Grindsted - Handelsbyen på heden - Besøg byen ved Billund

Gå i historiens spor

Det hele startede med en ung stationsby der opstod på heden, da Jyllands øst og vest skulle forbindes. Og hvilken stationsby det blev! Da jernbanen kom buldrende ind i 1914 blev indbyggertallet snart mangedoblet. Grindsted var i mange år den hurtigst voksende stationsby i Danmark. Der var 6 linier ind i byen, som gjorde Grindsted til landets 3. største jernbaneknudepunkt. Snart fulgte fremstillingsvirksomhederne efter.


Grindstedværket fra 1924, som i mange år har været en del af Danisco, markerede sig hurtigt som byens førende industrivirksomhed. Fra 1931 – 2006 var slagteriet byens anden store private arbejdsplads. Men der er mange andre virksomheder som har stor fremgang i disse år.

De mange jernbanelinier til Grindsted er for længst nedlagt, men byen har fortsat formået at fastholde, tiltrække og udbygge et netværk af virksomheder som giver de arbejdspladser, der er byens livsnerve.

Grindsted centrum er i dag en charmerende blanding af klassisk dansk byggekunst fra 1920’erne og 1930’erne og helt nye bygninger. Alt sammen med et meget aktivt butiksliv, hvor man har gode muligheder for shopping, hygge på café og kulturel afslapning. 

Opdateret af:
Destination Trekantområdet info@tdto.dk
Destination Trekantområdet

  • Grindsted - Handelsbyen på heden - Besøg byen ved Billund

  • 7190 Billund