Avnede Kirke

Foto: Visit Lolland-Falster

Avnede Kirke

Avnede kirke ligger meget smukt på et næs, der skyder sig ud i de flade enge.

Indtil 1860erne, da Nakskov Fjord blev afvandet, gik fjorden helt op forbi kirkegården. Kirkens placering på dette sted kan skyldes, at der på åbreden syd for kirkegården har været en kilde, hvortil der har været knyttet en hedensk kult. Begyndelsen til Avnede kirke kan have været et kildekapel. Kilden blev til et kristent helligsted og fik navnet St. Lauritz kilde. Dens vand var kendt for at have en mægtig kraft.

Avnede kirke har hørt under Halsted Kloster. Efter reformationen hørte den sammen med hovedkirken under kronen, indtil de 1719 sammen overdroges baron Jens Juel Vind og blev lagt ind under det af ham oprettede baroni. Den 8. februar 1957 overgik kirken til selveje.

Kirken er antagelig fra slutningen af 1300-tallet. Tårnet er yngre end langhuset. Måske har der tidligere været en klokkestabel vest for kirken, som er blevet undermineret af fjordvandet. I en kvadersten i tårnfodens østside er indhugget en kreds, hvis betydning ikke kendes.

Avnede kirke fremtræder lys og åben. Det veldimensionerede rum, de store vinduer og de hvide vægge danner en harmonisk helhed Nyt og gammelt blander sig i denne kirke. Døbefont og alterbord er fra 1970, tegnet af Johs. Exner Over alterbordet hænger et smukt 1400-tals krucifiks som et enkelt og stærkt udtryk for kirkens forkyndelse. 


                        
Åbningstider Efter aftale med graveren pr. telefon (undtagen mandag). Graver Arne Meldgård 28 77 48 49
Sognepræst Ole Opstrup 54 93 90 30

Hoteller i nærheden af Avnede Kirke

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  18,61 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Falster

  44,31 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  65,52 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Brobyværk Kro

  74,65 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  77,11 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  80,01 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  80,96 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel 6400

  88,96 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Frederik VI's Hotel

  89,1 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  103,14 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference