Boller Slot

Boller Slot

Boller Slotsvej 20

8700 Horsens

Foto: Destination Kystlandet

Boller Slot set fra Boller Slotspark med voldgraven i forgrunden

Foto: Destination Kystlandet

Hvid bænk i den asiatiske have i Boller Slotspark

Foto: Destination Kystlandet

Træbro over voldgraven rundt om Boller Slot ved Horsens

Boller Slot og de mange slægter

Boller Slot består i dag af fire fløje som lukker sig om en gårdsplads. Sådan har slottet ikke altid set ud, da de forskellige fløje er blevet tilføjet gennem tiden og har været igennem en del renoveringer. F.eks. har der tidligere været tårne med spir. 1350 er første gang, man hører om bygningen, men det er først i 1400-tallet, at man for alvor kan finde informationer om ejerskabet, der har skiftet hænder mellem forskellige danske adelsslægter igennem tiden.

 

Kirsten Munks forvisning

I 1621 køber Ellen Marsvin Boller Slot. Hun er mor til Kirsten Munk, der var gift med den danske Kong Christian IV. I 1630 bliver hun sat i husarrest på Boller Slot efter sit brud med kongen. Her forbliver hun frem til sin død.

 

Boller Slot i 1900-tallet og frem til i dag

I begyndelsen af 1900-tallet bliver Boller Slot solgt til Staten og derefter til Sygekasserne i 1930. Fra 1965 til 2012 fungerer slottet som et plejehjem. Det er først i 2015, at slottet sælges videre, renoveres indvendigt og i dag udlejes som bolig og erhverv.

Slottet er ikke offentligt tilgængeligt for besøgende, men Slotsparken og Blomsterhaven er åben for offentligheden i sommerhalvåret.

 

Kulturhistorie i naturskønne omgivelser

Boller Slot ligger i idylliske omgivelser ved den smukke gamle herregårdsskov, Boller Nederskov. Ved slottet ligger en større slotspark med blomsterhave, skulpturer, en asiatisk inspireret have med skildpadder, en voldgrav og en 1000 år gammel eg.

Der er gode muligheder for gåture på de mange stier i skoven, der ligger helt ned til Horsens Fjord. Ved den nærliggende Boller Mole har man en enestående udsigt over fjorden og Horsens by. 

Boller Slot er forbundet med Horsens by via den 3 kilometer lange Planetstien (Bollerstien), der følger sydsiden af Horsens Fjord. 

Hoteller i nærheden af Boller Slot

 • Jørgensens Hotel

  4,09 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  19,09 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Skanderborghus

  21,02 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Hedegaarden

  24,03 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  26,99 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  30,8 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  31,94 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  35,84 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  39,56 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  42,35 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro