Dansk Kroferie – historie, gastronomi og masser af hygge

En kro er ikke bare et sted til et kroophold eller en forlænget weekend. Et kroophold på en af de skønne danske kroer byder på nærvær og hygge. Det er en oplevelse og en rejse til en bid af Danmark, der blander den autentiske historie med moderne komfort og nye oplevelser.

Mange af kroerne er kongeligt privilegerede, og deres århundreder gamle historie præger stadig de nænsomt restaurerede krostuer, som du vil opleve på et kroophold. Kroerne har bevaret den autentiske imødekommenhed, der mødte de rejsende i gamle dage, hvor kroer var vigtige vandhuller langs landevejens støvede rute.

Dansk Kroferie – romantik og oplevelser

På et kroophold kan du i stedet nyde godt af kroparrets bestræbelser på at få hver dag af opholdet til at føles som ”hjemme”. Som lokale egnseksperter viser de gerne vej til seværdigheder, museer, vandreture, og golfbaner i de smukke omgivelser, hvor mange af kroerne ligger.
Siden dengang, hvor krofatter havde eneret på at brygge øl og lave brændevin, har kroerne sørget for mad og drikke til gæsterne. Eneretten er for længst væk, men traditionen for god gastronomi blomstrer. På nogle kroer bliver ganen forkælet med velsmagende egnsretter tilberedt af lokale råvarer. Andre steder udfolder kroferien sig som et helt gourmetophold med seks retter og vinmenu. 

Se alle kroferieophold

Find din favoritkro

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold