Egholm

Gå i historiens spor

Naturparadiset Egholm byder på ægte ø-idyl med spættede sæler, langstilkede filtroser, sjældne botaniske seværdigheder, friskfangede roskilderejer og strandtudser, som kvækker i den hyggelige skumring.

5 minutters færgeoverfart fra storbyens travlhed ligger ø-perlen Egholm midt i den friske Limfjord og med kig til fastlandet på begge sider. Øen er hjemsted for ca. 50 beboere, som hver dag pendler til de omkringliggende byer, og den besøges årligt af op mod 100.000 turister og borgere. Trods det store besøgstal er øen stille idyl med kun en enkelt trafikåre for køretøjer. Det storslåede naturområde byder på to vandreruter af forskellig længde, som fører rundt til øens spændende lokaliteter.

En sjælden planteverden
Egholm har en særdeles spændende naturlig planteverden. Flere af øens vilde planter er så sjældne, at de er optaget på Danmarks nationale rødliste over udryddelsestruede planter. På øens udyrkede arealer findes flere voksesteder for den sjældne, oprindelige danske rosenart langstilket filtrose (Rosa tomentosa) og på øens strandenge vokser botaniske seværdigheder som lægekokleare, kveller, vingefrøet hindeknæ, strandtrehage, tætblomstret hindebæger, tangurt, strandtusindgylden og den sjældne engklaseskærm. I skoven findes nytte- og lægeplanter som vild mynte, stor nælde og vild pastinak.

Et rigt dyreliv og fugleliv
Øens sjældne flora giver liv til et rigt og mangeartet dyreliv og fugleliv. I Nørredyb og ved Statsbroen kan der ofte iagttages spættede sæler på jagt efter småfisk, og på de lavvandede grunde kan opleves mange spændende trækfugle, heriblandt lysbugede knortegæs, sangsvaner, pibeænder, hvinænder, skalleslugere og skarver. Ligeledes kan store flokke af hjejler, viber og stære opleves på træk, og øen har endog sin egen fine bestand af råvildt.

Perfekt til familieudflugten og det aktive friluftsliv
Den generøse ø er perfekt til alle slags udflugter og tilbyder både primitiv overnatningsmulighed på en lille lejrplads og et fuldt bekvemmeligt hotelophold med swimmingpool. Den økologisk mærkede Restaurant Kronborg er øens attraktive spisested, som lægger stor vægt på brug af lokale råvarer.

Praktiske informationer og nyttig viden
På Aalborg kommunes hjemmeside finder du færgetider, priser, kort over øen og dens faciliteter, samt detaljeret viden om øens historie, landskab, flora og dyreliv. Klik ind på omtale af Egholm på aalborg.dk

Få fordele med det danske ø-pas
Ø-passet rummer nyttige oplysninger om alle danske øer, som kan tilgås med færge og indeholder desuden en QR-kode, der kan scannes med en smartphone og give direkte adgang til øens hjemmeside med interessante turistinformationer. På alle øer findes en plade, som kan præge et mærke i passet, og på den måde kan man samle på ø-mærker fra alle de danske øer, man har besøgt. Læs mere om alle fordelene og bestil dit ø-pas her.

Opdateret af:
VisitAalborg info@visitaalborg.com
VisitAalborg