Bulladen på Aarø

Foto: VisitHaderslev

bulladen

Det første du ser når du nærmer dig den hyggelige Brummers Gaard er den karakteristiske Bulladen, som stammer fra 1600-tallet og som er blevet flyttet hertil fra en lille ejendom ved Haderslev som gave fra Haderslev Kommune.

Bulhuset, som er en ren trækonstruktion, har navn efter de meget brede planker, de såkaldte bulfjæle, der udgør husets sider, og typen kendes helt tilbage til tiden omkring år 1000. Teknikken med bulkonstruktion stammer fra middelalderen og måske endda vikingetiden. Bulkonstruktionen var oprindeligt tænkt som et elementbyggeri, der nemt kunne skilles ad og samles på ny. Dette betyder at flere af de bevarede bygninger i bulkonstruktion, er blevet flyttet adskillige gange, og i dag derfor ikke står på det oprindelige sted. Fordi bygningerne var så nemme at flytte blev de ligeledes regnet for løsøre, ligesom møbler, og altså ikke som fast ejendom.

En gang var sådanne bygninger almindelige i Danmark, men findes i dag kun spredt i den østlige del af Sønderjylland. I Danmark er der flere gange blevet udstedt forbud mod at opføre huse i bulkonstruktion på grund af den store mængde træ det kræver. Men i det skovrige område mellem Kolding og Aabenraa fortsatte man trods forbuddene med at bygge bulhuse helt frem til begyndelsen af 1800-tallet. Dette skyldes at Sønderjylland på daværende tidspunkt var opdelt i hertugdømmer, der ikke skulle indordne sig lovgivningen i kongeriget, hvor det blev forbudt allerede i 1600-tallet.

Bulladen på Aarø er en af de få bevarede bullader, og den, der står på Aarø, benyttes stadig til forskellige begivenheder på øen.

Hoteller i nærheden af Bulladen på Aarø

 • Tyrstrup Kro

  20,3 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  25,94 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Rode-Kro

  33,11 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Brobyværk Kro

  33,33 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  35,37 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  37,49 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  39,31 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  39,6 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  40,21 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Agerskov Kro

  41,17 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro