviteter i skoleferierne sætter museet Danmarkshistorien i perspektiv og holder dialogen med fortiden levende.

    Begivenheder og udstillinger på Det Nationalhistoriske Museum

    Find den nemmeste vej til Slottet i Hillerød

    Ved hjælp af dinoffentligetransport.dk kan du finde den nemmeste og hurtigste vej at komme frem til Frederiksborg Slot med offentlig transport.

    Det skal du se på Frederiksborg Slot

    • Riddersalens pomp og pragt

    Riddersalen ligger på 2. sal over slotskirken og er et af slottets højdepunkter. Den er genskabt som på Cristian 4.s tid og prægtigt udstyret, så du levende kan forestille dig fortidens kongelige fester med pomp og pragt.

    Kig op, for loftet er overdådigt udskåret og bemalet med en stor detaljerigdom, som er værd at studere nærmere. På væggene hænger smukke gobeliner og portrætter af den glücksborgske kongefamilie, et af de nyeste er Niels Strøbæks maleri af 3 generationer: Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Prins Christian.

    • Audienssalen

    I Audienssalen har høj som lav siden 1680’erne kunnet få foretræde for kongen. Audienssalen blev skånet ved den ødelæggende brand i 1859, og derfor kan du her opleve et enestående eksempel på et originalt barokinteriør fra Christian 5.’s tid. Audienssalen genåbnede i maj 2016 efter en omfattende restaurering over fire år.

    En pudsig detalje i Audienssalen er den indbyggede elevator, som blev installeret i 1692 til Christian 5. Ved hjælp af et trisseværk kunne kongen i en stol hejses fra Audienssalen og direkte ned i Møntporten, og på den måde diskret forlade slottet i karet.

    • Slotskirken

    Frederiksborg Slotskirke blev ligesom Audienssalen overvejende skånet for slotsbrandens ødelæggelser i 1859, så kan du kan opleve slotskirken næsten som den så ud, da de enevældige konger blev salvet her.

    I dag har alle adgang til gudstjenester og koncerter i det historiske rum. Fra gallerigangen øverst, hvor der løbende ophænges våbenskjolde for elefantriddere og storkorsriddere af Dannebrogsordenen, er der en fantastisk udsigt over kirkerummet.

    • Portrætsamlingen

    På slottets 3. sal bliver fortællingen om Danmarks historie ført helt op til nutiden. Her kan du se portrætter, historiemalerier og møbler fra det 20. og 21. århundrede., bl.a. portrætter af politikere, sportsstjerner, musikere, forfattere og andre kulturpersonligheder. Rummene er enkle og udgør en tidssvarende baggrund for den moderne portrætkunst.

    Læs også: 7 ting, du skal opleve på og omkring Frederiksborg Slot

    Derfor hedder slottet Frederiksborg

    Frederik 2. lagde grunden, da han i 1560 erhvervede herregården Hillerødsholm og byggede den første udgave af Frederiksborg.

    Sønnen Christian 4., der blev født og voksede op på slottet, havde større ambitioner: i årene 1600 – 1620 rev han faderens slot ned og opførte det langt større og smukke renæssanceslot, vi kan se i dag. Slottet er udtryk for Christian 4.s position som en magtfuld europæisk monark i sin tid, bygget til at imponere Europas konger og fyrster, og der er ikke sparet på noget.

    Hvor længe var Frederiksborg kongelig bolig?

    Der boede kongelige på Frederiksborg indtil slutningen af 1700-tallet, derefter blev slottet betragtet som umoderne. Men Frederik 7. bragte nyt liv til Frederiksborg i midten af 1800-tallet, da han flyttede ind med Louise Rasmussen, Grevinde Danner.

    Parret moderniserede slottet med flere kaminer og kakkelovne, for at kunne opvarme de store rum. Det blev katastrofalt: En af varmekilderne antændte den store slotsbrand i 1859, hvor størstedelen af interiøret brændte ud. Kun Slotskirken og Audienssalen overlevede branden.

    Reddede slottet - Brygger Jacobsens vision

    Ved genopbygningen ønskede kongefamilien ikke længere at bo på slottet. Carlsbergs grundlægger, brygger J. C. Jacobsen, foreslog at skabe et nationalhistorisk museum i de flotte rammer, og tilbød at finansiere det. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg blev stiftet i 1878 og har siden været en selvstændig del af Carlsbergfondet.

    Åbningstider, parkering, tilgængelighed m.m.

    Find al nødvendig information for at planlægge dit besøg på Frederiksborg Slot. Læs om åbningstider, entré, parkering, tilgængelighed, transport, fotografering, museumsbutik på Frederiksborg Slot.

    Nationalhistorisk Museum anbefaler, at du køber din entrebillet inden besøget.

    Køb entrébillet til Frederiksborg Slot

    Download guiden på forhånd

    • Download app'en "smartify" og få adgang til alle guides på Det Nationalhistoriske Museum.
    • Du kan scanne kunstværker og høre audioguides i app'en.
    • Mobildækningen på museet kan variere, download derfor audioguiden inden besøget eller i forhallen, hvor der er gratis Wi-Fi. 
    Læs mere : Frederiksborg Slot - 500 års Danmarkshistorie på Nationalhistorisk Museum