Dansk Svæveflyvehistorisk Klub - DaSK

Foto: DaSK

DaSK-2022---Foto-DaSK---1024x576---07

Foto: DaSK

DaSK-2022---Foto-DaSK---1024x576---04

Foto: DaSK

DaSK-2022---Foto-DaSK---1024x576---10

Nutidens svævefly er bygget i glasfiber, hvorimod veteransvæveflyene ofte er bygget af træ og med lærred og fremstår i DaSK, som da de blev benyttet i de danske svæveflyveklubber. Kun udstyret med en højdemåler, fartmåler, uld-snor og et variometer. Der flyves i de herlige gamle svævefly, ikke kun flyvning over Arnborg, men også længere ture over det jyske landskab.

Dansk Svæveflyvehistorisk Klub blev stiftet i 1988 og har hjemsted på Svæveflyvecenter Arnborg. Klubbens formål er kort beskrevet, at sikre, at svæveflyvehistoriske værdier bliver istandsat, opbevaret og vedligeholdt på forsvarlig måde. De ældste fly er bygget sidst i 30’erne og de yngste fly er bygget sidst i 60’erne.

DaSK får med mellemrum overdraget svævefly fra klubber og private. Nogle er flyvedygtige men er, i ejerens øjne, udtjente, mens andre har stået hengemt under usle forhold. Disse fly kræver et stort arbejde for at blive flyvedygtige igen. Det kan tage flere år.

Klubben ejer i dag ca. 70 fly hvoraf de 33 fly er luftdygtige. 2-3 fly er under restaurering. Desuden har vi en samling af effekter der er tilknyttet svæveflyvningen i Danmark.

Rundvisning
Mod forudbestilling er der mulighed for at besøge DaSK, idet der er rundvisninger hver tirsdag, med besøg i hangar og værksteder. Rundvisning kan foregå på dansk, engelsk eller tysk.
Der kan vælges mellem følgene ture:

Pakke 1:
Velkomst med kort information om klubbens baggrund. Kort orientering om, hvordan man kan flyve. Rundtur i hangaren og værksteder med forklaring om de forskellige flys historie.
Tidsforbrug: ca. 1 time.
Pris: kr. 250,- pr deltager.

Pakke 2:
Samme program som pakke 1 med enten kaffe med rundstykker eller wienerbrød.
Tidsforbrug: ca. 1½ time.
Pris: kr. 325,- pr deltager.

Pakke 3:
Samme program som pakke 2, men med en frokostanretning.
Tidsforbrug: ca. 2 timer.
Pris: kr. 375,- pr deltager.
Drikkevarer vil være ekstra.

Ekstra:
Hvis der er interesse for at lære svæveflyvning nærmere at kende, kan der arrangeres en introduktionsflyvning.
Tidsforbrug: adskillige timer.
Pris:
Start med spil: kr. 500,-
Start i flyslæb: kr. 800,-

Min. 5 deltagere – gælder for samtlige ture.

For aftale om rundvisning kontakt:
Ib Overgard
Tlf. 2286 5901
Mail: brevduebox@gmail.com

Rundvisningerne finder sted på Svæveflyvecenter Arnborg, Fasterholtvej 10, Arnborg, 7400 Herning.

Hoteller i nærheden af Dansk Svæveflyvehistorisk Klub - DaSK

 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  14,32 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  14,43 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  17,87 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Sdr.Omme Kro

  20,86 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Hotel Hedemarken

  29,03 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  31,79 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  32,07 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Bechs Hotel

  33,44 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Gl. Skovridergaard - SDH Partner Hotel

  36,68 km

  Gl. Skovridergaard er idyllisk placeret i det smukke sødistrikt i Jylland, og det er kun 1,5 km fra det centrale Silkeborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Gl. Skovridergaard - SDH Partner Hotel
 • Hotel Dania Silkeborg

  37,8 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg