Duft historien på Mark. Med Be Happy Pass

Foto: Mark

2 søskende sidder på Marks gamle, røde traktor. Pigen holder godt fast i rattet.

Foto: Mette Krull

En lille dreng pumper vand op med gammeldags gårdpumpe

Foto: Mark

Lille dreng trykker forsigte en af Marks grise på trynen

Oplev livet på landet for 100 år siden.
Kom og klap vores geder, får og kalve. Pluk mælkebøtter til kaninerne. Udforsk bondemandens gamle stuehus.

Hvis du har fået et gratis Be Happy Pass
Løs opgaven i billedlotteriet og få en præmie med dit Be Happy Pass. Når I kommer til Mark, skal I starte med at henvende jer i udstillingsbygningen. Se mere her: markmuseum.dk/en/be-happy-pass

Om Mark - Museumsgården Karensminde
Det første du dufter, når du kommer til Museumsgården Karensminde, er frisk luft, græs, måske hø og så lige lidt mødding. For her kører vi et landbrug, som man gjorde for 100 år siden - dengang, da din oldefar var en lille knægt. Kom. Rør og pil ved (stort set) alt. Prøv at pumpe vand, som mennesker gjorde, før vand blev noget, der kommer ud af en hane i køkkenet.

  

© Mark. Foto: Mark

Her er masser af dyr
Kommer du på det rigtige tidspunkt, kan du høre grisene hvine af fryd, fordi gårdkarlen kommer med mad. Nede i engen går køerne. Fårene bræger, som ville de ønske dig velkommen. Kæl for de bløde kaniner. Og se, om du kan få øje på de tonstunge arbejdsheste nogen steder. Kravl op på den grå Massey Ferguson, der afløste hestene i landbruget kort efter anden verdenskrig.

  

© Mark | Museet for en Ny Danmarkshistorie. Foto: Mark

Kom med indenfor
Når du træder ind i stuehuset, kommer du ind i et hjem. Kaffen er sat på bordet. Det fine stel pynter. Måske fordi sognefogeden, som bor her, skal vie et ungt par? Værelserne har opredte senge. Natpotten er på plads. Se fadeburet fyldt med syltede grøntsager, henkogt frugt og en syltet flæskesteg.

Vi har masser af sjove aktiviteter for store og små. Så kig ind. Det bliver sjovt.

Brug dit Be Happy Pass og få verden bedste familieferie
Tag passet med på tur rundt i området. Så finder du de bedste oplevelser til børn. Mange af attraktionerne har også et ekstra tilbud. Du kan se alle attraktionerne her.

Her får du et gratis Be Happy Pass
Du får et gratis Be Happy Pass til dig og familien, når du overnatter hos en af vores Preferred Partners.

 

THE LEGO® MOVIE 2™ © & ™. Warner Bros. Entertainment Inc., & The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, the Minifigure and the Brick and Knob configurations and LEGOLAND are trademarks and/or copyrights of the LEGO Group. ©2024 The LEGO Group. All rights reserved

Hoteller i nærheden af Duft historien på Mark. Med Be Happy Pass

 • Hotel Hedemarken

  5,6 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Sdr.Omme Kro

  9,08 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Refborg Hotel Billund

  15,62 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  16,78 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hovborg Kro

  17,43 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Bechs Hotel

  27,45 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Billum Kro

  37,25 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  41,95 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  42,6 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  42,63 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel