Brandbjerg Herregård

Foto: VisitVejle

Brandbjerg Herregård

Foto: VisitVejle

Brandbjerg Herregård

Foto: VisitVejle

Brandbjerg Herregård

Brandbjerg Herregård ligger få kilometer nord for Jelling omgivet af skov, park, sø og voldgrav. Kendetegnende for Brandbjergs samlede udtryk er den hvide enkelhed og elegance. Brandbjerg var oprindelig en herregård, hvis historie kan føres tilbage til slutningen af det 16. århundrede.

Den nuværende hovedbygning blev opført i 1799. I 1950 blev de gamle herregårdsbygninger til højskole, hvor egnens unge håndværkere kunne lære at drive egen håndværker-forretning. Senere blev Brandbjerg en almindelig folkehøjskole, og i 1970erne blev den store modernistiske skolefløj med undervisningslokaler og værelser føjet ind helheden med de ældre bygninger. I 1980erne blev højskolens idrætshal bygget, og endelig blev et nyt musikhus indviet i 1996.

Brandbjerg Højskole er nok en af de få højskoler, der kan prale med eget spøgelse. Den grå dame, som efter sigende går igen ved midnatstid under fuldmånen, er en smuk ung godsejerdatter, der i 1600-tallet under svensker-krigene boede på Brandbjerg Herregård. Hun forelskede sig i en svensk soldat og besluttede sig til at flygte fra sin strenge far. Men soldaten dukkede aldrig op som aftalt. Tilbage på herregården tvang hendes far den unge pige til at bekende, og han slog hende ihjel.

Brandbjerg betyder stejlt bjerg, og højskolen ligger da også 130 meter over havets overflade - på kanten af stejle, skovklædte skrænter. Til skolen hører ca. 100 tønder land, det meste dækket ad skov og eng. Brandbjerg Sønderskov er for en stor del naturskov. Skoven er udlagt som urørt skov. Grejsdalstien fra Vejle til Jelling går lige nedenfor Brandbjerg Højskole.

Til daglig kan herregården kun ses udefra, men Brandbjerg Højskole afholder jævnligt arrangementer, hvor der er offentlig adgang.

Hoteller i nærheden af Brandbjerg Herregård

 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  8,15 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  8,23 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Hotel Vejleford

  20,57 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejleford
 • Hotel Svanen Billund

  21,76 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  22,89 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Jørgensens Hotel

  25,55 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  26,8 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Fuglsangcentret

  28,23 km

  Nærvær, varme, personlig atmosfære, gæstfrihed og gastronomi i særklasse beskriver Hotel Fuglsangcentrer i Fredericia. Tæt på Lillebælt og Trekantsområdets mange seværdigheder, lige op til skoven - og midt i en stor park med sansehave. Slap af og nyd de grønne omgivelser og den indendørs swimmingpool med sauna.

  Læs mere : Hotel Fuglsangcentret
 • Hotel Hedemarken

  32,18 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Sdr.Omme Kro

  36,78 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro