Find hotel nær LEGOLAND®

LEGOLAND® er med 1,7 millioner besøgende årligt den største danske turistattraktion uden for København. Temaparken har siden 1968 været særdeles populær blandt børnefamilier. LEGOLAND® består i dag af mere end 55 forlystelser og ni temaområder, og hvis én dag ikke er nok til at opleve det hele, ligger der hoteller tæt på.

Hoteller ved LEGOLAND®

Der er desværre ingen ophold ledige

Ole Kirk Kristiansen grundlagde i 1932 en virksomhed i Billund, der producerede trælegetøj. Virksomheden fik navnet LEGO®. Navnet LEGO® er en sammentrækning af ordene ”leg godt, og det var starten på et erhvervseventyr, som kun overgås af ganske få virksomheder i verden.

I 1949 begyndte LEGO® at producere plastikklodser med knopper på, så klodserne kunne sættes sammen og kombineres på et utal af forskelige måder, og legoklodsen, som vi kender den, var født. LEGO® er i dag verdens næststørste brand kun overgået af Rolex og større end Walt Disney, som kommer ind på tredjepladsen. 

Konstruktionslegetøj, patenter, hjernetræning

Børn over store dele af verden er vokset op med legoklodser. LEGO® er størst og vigtigst i verden inden for det, man kalder konstruktionslegetøj.

- LEGO® er ikke bare et stykke legetøj. Det er en kombination af et redskab og et system. Grundklodsen fra 1958 er siden blevet suppleret og varieret med nye klodser, der alle passer sammen med den første klods. Og LEGO® har taget patent på alle deres klodser. Det har skabt et forspring, som konkurrenterne ikke kan indhente, siger legetøjsforsker Jørn Martin Steenhold. 

Ann E. Knudsen, der er ekspert i hjernens udvikling, mener, at LEGO® er sundt for børns hjerner og træner koncentrationsevnen.

- Helt generelt er stort set al form for leg godt. Men LEGO® kan noget helt specielt, for når du bygger noget med klodserne, er det en stærk øvelse for hjernebjælken, som er det, der binder de to hjernehalvdele sammen, siger Ann E. Knudsen.

Fabrikkens udstilling og det første LEGOLAND®

I 1968 åbnede det første LEGOLAND® i Billund. Det er blevet udvidet og fornyet af flere omgange og er i dag bygget af 65 millioner Legoklodser. Ideen til LEGOLAND® opstod, fordi fabrikken hvert år havde 20.000 besøgende fra hele verden, der kom for at se en lille udstilling af legomodeller, som fabrikken havde lavet for at vise, hvad klodserne kunne bruges til. 

Man begyndte derfor at lege med tanken om, at lave en park, som både kunne være et legeland for børn og en permanent udstilling af Legomodellerne. Det blev begyndelsen til LEGOLAND®, hvor Miniland var omdrejningspunktet.

”Voksne og børn skal have en uforglemmelig dag i Legolandparken. De skal føle sig hensat til en anden verden”, sagde den daværende direktør i LEGO® Gotfred Kirk Christiansen.

Da man åbnede LEGOLAND® i 1968, var det et optimistisk skøn, at der ville komme 300.000 det første år, men besøgstallet endte på 625.000. I 2017 havde LEGOLAND® i Billund 1700.000 besøgende, og LEGOLAND® har efterhånden fået 8 søsterparker rundt omkring i verden. 

55 forlystelser og ni temaområder

LEGOLAND® i Billund består af mere end 55 forlystelser og ni temaområder, der alle er børnevenlige. Miniland er det oprindelige LEGOLAND®, hvor berømte byer, bygninger og hovedstæder er bygget i legoklodser. Det er også her, Trafikskolen, hvor børn mellem 7 og 13 kan tage deres første kørekort, fortsat holder til.

Duploland består af alle de ting, børn kender fra Duplolegetøjet – blot 15 gange større, så man sidde i toget eller flyve i flyet. Legoredo Town er en westernby med indianere, cowboys og mulighed for at vaske guld. Piratland byder på sørøvere, skattejagt og vandleg. I Adventure Land kan man opleve jordskælv, høj fart på vandet og rutsjebaner.

Imagination Zone byder på hajer, muræne-ål og vandfontæner. I Knights Kingdom kan du opleve riddere, vikinger og prinsesser. I Ninjago World er der laserlabyrint, klatrevæg og reaktionstræning. I Polar Land kan du blive ispilot, opleve ægte pingviner og få et sug i maven. Der er nok at tage sig til i Legoland, og har du svært ved at nøjes med en enkelt dag, er der heldigvis masser af overnatningsmuligheder i nærheden.

Læs også: Tema: Dejlige Danmark

Fakta: Værd at vide inden dit besøg i LEGOLAND®

  • Download Legolands app – se bl.a. ventetider mens du er i parken
  • Kom om lørdagen – der er skiftedag i sommerhusene lørdag og derfor færrest besøgende.
  • Tirsdage og onsdage er de travleste dage
  • Tjek restriktioner for højde og alder – undgå at gå forgæves. Der er skilte ved forlystelsen eller info i appen
  • Børn under tre år kommer gratis ind
  • Du må gerne selv medbringe mad- og drikkevarer
  • Der er skifterum og ammestue ved Trafikskolen med gratis bleer