Almas Hus og Have

Almas Hus og Have

Sentvedvej 1

5853 Ørbæk

Telefon: + 45 63 33 80 90

Foto: Henrik Christoffersen-Thorsen

Almas Hus og Have - Ørbæk

Foto: Henrik Christoffersen-Thorsen

Almas Hus og Have - Ørbæk

Foto: Henrik Christoffersen-Thorsen

Almas Hus og Have - Ørbæk

Almas Hus og Have er åbent for besøgende der har behov for at nyde en pause i den smukke have. Cyklende kan gøre brug af cykelpladsen der befinder sig længere nede af gaden. Her findes også gratis reparations- og pumpestation.

Huset historie er lang og den trelængende bindingsværksejendom er en perle i Ørbæk og et særligt eksempel på fynsk bygningsstil, hvor de fleste husmandssteder blev bygget som en lille, trelænget bindingsværksgård.

Huset er et af de sidste bevarede husmandssteder fra 1700-tallet i området. I huset har der boet generationer af husmænd under den nærliggende herregård Ørbæklunde.

Navnet "Almas Hus" henviser til en af de sidste ejere af huset, Alma Hansen, senere Christensen. Hun blev født i 1903 - formentlig i selve huset. Alma voksede op på husmandsstedet med sine forældre og otte søskende og overtog det senere sammen med ægtefællen Gustav. Familien var dengang selvforsynende og havde både frugthave, køkkenhave og dyr.

Igennem fortællingnen om Alma kan vi følge historien om Ørbæks udvikling op igennem 1900-tallet.

Almas hus er omdrejningspunktet for et stort design-projekt af Ørbæk by omkring åen og midtbyen. Almas Hus skal restaureres og haven skal reetableres. Herefter skal det fungere som et naturligt samlingssted for lokalsamfundet, men også som et oplagt stop for turister - ikke mindst cykelturister. 

Huset ejes i dag af Nyborg Kommune og benyttes allerede til forskellige lokale aktiviteter. Hus og have benyttes og passes af Lokalrådet samt en række af dedikerede frivillige.

Østfyns Museer bidrager med at formidle stedets historie og har ansvaret for koordineringen af frivilligindsatsen. 

I sommeren 2023 åbner der offentlig toilet på stedet.

Hoteller i nærheden af Almas Hus og Have

 • Tornøes Hotel

  21,67 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  22,52 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  23,64 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Brobyværk Kro

  26,26 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  31,5 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Frederik VI's Hotel

  32,14 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  48,22 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel 6400

  67,31 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  68,41 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  69,7 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel