Gendarmstien: Fantastisk sti langs vandet i det østlige Sønderjylland

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold

En anden rute, der har start i Padborg, er den 74 km. lange Gendarmstien, der en af Danmarks bedst kendte og mest populære vandreruter. Enhver, der har gennemført ruten, har kun rosende ord til overs for oplevelsen, og der er især tre ting, der går igen i deres ros.

For det første er ruten særdeles godt skiltet, så man kan koncentrere sig om selve vandringsoplevelsen. For det andet er ruten bjergtagende smuk, og for det tredje er man i udpræget nærkontakt med naturen, da man mere eller mindre går med højre fod i vandet hele tiden.

Det historiske perspektiv er også meget tydeligt her, da ruten går langs de samme gamle smukke stier som de danske grænsevagter fulgte mellem Danmark og Tyskland frem til 1950’erne.

Læs mere på http://gendarmsti.dk/da/

Med samme startpunkt som Hærvejen, er Bov Kro i Padborg et skønt sted at begynde oplevelsen. Personalet her er velbevandrede i deres lokalhistorie, og kan hjælpe dig godt i gang med din tur.

Omkring halvvejs på ruten går ruten gennem Gråsten, og her ligger det idylliske Benniksgaard Hotel i naturskønne omgivelser. Hotellets knap 100 års historie kombineret med personlig service og udsøgt mad, sikrer dig en vidunderlig oplevelse.

Som belønning for en solid vandringstur, er Hotel 6400 i Sønderborg et godt sted at hvile ud og smække fødderne op. Idéen bag hotellet er at give gæsterne en anderledes oplevelse, som er præget af en både cool, casual og moderne livsstil, og hvor der ikke gås på kompromis med hverken service eller kvalitet.

Tilbage til oversigt over vandreruter