Del

Tour de France 2021

Verdens største cykelløb, Tour de France, starter i Danmark i 2021. Dermed følger Danmark i fodsporene på steder som Yorkshire, Rotterdam og Düsseldorf, der alle har afholdt starten på Tour de France, den såkaldte ”Grand Départ”, som foregår udenfor Frankrigs grænser. 

Danmark skal dermed den 2., 3. og 4. juli 2021 lægge grund til de tre første etaper af Tour de France under overskriften ”Grand Départ Copenhagen – Denmark”. Tour de France begynder i København d. 2. juli, hvorefter der følger to etaper, som kommer både igennem Sjælland, Fyn og Jylland.

Københavns overborgmester Frank Jensen udtaler: ”Vi glæder os vildt til at byde Touren velkommen under mottoet ’Verdens største cykelløb møder verdens bedste cykelby. Det bliver den største sportsbegivenhed, det nogensinde er lykkedes at trække til Danmark, og det bliver fantastisk at opleve løbet og vise smukke København frem i hele verden.”

Den første etape, som køres i København, er en enkeltstart på 13 kilometer, som finder sted i det centrale København og markerer starten på det store cykelløb. På anden etape kører rytterne fra Roskilde til Nyborg d. 3. juli, og den strækker sig på ca. 190 kilometer. På tredje og sidste etape kører rytterne fra Vejle til Sønderborg, og denne rute strækker sig ca. 170 kilometer. I alt skal rytterne i Tour de France køre ca. 373 kilometer i Danmark, og her forventes det at de kommer forbi historiske og kulturelle attraktioner som Jellingstenen, Christiansborg og Roskilde Domkirke. 

Læs også: Store events i Danmark

Overnatning i nærheden

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold