Familien Jul location: Bogense Hotel

Gå i historiens spor

Da der i filmen er dømt juleferie fra skolen for den nisseglade hovedpersonen Hugo Jul, tager han helt alene i forvejen til sin onkel og tante, der netop har overtaget Bogense Hotel. Hugo bliver indlogeret på et af hotellets store, gamle, fine værelser, som han får helt for sig selv, og som vi ser gentagne gange gennem hele filmen.
Selvom Hugo prøver at flygte fra sin tro og viden om nisser for at blive mere voksen, ser han straks, at Bogense Hotel er fyldt med julebilleder og motiver af nisser, og at der flere steder på borde og trappegelændere er skrevet ord på nissesprog. Hugo kan ikke styre sin nysgerrighed, og der går ikke længe, før han finder nissepigen Sne, der sammen med sin lillesøster Minili og sin teenagestorebror Dvaski bor i en hemmelig nissestue på hotellet uden nissevoksne. De er forældreløse og kan ikke komme tilbage til nissernes land uden det magiske seletøj, der gør, at rensdyrene kan flyve. Hugo beslutter straks at forsøge at hjælpe Sne og hendes søskende, selvom alle omkring ham fortæller ham, at han er barnlig.

Det gamle loft på Bogense Hotel er også med i filmen, og her sker der mange ting og sager. Hugo flytter nissebørnene til Hotellets brudesuite og derpå op på loftet, da hans gammelkloge og rationelt tænkende fætter Egon opdager nisserne og sladrer til sin forretningsorienterede far.  
På loftet folder nissemagien sig ud, da Hugo finder en magisk bog, som nissebørn bruger i nisseskolen til at lære magi. Teenagenissen Dvaski kaster sig hovedkulds ud i at afprøve trylleformularer, og det går ud over Egon, der har sladret om nisserne. Snart er Egon forvandlet til en gris og på vej til slagteriet – for magi kan være uheldigt, hvis ikke man rigtigt har lært det.

Gå i Familien Juls fodspor og oplev alle de steder i Bogense, som har været location i filmen.

Oplev flere locations på visitnordfyn.dk/jul

Opdateret af:
VisitNordfyn info@visitnordfyn.dk
VisitNordfyn