Tyrstrup Kro

Krokultur i international klasse ved honningkagebyen

Tyrstrup Kro

Krokultur i international klasse ved honningkagebyen

Gæsteanmeldelser
902 anmeldelser
Læs seneste anmeldelser

Booking

Ankomst
{{ ctrl.state.searchParams.arrival | date:'dd-MM-yyyy' }}
Ankomst
Afrejse
{{ ctrl.state.searchParams.departure | date:'dd-MM-yyyy' }}
Afrejse
Antal børn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} barn
{{ ctrl.state.searchParams.children.length }} børn
Antal børn
Du kan først tilføje børn, når der er minimum 2 voksne.
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].name }}
{{ ctrl.state.rateplanOptions[ctrl.state.searchParams.rateplan].longDesc }}
Ingen ledige opholdstyper
{{ ctrl.state.roomOptions[ctrl.state.searchParams.room].name }}
{{ ctrl.state.roomOptions[ctrl.state.searchParams.room].longDesc }}
Ingen ledige værelser
{{ ctrl.formError }}
Angiv ankomst/afrejse og antal voksne for at fuldføre booking

Opholdstyper

Beskrivelse

Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Det var Christian 7., som hentede herrnhuterne til Danmark i 1773. De var kendt som dygtige håndværkere og handelsmænd, og de grundlagde byen, som blev anlagt efter en stram byplan, hvor gaderne går vinkelret på hinanden. Og så havde herrnhuterne eller Brødremenigheden, som vi kalder dem i Danmark en hemmelig opskrift på honningkager, som lige siden 1783 er blevet flittigt bagt og solgt i Christiansfeld.

Men Tyrstrup Kro er ældre endnu. Den har ligget her i hvert fald i 350 år, og den opstod, fordi bønderne skulle have en bid brød, når de var samlet til pligtarbejdet i sånings- og høsttiden. Det nuværende ejerpar Annette og Torben Schultz har været her siden 1987, og de har gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested, hvor gæster kommer langvejs fra for at få et godt måltid mad ved et veldækket bord i de hyggelige restauranter. Frokosten indtages sædvanligvis i Pejsestuen, mens Jægerstuen er kroens gourmetrestaurant, der er indrettet i klassisk stil med bl.a. en Meissner kakkelovn fra 1890.

En af Danmarks største samlinger af gode vine

Kroens køkken serverer både små enkle retter og store 8-retters gourmet-middage. Kroen tilbyder eksempelvis et særligt champagne gourmetophold, der bl.a. omfatter et glas champagne til velkomst og derefter en 8-retters gourmetmenu. Et vellykket ophold forudsætter noget godt at spise og drikke. På Tyrstrup Kro serveres alt fra enkle små retter til store gourmetmiddage, alt tilberedt af friske råvarer og på en måde, som gør selv den mest kræsne overdådigt tilfreds.

Værd at vide

På Tyrstrup Kro finder man 27 hyggelige værelser, alle med bad, toilet, tv og trådløst internet. 15 af værelserne er luksussuiter med spa-bad. Værelserne ligger i en nyere hotelbygning fra 1998. Køkken i høj international klasse og sjælden samling af fine, gamle vine. Kroen har gennem årene dannet ramme om utallige familiefester, f.eks. i den nye festsal Glassalen, hvor der er plads til 170 personer.