Juleophold 2024 på Skovshoved Hotel

Green Key_V3

Green Key godkendt

4,402381 af 5 stjerner

Inkluderer pr. person pr. ophold:

  • Overnatning i et superior værelse med havudsigt
  • Morgenbuffet med økologiske produkter
  • Gløgg & julesmåkager (på Skovshoved Kro ved siden af hotellet)
  • Velkomstdrink
  • 3-retters middag

Mere om Skovshoved Hotel

Det hyggelige familiedrevet badehotel, der er blevet kåret til et af verdens mest ”hippe” hoteller, er elsket af gæster fra hele verden. De kommer for at nyde den smukke beliggenhed, udsigten over Øresund og naturligvis den gode mad, samtidig med at hovedstadens mange oplevelser er inden for behagelig rækkevidde.

Strandvejen 267, 2920, 2920 Charlottenlund
Vis kort

Hotellets faciliteter

  • Green Key_V3 Green Key mærket
  • Gratis internet
  • Ladestik til el-bil
  • Gratis parkering
  • Restaurant
  • Røgfrit
  • Lufthavn: 20 km
  • Busstop: 50 m
  • Badestrand: 100 m
  • Golf: 4 km
  • 22 Værelser

Andre ophold påSkovshoved Hotel

Find vej

Strandvejen 267, 2920
2920 Charlottenlund

Vis kort

Attraktioner i nærheden af Juleophold 2024

  • Foto: Christian Olesen

    Arne Jacobsens Benzinstation

    0,32 km

    Arne Jacobsens Benzinstation fra 1938 ligger på Strandevejen i Skovshoved og bliver kaldt Paddehatten. Det skyldes den karakteristiske ellipseformede overdækning, der udgør taget over benzinstanderne.

    Tankstationen er opført på et tidspunkt, hvor Arne Jacobsen var begyndt at interessere sig for beklædte facader. Bygningen er således støbt i jernbeton og beklædt med hvide Meissnerfliser.

    Den hvide flisebelægning på bygningen signalerer orden og renlighed. Samtidig minder den ellipseformede overdækning alene ved sin form om et skilt - også i mørke, fordi den belyses nedefra.

    Fredet funktionalistisk mesterværk

    Ved hjælp af enkle virkemidler opnåede Arne Jacobsen en effektfuld konstruktion, der anses for et af hans funktionalistiske mesterværker.

    Benzinstationen blev tegnet for benzinselskabet Texaco som en ny standardtype. Der blev dog aldrig opført andre end den ene.

    Bygningen er fredet i klasse A og står uforandret siden sin opførelse med undtagelse af de røde Texaco benzinstandere, der er blevet udskiftet.

    Læs mere : Arne Jacobsens Benzinstation
  • Foto: Jacob Lisbygd

    Bakken

    2,13 km

    Lidt nord for København – ude midt i Dyrehaven – ligger verdens ældste forlystelsespark, Bakken. Det er et helt særligt sted med masser af historie og sjov for børn i alle aldre.

    Bakken er for alle. Og det afspejles i både underholdning, events og forlystelser. Den gamle rutschebane åbnede i 1932 og har således fejret sin 90-års fødselsdag på Bakken i sommeren 2022. Den er still going strong og nok Bakkens mest kendte og elskede forlystelse. En anden elsket figur er Pjerrot, som har underholdt på Bakken i mere end 200 år.

     

    Korsbæk på Bakken

    For alle, der elsker Matador er Korsbæk på Bakken et absolut must at besøge. Drik en øl hos Tjener Boldt på Jernbanerestauranten eller kom på besøg i Lauras Køkken eller hos Familien Varnæs. De mest ikoniske steder fra dansk TV-histories største serie nogensinde er genopført på Bakken med en detaljegrad i absolut særklasse.

    Bakken er åben i sommerhalvåret, i efterårsferien og til jul, hvor der pyntes op efter alle kunstens regler.

     

    Gratis entré

    Noget af det helt unikke ved Bakken er, at der er gratis entre til parken. Også når der er underholdning på pladsen. Du betaler selvfølgelig for forlystelserne – eller køber et turpas, så du kan prøve forlystelser så mange gange du orker.

     

    Transport

    Tag S-toget (linje C) til Klampenborg Station og gå de få hundrede meter gennem Dyrehaven til Bakken. Hvis du vil forlænge udflugten, kan vi anbefale at tage turen videre til Eremitageslottet for virkelig at se, hvad Dyrehaven har at byde på.

    Du kan også cykle fra København og videre ind på stierne i Dyrehaven. Mulighederne er mange.

    Læs mere : Bakken
  • Foto: Laura Stamer

    Ordrupgaard Museum

    2,32 km

    Ordrupgaard åbnede i 1918 og består af flere forskellige bygninger, som gradvist er blevet tilføjet til museet, herunder hovedbygningen, Lavendelhuset, Finn Juhls hus, samt de moderne tilbygninger af Zaha Hadid og Snøhetta. Museet har derudover også en dejlig park med diverse samtidskunstneres installationer og skulpturer, skabt specielt til Ordupgaard.

    Samlingen på museet rummer adskillige store kunstneres værker, herunder en bemærkelsesværdig samling af franske værker fra romantikken, over tidlig realisme og helt frem til impressionismen.

    I Finn Juhls hus kan du få indblik i den velkendte danske møbelarkitekts værker, indretning og liv. Dette indblik forbinder i sandhed arkitektur, design og kunst til en samlet kunstoplevelse. Finn Juhls hus er ikke det eneste arkitektonisk mesterlige på Ordrupgaard. Også den moderne tilbygning af stjernearkitekt Zaha Hadid er et mesterværk som er et besøg værd i sig selv.

    Hvis man undervejs har behov for en pause eller sulten melder sig, så kan vi anbefale Ordrupsgaards eget tehus, ved Chaya, som ikke bare serverer udsøgt te men også lækre retter med fokus på lokale og nordiske råvarer.

    Læs mere : Ordrupgaard Museum
  • Foto: Marvin Kuhr

    Dyrehaven

    2,38 km

    Hvis du synes, at det er lækkert med lange gåture i det fri og frisk luft i lungerne, så er Dyrehaven i Nordsjælland lige noget for dig. Dyrehaven er en stor naturpark fyldt med skovområder, små søer og åbne sletter. Som navnet måske afslører, er Dyrehaven kendt for sine mere end 2000 vilde hjorte, og du vil højst sandsynlig støde på en flok græssende dyr derinde.

    Dyrehaven bliver flittigt brugt af gæster, der året rundt hygger med picnic, løber, cykler eller rider omkring på Dyrehavens bakker. Du kan endda tage en mageløs tur rundt i en hestevogn, hvis du føler for det.

    Udover det smukke landskab har Dyrehaven også en betydningsfuld historie, der går flere hundrede år tilbage. I 2015 blev Dyrehaven optaget på UNESCO’s verdensarvsliste som en del af parforcejagtlangskabet i området, der engang blev brugt som jagtmarker af de kongelige.

    Dyrehaven blev faktisk anlagt til at jage med hunde, og du vil måske lægge mærke til, at parkens stisystem samles i stjerneformede knudepunkter. Det gjorde, at jægerne havde et bedre overblik over hundenes færden. Når du bevæger dig rundt i parken, så sørg for at lægge vejen forbi Eremitageslottet, kongens fine jagtslot, der ligger i hjertet af parken med flot udsigt over Øresund.

    Hvis en pause fra bylivet lyder godt, så er Dyrehaven ikke mere end en 20-minutters togtur fra København. Bare spring på et tog til Klampenborg station, som du kan fange fra enhver togstation i centrum.

    Læs mere : Dyrehaven
  • Foto: Wonderful Copenhagen

    Hellerup

    2,82 km

    Hellerup ligger lige nord for København, hvor Østerbrogade fortsætter ud til Strandvejen, der – ligesom navnet indikerer – løber langs vandet.

    I Hellerup er husene imponerende, og bilerne er luksuriøse. Når det kommer til shoppemuligheder kan man finde lækre små butikker med børnetøj, fine sko, fashionabelt tøj eller det nyeste inden for møbeldesign, kunst og kunsthåndværk. Ligesom det nye Waterfront Shopping tilbyder et hav af butikker.

    Hellerup har også en børnevenlig strand – Hellerup Strand. Her er der masser af sand, få sten, lavt vand og en stor legeplads med gynger.

    Læs mere : Hellerup
  • Foto: David Trood

    Experimentarium

    3,77 km

    Bygget på sodavandsdåser

    Det finurlige starter allerede inden man går af døren. Experimentariums nye bygning ligger nemlig der, hvor Tuborg tidligere fyldte sodavand på flasker og dåser. Og det kan man se på bygningens facade, der delvist består af genanvendte dåser og kapsler. Experimentarium slog første gang dørene op i 1991 og siden har flere millioner udforsket de mange etager af leg og læring.

     

    Naturvidenskab for alle sanser

    Experimentarium har altid haft en klar mission om at uddanne indenfor det naturvidenskabelige område. Og den bedste måde at gøre det på er via leg, hvor man får lyst til at være nysgerrig. Alt er designet til at blive rørt ved og interageret med. Du kan for eksempel stå midt i en kæmpe sæbeboble, eller sende varer rundt i hele verden i containerterminalen. Selv maden i restauranten er et lille eksperiment, hvor de gode, børnevenlige klassikere har fået et lille twist, der sætter tankerne i gang.

    På hver etage er der nye oplevelser, som matcher forskellige aldersgrupper. Nederst byder ”Miniverset” på oplevelser for de mindste og når man bevæger sig op ad den imponerende kobbertrappe (der symboliserer det menneskelige DNA) finder man afdelinger om menneskekroppen, om lys, om vand og øverst en tagterrasse med endnu flere udfordringer og udsigt over havnen og byen.

     

    Transport

    Experimentarium ligger kun 6 km. fra centrum af København og mulighederne for transport er mange. Tag S-toget til Svanemøllen station og gå de sidste 15 minutter – eller hop på 1A mod nord og stå af ved Tuborg Boulevard.

    Du kan også tage cyklen ad Østerbrogade og nyde stemningen af byen og udsigten over Øresund hele vejen.

     

    Læs mere : Experimentarium
  • Foto: Havn_Astrid Maria Rasmussen

    Tuborg Havn

    3,81 km

    Besøg bryggerihavnen nord for København.

    Tuborg Havn ligger i Hellerup nord for København. Havnen plejede at betjene de danske Tuborg Bryggerier, og det er netop det samarbejde, der har givet havnen dens navn.

    Havnens historiske tilknytning til ølbrygning kan også ses i dag, hvor to store ølflasker flankerer indsejlingen på hver sin side. De to flasker er i dag et kendt og elsket landemærke for havnen.

    Havnen er stadig den dag i dag ejet af Carlsberg og administeret af Kongelig Dansk Yachtklub,

    Læs mere : Tuborg Havn
  • Foto: Wonderful Copenhagen

    Mindelunden i Ryvangen

    3,99 km

    Mindelunden i Hellerup på udkanten af København er en smuk park til minde om de frihedskæmpere, der blev henrettet her eller andre steder, eller døde i KZ-lejre, under Anden Verdenskrig. 

    Mindelunden er beliggende i det tidligere militære øvelsesterræn for Svanemøllen Kaserne, som under Anden Verdenskrig - den 29. august 1943 - blev overtaget af tyskerne og brugt til indkvartering af tropperne, og skydebanerne til henrettelse af danske modstandsfolk.

    Efter krigen fandt man ligene af 197 henrettede frihedskæmpere på stedet, og det gik først da op for offentligheden, hvad der var foregået på stedet.

    I Mindelunden kan du i ro og eftertænksomhed spadsere rundt mellem de tre mindesteder og de oprindelige henrettelsespladser.

    Det Store Gravfelt

    Billedhugger Axel Poulsens store statue af moderen med den dræbte søn står i midten af Det Store Gravfelt. 106 dræbte modstandsfolk er begravet her.

    Andre dræbte modstandsfolks navne står på mindepladen foran monumentet. På foden af skulpturen står en inskription af Kaj Munk.

    Mindemuren og KZ Gravene


    Mindemuren i pergolaen til venstre for indgangen består af tavler med navnene på 151 personer fra modstandsbevægelsen, hvis jordiske rester aldrig er fundet.

    KZ Gravene til højre for indgangen er en rotunde med grave for omkomne danskere i tyske arbejds- eller koncentrationslejre. 31 af dem hviler her, rundt om et monument af Axel Poulsen.

    Henrettelsespladsen


    I selve Mindelunden er den skydebane bevaret, som tyskerne benyttede som henrettelsesplads. Der står bronzeafstøbninger af de oprindelige tre pæle, som de dødsdømte blev bundet til.

    De dødsdømte frihedskæmpere blev tidligt om morgenen afhentet fra Vestre Fængsel og kørt til Ryvangen. Her blev de bundet til en pæl og skudt. De tre oprindelige pæle befinder sig i dag på Frihedsmusset i København.

    Modstandsfolk fra blandt andet Hvidstengruppen og Holger Danske blev henrettet på denne plads. I jorden foran henrettelsespælene er der en mindetavle med inskription af Kaj Munk.

    Pistolskydebanerne


    Pistolskydebanerne ligger bag ved selve Mindelunden, og her fandt de første henrettelser sted. Området grænser op til nogle boligblokke og kolonihaver i Ryparken.

    Herfra kunne beboerne under besættelsen se tyske soldater ankomme i lastbiler med danske civile. Efterfølgende kunne de høre skudsalver. Foran pistolskydebanen er opsat en mindesten.

    Gratis rundvisninger og mærkedage


    Hvis du vil vide mere om Mindelundens historie, kan du forhåndsbestille en gratis rundvisning på stedet. Rundvisningen tager ca. en time, og I skal være mindst 10 personer og max 40.

    Dagen for Danmarks Befrielse, den 4. maj, fejres hvert år med en ceremoni og blomster på gravene. Hvis du er i København den dag, er et besøg absolut anbefalelsesværdigt.

    Bemærk venligst at Mindelunden i Ryvangen er en statskirkegård, og stedets alvor bør respekteres. Leg, hundeluftning, kondiløb, solbadning og støjende adfærd er derfor ikke tilladt.

    Læs mere : Mindelunden i Ryvangen
  • Foto: Martin Heiberg

    Nordhavn

    6,12 km

    Nordhavnen er placeret mellem Hellerup og Langelinie ved Øresundskysten og Danmarks største lystbådehavn. I "Broen" holdes den hjemløse Bjørn gemt her, og han forsøger at kommunikere ved hjælp af morsealfabetet.  

    Hele Nordhavnen er 200 ha og fungerer i dag som et havne- og industriområde, der rummer Københavns Containerterminal og krydstogtkajer. Herudover er der en del lager- og logistikaktivitet. Med direkte adgang til Øresund og havnebassinerne på den ene side og Østerbro på den anden har Nordhavn en helt unik placering lige ved indsejlingen til Københavns havn. Du kan også her finde Konditaget Lüders, Portland Towers og FN bygningen. 

    Områdets gamle industri tænkes ind i den nye arkitektur, så nyt møder gammelt – og havn møder by. Butikker, caféer og shoppingmuligheder blander sig med boliger og gør området til en selvstændig bydel med eget liv og et helt særligt præg – helt ned til kajkanten.

    Fun fact: Lige ved Nordhavnsområdet ligger Danmarks største lystbådehavn, Svanemøllehavnen, med over tusind bådpladser.

    Læs mere : Nordhavn
  • Foto: Wonderful Copenhagen

    Trianglen

    6,76 km

    Østerbrogade er kvarterets største gade, som leder til Trianglen.

    I gaden finder du et væld af lækre butikker med design og tøj, smarte cafeer og restauranter. Finder du ikke hvad du søger her, så prøv en af de livlige sidegader som Nordre Frihavnsgade og Ryesgade. Tæt på Trianglen ligger både søerne og den charmerende og hyggelige gade Olufsvej, hvor du også kan købe lækre ispinde.

    Læs mere : Trianglen
  • Foto: Rasmus Flindt

    Den Lille Havfrue

    7,37 km

    Edvard Eriksens skulptur gør ikke meget væsen af sig, men den yndige havfrue formår alligevel at tiltrække tusindvis af beundrere år efter år. Turister flokkes ofte om den lille skulptur, som har taget plads på en sten i vandkanten.

    Skulpturen Den lille Havfrue blev opstillet den 23. august 1913 på Langelinje i København som en gave til Københavns Kommune. Den gavmilde giver var Carl Jacobsen – søn af J.C. Jacobsen, som grundlagde en anden københavnsk verdensstjerne; nemlig bryggeriet Carlsberg.

    Ud over at være med til at gøre Carlsberg til en succes var Carl Jacobsen kendt som en stor kunstelsker, som har sat sit tydelige præg på Danmark. Ikke bare mens han levede og gav offentligheden adgang til sin imponerende kunstsamling, men i høj grad også, fordi han stiftede Ny Carlsbergfondet, så hans engagement for kunsten kunne leve videre. Faktisk er det bl.a. derfor vi i dag kan besøge Ny Carlsberg Glyptoteket - en anden af Københavns populære attraktioner.

    Skulpturen af Den Lille Havfrue er udført i bronze og granitsten og inspireret af H.C. Andersens eventyr om havfruen, der ofrer alt for at blive forenet med den unge, smukke prins på landjorden. Hver morgen og hver aften stiger hun op fra havets bund, og fra sin sten i vandet spejder hun længselsfuldt efter prinsen. Historien om Den Lille Havfrue kender mange børn i dag fra ikke bare den oprindelige version af H.C. Andersen men også Disney’s version af samme navn.

    Forelskede sig

    Brygger Carl Jacobsen forelskede sig i figuren efter at have set en balletforestilling bygget over eventyret på Det Kongelige Teater i København. Jacobsen var så begejstret for både eventyret og balletten, at han bestilte billedhuggeren Edvard Eriksen til at udføre en skulptur af havfruen.

    Inspireret af en ballerina Skulpturen er inspireret af ballerina Ellen Price, der i 1909 dansede hovedrollen i balletten Den Lille Havfrue på Det Kongelige Teater. Ellen Price ønskede dog ikke at sidde nøgenmodel for billedhugger Edvard Eriksen. Så kunstnerens kone, Eline Eriksen, sad i stedet model til skulpturen af Den lille Havfrue.

    Den hovedløse havfrue

    Gennem årene har den efterhånden aldrende dame på kajen desværre været udsat for flere omgange hærværk. To gange har hun mistet hovedet, en enkelt gang er armen blevet savet af, og flere gang har hun fået maling hældt ud over sig. Men hver gang bliver hun reddet og renset, så hun kan blive på sin plads og byde rejsende velkommen i Københavns havn.

    Det kan du opleve i nærheden

    Lægger du vejen forbi Den Lille Havfrue på Langelinie, kan du passende afsætte tid til en gåtur på det smukke Kastellet og så gå forbi den Danske Kongefamilies residens, Amalienborg Slot på vej ind til centrum. I gåafstand fra Den Lille Havfrue finder du desuden Restaurant Lumskebugten, som er i topklasse, når det kommer til en god, dansk frokost eller middag.

    Læs mere : Den Lille Havfrue
  • Foto: Daniel Rasmussen

    Kastellet

    7,55 km

    Kastellet i København blev anlagt i 1626 af Kong Christian 4. Senere blev det kraftigt udbygget på foranledning af Kong Frederik 3., der indforskrev den hollandske fæstningsekspert Henrik Ryse.

    Du finder Kastellet på kanten af indre by og Østerbro, tæt ved Langelinie. Kastellet er i dag et af Europas bedst bevarede fem-bastionære fæstningsanlæg.

    De smukke grønne omgivelser gør Kastellet til et meget populært udflugtsmål for en god spadseretur eller løbetur på voldene.

    Struensee på Kastellet

    Johan Friedrich Struense blev arresteret natten til 17. januar 1772 efter et maskebal i Hofteatret i København.

    Han blev sat i arrest på Kastellet, hvor han opholdt sig frem til sin retssag den 21. februar. Han blev afhørt og efterfølgende dømt for majestætsfornærmelse for sin affære med Dronning Caroline Mathilde.

    Læs mere : Kastellet