Annette, Keld Moseholm

Annette, Keld Moseholm

Kirkepladsen 1

5900 Rudkøbing

Foto: VisitLangeland

2022-kunstruten-annette-keld-mose-holm-visitlangeland

Annette

 • Kunstner: Keld Moseholm
 • Opført: 1980

Naturalistisk bronzeskulptur 

På græsset ved siden af Rudkøbing kirke står en lille, naturalistisk bronzeskulptur af en pige. Hun ser direkte frem for sig, modig og konfronterende, og skyder den ene hofte til siden. Armene holder hun bag ryggen, og de skaber en kantet form, der dels giver modvægt til hoften og samtidig skaber den lidt usædvanlige form, en særlig dynamik og bevægelse i figuren. Skulpturen er vital og pigen er fuld af liv og selvsikkerhed - parat til at møde verden. Man kan næsten forestille sig, at hun om et øjeblik er i fuldt firspring hen over plænen og videre på eventyr.

Billedhuggeren Keld Moseholm (f. 1936), der har skabt skulpturen, er en af de mest produktive, nulevende kunstnere herhjemme.

Keld Moseholm har selv været en ihærdig gymnast og elev på Ollerup Højskole. I årene omkring 1980 skabte skabte han en række værker med netop gymnastikken som motiv - med fokus på bevægelse, dynamik og kraftfuldhed. Selvom pigen her ikke er i færd med at udføre en gymnastisk øvelse skriver hun sig alligevel ind i perioden med hele fremstillingen af kroppens positur og udstråling.

 

Keld Moseholm

Keld Moseholm er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 1962 og siden på Kunstakademiets Billedhuggerskole i København i 1970. Han bliver ofte betragtet som Fyns store billedhugger, da hans værker er opstillet i mange fynske byer. Han har i det hele taget leveret et stort antal kunstværker til udsmykning af det offentlige rum - både i Danmark og i udlandet - fra 1970 og frem til i dag.

I starten af Moseholms karriere var hans skulpturer naturalistiske, og han brugte ofte sin familie og bekendte som modeller. Her har hans datter Annette stået model til skulpturen, som bl.a. også kan ses opstillet i Bagsværd. Små, tykke figurer gjorde deres indtog i Moseholms kunst fra starten af 1980’erne, og de er på mange måder blevet Moseholms signatur - som er kendt og elsket af mange.

 

Se også: 

Hør Lyt til kunsten fortælle om værket her:

Hoteller i nærheden af Annette, Keld Moseholm

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  32,31 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  43,41 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  50,95 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,36 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  57,09 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel 6400

  57,46 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Munkebo Kro

  58,66 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  59,09 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  61,12 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  72,84 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference