Bæredygtig og klimavenlig ferie

Det er oppe i tiden at vise klimavenlig ansvarlighed ved at tænke grønt og bæredygtigt. Det gælder også hos de danske kroer og hoteller hos Small Danish Hotels, hvor flere og flere bliver Green Key certificerede. Få inspiration til hvordan du kan holde klimavenlig ferie.

Find kro eller hotel med Green Key

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold

Vi skal alle sammen hjælpe med at passe på vores klode, og det er meget oppe i tiden at tænke grønt, miljøvenligt, bæredygtigt, klimavenlig og ansvarligt i alt hvad vi foretager os.

Når det kommer til vores ferier, kan denne grønne ambition hurtigt vise sig som en udfordring, men hos Small Danish Hotels har vi nogle gode bud på hvordan det udføres i praksis.

Hold bæredygtig ferie på grønne hoteller

Når der skal vælges overnatningssted, er der mulighed for at være opmærksom på klimaet. Mange overnatningssteder gør nemlig en ekstra indsats for at sikre en ekstra bæredygtig ferie. Her taler vi om høje certificeringer indenfor miljøvenlighed og bæredygtighed, genbrug, affaldssortering, ladestandere til elbil, reducering af madspild og generel høj opmærksomhed på grøn ansvarlighed og klimavenlighed. Dertil kommer også udstrakt brug af økologiske produkter i madvarer, håndklæder, sæber og meget andet – alt sammen noget, der sikrer dig muligheden for en bæredygtig ferie uden afsavn.

Søger du et overnatningssted, der arbejder med bæredygtighed skal du se efter miljømærket Green Key. Green Key er din garanti for at turistvirksomheder, herunder hoteller, campingpladser, spise- og oplevelsessteder gør en indsats for at passe på miljøet.

Læs mere om Green Key

Klimavenlig rejse og bæredygtig ferie

Mange er vant til at rejse på ferie et par gange om året, og ofte går turen til udlandet med fly. Med den aktuelle samfundsdebat om miljø og klima, kigger flere og flere på alternativerne for flyrejser, når de skal på ferie.
I vores øjne er denne tendens meget positiv, da det vidner om at mange danskere gerne vil holde en mere bæredygtig ferie, hvis mulighederne er tiltalende nok.

Læs også: TEMA: Dejlige Danmark

Kør i stedet for at flyve

Den allerstørste forskel kan du gøre ved at skifte flyrejsen ud med en kør-selv-ferie. Holder du tilmed ferien indenfor Danmarks grænser, udleder du markant mindre CO2 end hvis du vælger at flyve til udlandet – uanset om flyrejsen går til Trondhjem eller Thailand.

Dette skifte i ferietransport behøver på ingen måde at betyde dårligere ferier, tværtimod. Med tiltagende velstand følger flere udlandsrejser, og det betyder at vores skønne lille land er blevet overset en smule som rejsemål. Og det er en skam, da Danmark har massere af oplevelser, attraktioner og skønne områder at byde på.

Læs også: Cykelferie i verdens bedste cykelland

Shop ansvarligt

En sidste ting du selv skal være med til at sikre, er ansvarlig og ”grøn” shopping. Med det mener vi, at du skal øve dig i at finde de butikker, der sælger varer fra lokale producenter (ingen forurening fra transport langvejs fra), økologiske varer (reduceret klima-aftryk), og certificerede varer, fx med Svane-mærket. På den måde bidrager du selv aktivt til en bæredygtig ferie.

Planlægger du et weekendophold, en miniferie eller måske en længere ferie i Danmark, så kan du herunder se alle de kroer og hoteller hos Small Danish Hotels, der er certificeret med Green Key.