Del

Tour de France 2022 i Danmark - Find overnatning hér

Verdens største cykelløb, Tour de France, starter i Danmark i 2022. Dermed følger Danmark i fodsporene på steder som Yorkshire, Rotterdam og Düsseldorf, der alle har afholdt starten på Tour de France, den såkaldte ”Grand Départ”, som foregår udenfor Frankrigs grænser. 

Danmark skal den 1., 2. og 3. juli 2022 lægge grund til de tre første etaper af Tour de France under overskriften ”Grand Départ Copenhagen – Denmark”. Tour de France begynder i København d. 1. juli, hvorefter der følger to etaper, som kommer både igennem Sjælland, Fyn og Jylland.

1. etape

Den første etape, som køres i København, er en enkeltstart på 13 kilometer, som finder sted i det centrale København og markerer starten på det store cykelløb.

Undervejs skal rytterne forbi ikoniske landemærker som Den Lille Havfrue og Amalienborg Slotsplads, som cykelfans vil huske fra VM i 2011. Derudover kører rytterne over verdens mest trafikerede cykelstrækning, Dronning Louises Bro, som hver dag krydses af ca. 40.000 cyklister.

2. etape

På anden etape kører rytterne fra Roskilde til Nyborg d. 3. juli, og den strækker sig på ca. 202 kilometer.

Rytterne kører først gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker, men de tre kategori 4-stigninger i Veddinge Bakker efter 62km, 72km og 84km giver lykkeridderne en ekstra gulerod, så der vil være hård kamp fra start om at komme med i udbruddet. Efter stigningerne drejer rytterne sydpå og ruten snoer sig ned langs Sjællands vestkyst på de sidste 50 km. Her er der store chancer for side-modvind, der kan splitte feltet allerede inden Storebæltsbroen, og vinden derfor til at spille en helt afgørende rolle for placeringerne i dagens etape.

3. etape

På tredje og sidste etape kører rytterne fra Vejle til Sønderborg, og denne rute strækker sig ca. 182 kilometer.

3. etape bliver en klassisk og velkendt kamp mellem udbrydere og sprinterhold. Dagen starter med en rundtur i Vejle-området, hvor især de danske ryttere vil vide, at man ikke kan tage fejl af de korte, men stejle stigninger. Rundturen kører forbi Jelling, og de UNESCO-bevarede Jellinge-monumenter, der er rejst i 965 af Harald Blåtand. Ligesom 2. etape er der tre kategoriserede stigninger, der hvert giver ét point til bjergtrøjen.

Etapen slutter i Sønderborg, hvorefter der er hviledag.

I alt skal rytterne i Tour de France køre ca. 397 kilometer i Danmark.

 

Overnatning i nærheden af tour-ruten

Der er desværre ingen ophold ledige

Se alle hotelophold